המבולבלת111
New member
עזרה.... ../images/Emo53.gif
לפניי תקופה מסויימת הזדמן לי לקרוא את אחד הקטעים (לדעתי) הכי יפים שקראתי אבל..... הייתי רוצה מאוד לדעת מאיזה ספר הוא לקוח ואני לא יודעת רק נאמר לי לגביי הספר שזהו ספר מאוד נדיר. לכן אני מוסיפה כאן את הקטע ואבקש מכל מי שמכיר אותו ויודע מאיזה ספר הקטע לקוח, ומי שם המחבר שיגיב בתודה מראש
הקטע: "פילוסוף יווני שחיי לפניי יותר מאלפיים שנה האמין שמקורה של הפילוסופיה היא בתחושת הפליאה של האדם. לדעתו, החיים היו עניין כה מוזר בעיני האדם, שהשאלות הפילוסופיות צצו מאליהן. זה דומה למה שקורה לנו כשאנחנו צופים במעשי להטים. איננו מבינים איך הקוסם עושה את מה שאנחנו רואים, ואז אנחנו שואלים:איך יכול להיות שהקוסם הופך שני צעיפי משי לשפן חי? בעיני אנשים רבים העולם כולו מתמיה לא פחותמהשפן שהקוסם שולף מתוך הכובע, שלפני רגע בדקנו וראינו שהוא ריק. כשמדובר בעולם, הדברים קצת שונים אנחנו יודעים שהעולם אינו אחיזת עיניים, תרמית ולהטוטים, משום שאנחנו נמצאים בתוכו,אנחנו חלק ממנו. לאמיתו של דבר, אנחנו עצמנו השפן הלבן הנשלף מהכובע,ההבדל היחיד בינינו לבין השפן הוא שהשפן אינו מכיר בכך שהוא חלק ממעשה להטים. אצלנו זה אחרת. אנחנו מאמינים שאנחנו מהווים חלק ממשהו מסתורי, והיינו רוצים לדעת איך הדברים קשורים יחד. בקשר לשפן הלבן, אולי מוטב להשוות אותו ליקום כולו, אנחנו. הנמצאים כאן, איננו אלא חרקים מיקרוסקופים המתקיימים אי שם בקפלי פרוותו של השפן. אבל הפילוסופים מנסים תמיד לטפס על שערות הפרווה הדקות ולהביט לקוסם ישר בעיניים."
לפניי תקופה מסויימת הזדמן לי לקרוא את אחד הקטעים (לדעתי) הכי יפים שקראתי אבל..... הייתי רוצה מאוד לדעת מאיזה ספר הוא לקוח ואני לא יודעת רק נאמר לי לגביי הספר שזהו ספר מאוד נדיר. לכן אני מוסיפה כאן את הקטע ואבקש מכל מי שמכיר אותו ויודע מאיזה ספר הקטע לקוח, ומי שם המחבר שיגיב בתודה מראש