עזרה..

צומיש

New member
עזרה.. ../images/Emo4.gif

טוב אני מחפשת בית ספר טוב ללמוד האמי"ר כי אני רוצה ללמוד במכללה אז אנילא נדרשת לכל הפסיכו... אז אם יש לך הצעות או המלצות.. או להפך.. טענות ומענות.. ספרו לי... ועוד נושא אם השתחררתי באוקטובר ולא קיבלתי את ההנחה של חיילים לפסיכו או לחלופין לאמי"ר יש צורה שאני זכאית לזה או שזה נעלם ??? ושוב תודה על המידע

get well

New member
מבחן אמיר

בתור אחת שעשתה את המבחן אני יכולה להגיד לך שאת לא צריכה שום בית ספר!! תלמדי לבד תקני ספר עם תרגילים ומילון של הפסיכומטרי באנגלית תשבי תפתרי תרגילים ותלמדי... תאמיני לי שאם תשקיעי תצליחי!! בהצלחה!!!

PooKiPsiT

New member
../images/Emo45.gif מחזקת את התשובה!

אנגלית זאת לא מתמטיקה או הגיון שיש כל מיני טריקים שאפשר ללמד אותך שיעזרו לך להצליח במבחן. לקחת קורס בשביל ללמוד אנגלית זה מיותר. אי אפשר ללמוד שפה בכמה חודשים, לא משנה באיזה בית ספר תלמדי. מה שהכי חשוב לשפר לפני המבחן זאת דוקא המהירות של הקריאה (את השפה קשה עד בלתי אפשרי לשפר בתקופה של חודש-חודשיים). בשביל זה צריך לקרוא אנגלית והרבה! ספרים, מאמרים כל דבר...העיקר לקרוא והרבה. לגבי תרגול - יש מבחנים בערכת הרשמה, יש ספרים שאפשר לקנות, ויש גם אתרים באינטרנט של מכוני פסיכומטרי עם תרגילים. הדבר היחידי שאני זוכרת עוד מהקורס פסיכומטרי שעשיתי לפני כמה שנים לגבי האנגלית (הפרקים של האנגלית בפסיכומטרי ובאמי"ר הם אותו הדבר) זה איך לחלק את הזמן בין הפרקים. אם זה עוזר לך, הזמנים שהמליצו עליהם זה: 5 דקות להשלמות מילים (10 משפטים) 7 דקות לניסוח מחדש (5 משפטים) 6-7 דקות לכל קטע קריאה (2 קטעי קריאה, יחד בערך 13 דקות) כשאת מתרגלת תנסי להתרגיל את עצמך לעמוד בזמנים האלה..

צומיש

New member
למען האמת...

עליתי מה הבעיה שלי ואולי תעזרו שתגידו אם באמת אני מסוגלת לשפר את זה לבד... אז ככה ... אני מסוגלת להבין... משמיעה ולתרגם משמיעה... העניין שאני קוראת אניל א מבינה.. אני לא הוגה נכון את המילים.. גם את זה ניתן ללמוד לבד

PooKiPsiT

New member
דעתי בעניין..

נראה לי שלכולנו בסך הכול הרבה יותר קל להבין אנגלית משמיעה מאשר מקריאה. פשוט בגלל שכל החיים אנחנו שומעים אנגלית, בטלויזיה, בסרטים...ואפילו כשקוראים את התרגום עדיין שומעים את השפה. לקרוא זה כבר סיפור אחר. אם כותבים מילה לא בדיוק כמו שהיא נשמעת (ויש הרבה כאלה באנגלית..) אז גם אם את יודעת אותה מכתה ה' אם אין לך יותר מידי נסיון עם קריאה, בכלל לא בטוח שתזהי אותה.. בקיצור, מה שאתה צריכה, כמו שכתבתי קודם, זה לקרוא והרבה. הבעיה עם הבתי ספר זה שהם אולי ילמדו אותך איך לחלק את הזמן נכון, איך לקרוא קטע ברפרוף ועדיין להבין פחות או יותר על מה מדובר, איך לפסול תשובות לא הגיוניות, בדר"כ מבחינת אוצר מילים מלמדים הרבה מילות יחס ומילות קישור..אבל אף אחד לא ילמד אותך באמת איך לקרוא נכון ואיך להגות נכון מילים. אני לא אומרת שזה לא יכול לעזור בכלל. ויכול להיות שדוקא אם קשה לך לקרוא כמו שצריך אז הטיפים שנותנים במכוני הכנה הם אלה שיעזרו לך במבחן בסופו של דבר. פשוט בדר"כ זה מיותר. אולי כדאי לבדוק אם אפשר להכנס לשיעור נסיון ותיראי פחות או יותר מה עושים וככה תדעי יותר טוב אם זה יכול לתרום לך או לא. ובקשר לקריאה - אולי זה ישמע קצת מצחיק, אבל שיטה מעולה לשפר את הקריאה זה לראות סרטים עם תרגום לאנגלית ולנסות לקרוא את התרגום. ככה את גם שומעת מה אומרים וגם רואה איך כותבים את כל המילים. לדעתי זה יכול מאוד לעזור אם תראי כמה סרטים כאלה (למרות שזה אולי יהרוס קצת את ההנאה מהסרט..
)

צומיש

New member
וואלה...

תודה.. העלית בי רעיון שלא חשבתי לגבי התרגום... ושיעור ניסיון אני לוקחת בינתיים בלחמן.. השאלה אילו מכונים אתם ממליצים?

צומיש

New member
ועוד שאלה...

לא מגיע לי סיפסוד מהצבא כמו וואצ'ר כי הבנתי שזה חזר ורק המחזור שלי לא קיבל... יש מה לעשות בנדון...

למעלה