עזרה

עזרה../images/Emo70.gif

אתמול מביקור בחווה, ראיתי אצל אחד הסוסים, שהאזור של החיבור בין הלסת והצוואר מנופח. היה שם וטרינר, אמר לא לתת אנטיביוטיקה. הסוס רואים עליו שהוא סובל, יש איך שהוא לעזור לו

vet

New member
נפיחות באיזור הצוואר

יכולה לנבוע ממספר גורמים. כמובן שחסר לי הרבה מידע לגבי הסוס כגון מה גילו של הסוס/ סייח? האם יש לו נזלת? האם הוא מתקשה לבלוע אוכל וכו´ וכו´. במידה ואפו של הסוס נוזל ויש לו חום, הדאגה העיקרית הינה דלקת הנגרמת על ידי חיידק הנקרא Streptococcus Equi הסיבה לדאגה זו (למרות שלרוב זו לא הבעיה) הינה שמחלה זו הינה מדבקת ביותר לסוסים אחרים ועל כן הסוס הנגוע חייב בבידוד. לגבי אנטיביוטיקה לבעיה זו, ובכן הדעות חלוקות גם כאן. יש הטוענים שהמחלה תעבור ללא התערבות, ומה שקורה בדרך כלל הוא שבלוטות הלימפה המודלקות (=נפיחות) מתפוצצות ומתנקזות החוצה. אנטיביוטיקה עללולה להאטאת התהליך הזה. יש רופאים החותכים את הבלוטות ישר לעודד ניקוז. בהצלחה

ashley11

New member

9-10 אין לו קשיים(לפחות ממה שאני רואה, ואני בדרך כלל כשמאכילים), נזלת לא נראה לי , אבל יש סיכוי שכן.

פרסה

New member
ואי ואי ואי

איזה מדבק זה אני לאיודע מאיפה הם נדבקו אבל שהם נדבקו אחד אחרי השני הם חטפו זה היה לפני שנה שזה תקף את כל הארץ זה נורא אבל זה לא מפריע לסוס לכל פעולה! מה שכן חיבים לבודד

Bla©k ¢At

New member
עכשיו שני הסוסים שיש חלו... ../images/Emo15.gif

בגלל המאכילה המעופפת, ומישהו אחד(***) הם כל הזמן מכניסים את שני הסוסים לאותו תא, והסוס היותר זקן, כמו בטבע משתלת על האוכל, והסוס החולה כבר אכל משם זאת אומרת שהסוס הזקן נדבק. קאפיש
אז שניהם נראים קצת סובלים, אבל אין להם בעיות אוכל וכו´...

וואי הייתה לנו בחווה מגיפה

של המחלה הזאת בחווה!!!! זה מה זה מחלה נוראית אחד הפונים שלנו כמעט מת... הסייחה שלי עכשיו רק הבריאה מזה.... תיזהו אנשים....

angel457

New member
גם לנו היה את זה בחווה!!! מלא......

סוסים בחווה שלנו חלו בזה אבל זה עבר ממזמן.... והיו משהו כמו 6 סוסים שהיה להם את זה... אז שמו אותם בבידוד מהסוסים האחרים... זה ממש מסוכן!!!

למעלה