עזרה....

עזרה.... ../images/Emo53.gif

לפניי תקופה מסויימת הזדמן לי לקרוא את אחד הקטעים (לדעתי) הכי יפים שקראתי אבל..... הייתי רוצה מאוד לדעת מאיזה ספר הוא לקוח ואני לא יודעת רק נאמר לי לגביי הספר שזהו ספר מאוד נדיר. לכן אני מוסיפה כאן את הקטע ואבקש מכל מי שמכיר אותו ויודע מאיזה ספר הקטע לקוח, ומי שם המחבר שיגיב בתודה מראש
הקטע: "פילוסוף יווני שחיי לפניי יותר מאלפיים שנה האמין שמקורה של הפילוסופיה היא בתחושת הפליאה של האדם. לדעתו, החיים היו עניין כה מוזר בעיני האדם, שהשאלות הפילוסופיות צצו מאליהן. זה דומה למה שקורה לנו כשאנחנו צופים במעשי להטים. איננו מבינים איך הקוסם עושה את מה שאנחנו רואים, ואז אנחנו שואלים:איך יכול להיות שהקוסם הופך שני צעיפי משי לשפן חי? בעיני אנשים רבים העולם כולו מתמיה לא פחותמהשפן שהקוסם שולף מתוך הכובע, שלפני רגע בדקנו וראינו שהוא ריק. כשמדובר בעולם, הדברים קצת שונים אנחנו יודעים שהעולם אינו אחיזת עיניים, תרמית ולהטוטים, משום שאנחנו נמצאים בתוכו,אנחנו חלק ממנו. לאמיתו של דבר, אנחנו עצמנו השפן הלבן הנשלף מהכובע,ההבדל היחיד בינינו לבין השפן הוא שהשפן אינו מכיר בכך שהוא חלק ממעשה להטים. אצלנו זה אחרת. אנחנו מאמינים שאנחנו מהווים חלק ממשהו מסתורי, והיינו רוצים לדעת איך הדברים קשורים יחד. בקשר לשפן הלבן, אולי מוטב להשוות אותו ליקום כולו, אנחנו. הנמצאים כאן, איננו אלא חרקים מיקרוסקופים המתקיימים אי שם בקפלי פרוותו של השפן. אבל הפילוסופים מנסים תמיד לטפס על שערות הפרווה הדקות ולהביט לקוסם ישר בעיניים."

דדאלוס

New member
"עולמה של סופי" / יוסטיין גורדר

לדעתי - לא ספר נדיר. הקטע שהבאת הוא מתוך המכתב הראשון שקיבלה.

Princess Grace

New member
דווקא ספר דיי טוב..

גרם לי לחשוב... הזוי לחלוטין- קצת סוריאליסטי אבל זה מה שמושך אותנו בספרים לא? הפנטסטי והלא מציאות. לפחות אותי... (ע"ע אתגר קרת)

suki da yo

New member
הסופר הראשון שלקחתי ברצינות

עד שקראתי את עולמה של סופי ו- סוד הקלפים מעולם לא התעניינתי בשם של הסופר ( וזה עשה לי המון צרות כשניסיתי להשיג ספרים שקראתי מהספריה...) ויוסטיין גורדג עשה בי מהפך, אין מילה אחרת להגיד את זה. כמובן, הייתי בכיתה ו' או ז', אבל גם היום אני חושבת ששני הספרים האלה הם ספרי חובה לכל אחד ואחד מאוהבי הקריאה. מה שהרס לי הכל היה "מאיה" שהוא ספר ארוך, משמים ומאכזב.

emily play

New member
אני דווקא מאוד לא אהבתי

בין הספרים הראשונים שלא סיימתי. פעם הייתי קוראת כל ספר עד הסוף מכח איזה עיקרון מטופש. את סופי הפסקתי באמצע כי הייתי צריכה לקרא משהו לבצפר. כבר כשהפסקתי הייתי בשלב של קריאה מכח האינרציה ובחוסר עניין ואחרי זה פשוט לא יכולתי להביא את עצמי לחזור אליו. עד היום הוא מונח על המדף ומעביר בי חלחלה כל פעם שאני רואה אותו. הדבר היחיד שהפקתי מהספר הזה הוא ההכרה שזה בסדר לא לקרא ספרים עד הסוף (למרות שאני חייבת להתוודות שאם מישהו רוצה אולי להגיד לי מי כתב לה את המכתבים ואיך זה קשור לאבא שלה, אני לא אתנגד לדעת ואולי אפילו אגיד תודה...)

suki da yo

New member
אם אני אתחיל להסביר לך מה קורה שם

זה יקח שנים. אני מסכימה שיש בספר כמהקטעים שקשה לעבור ( לא כולם יכולים לסבול עמודים על עמודים בלי עלילה, רק סיכום היסטורי על פילוסופים ) ו- אני מתביישת להודות- בפעם הראשונה שקראתי את הספר פשוט באיזה שהוא שלב התחלתי לדלג על החלקים נטולי העלילה ולחפש את הדברים החשובים רק. אבל הספר באמת באמת באמת נהדר, לדעתי. ואני ממליצה לך לנסות את סוד הקלפים של אותו סופר, הסגנון ממש ממש לא דומה, והכל עלילה, ומדובר בספר מדהים.

למעלה