עזרה

Netel

New member
עזרה../images/Emo53.gif

ביתי בת השמונה קיבלה כפרויקט להכין את משה בתיבה-עשינו יחד איתה תיבה לתפארת ותיכננו לשים את אחת מהבובות שלה בתור משה. אבל אין לה בובה בגודל המתאים לתיבה אני צריכה בובה שתגיע עד 30 ס"מ אורך שברתי את הראש כל היום,הוצאתי גזרה לתפור מבד-אך היא גדולה מידי. כעת עלה לי רעיון אולי אפסל בבצק מלח. האם זה יהיה כבד מידי? שביר? מה המתכון בכלל??? אודה לעזרתכן-אני צריכה שיהיה מוכן עד ליום ראשון.

Netel

New member
לא יהיה כבד מידי?

התינוק אמור לשכב בסל שהדבקנו מקנים שתי וערב וטייחנו בחול+דבק פלסטי

Netel

New member
יש מישהי שעבדה עם בצק מלח?

הכנתי אתמול לפי ההוראות מהאתר שאורפזית המתוקה שלחה לי,יצא בצק רך ונעים. התחלתי לפסל והיו בו מעט סדקים,החלקתי את הסדקים במעט מים כמו שעושים לחימר והוא נראה מושלם. בבוקר כשקמתי הוא כבר התייבש והסדקים נראים וגלויים. יצא לי תינוק מקומט ומכוער..... אולי ניתן לצפות אותו במשהו אחר?

50מרלין

New member
אם את לא רוצה להכין משהו אחר

אז תאפי את הבצק קודם בתנור בכדי שיהיה יבש ואח"כ תמרחי עליו ג'סו/משחת עצוב/שפכטל מה שיש לך בבית לאטימת הסדקים ורק אח"כ תצבעי גם אם יהיו סימנים קטנים הצביעה תטשטש אותם לחילופין - לאחר האפיה אפשר לצפות בשכבה אחת או שתיים של נייר עיתון ואז לגשת למלאכת הצביעה

Netel

New member
וואלה-על זה לא חשבתי

תודה לך כי את הבצק עצמו גיוונתי עם צבעי מאכל תוך כדי לישה עד שקיבל צבע גוף אבל באמת אחליק אותו עם משחת עיצוב או שפכטל את נהדרת מרלין

niya

New member
משה בתיבה../images/Emo3.gif

זה לא הנקניקיות האלה שעוטפים בבצק עלים???

רותה22

New member
מתכון לבצק מלח: כוס קמח חצי כוס מלח

ובערך שלשת רבעי כוס מים. את המים מוסיפים בהדרגה ובוחשים כל הזמן. אני יוצרת עם הבצק פסלונים שוים ועדיין לא נוצרו סדקים. שכחתי: אפייה בתנור בחום נמוך של 100 מעלות כשעה. ובדוק שהיצירה התקשתה. צביעה ולכה.

סמדר ר

New member
אפשר להכין בובה קלה ופשוטה כך:

קחי חוט מתכת גמיש (אשר גם מנקי מקטרות). הכיני את קוי המיתאר - השלד של הבובה. מעל זה יש ללפף צמר, אקרילן, בד או כל מה שיש לך, וליצור בובה. בגדים - ניתן לגזור מבדים צבעוניים לתפור או להדביק בדבק "גוטרמן". הראש: הכיני עיגול בד - הכניסי אקרילן וסגרי ככדור. אפשר לצייר או להדביק את תוי הפנים. שיער: מצמר, צמר פלדה, או רפיה צבעונית. את יכולה להניח ממש קצת - כי הרי יהיה לו כובע ....

למעלה