עזרה

dizel1

New member
עזרה../images/Emo36.gif

שלום חברים, מה יעשה אדם שאין לו בטחון עצמי, חלש פיסית, פחדן (פוחד גם לחטוף מכות חזקות מדי על ההתחלה באיזה אמנות לחימה), סף כאב לא חזק, אולי טיפה עודף משקל,אבל למרות כל הפאקים שהוזכרו- מעוניין לשפר את עצמו? איזה אמנות לחימה תמליצו לאדם שכזה שגם יוכל למרות הכל להתחיל בה ללא חשש (טוב, אולי קצת) ולהשתפר? תודה.

אני לא מבין משהו

מהשאלה שלך עולה שמי שמתאמן באמנויות לחימה הוא רק מי שבעל ביטחון עצמי, חזק, אמיץ, בעל סף כאב גבוה, רזה, חטוב (בלונדיני עם עיניים כחולות) ולא זקוק לשיפור עצמי?
אני מכיר אחד כזה.. (לא אני
) בקיצור - הרבה מאוד אמנויות לחימה יכולות להתאים לך - השאלה היא התקשורת בינך לבין המורה ואיך הוא מנתב את האימונים. דבר איתי במיקומים, אני אדבר איתך במורים

eladי

New member
יפה ששאלת - עכשיו תתחיל להתאמן

מצאת בעצמך את התשובה .... ברכותי
אני חושב שכמעט כל מסגרת תתאים לך - באופן תאורטי. באופן מעשי יש קבוצות יותר כיפיות, יש פחות כיפיות. תלך ותתעניין, תנסה (אל תתבייש) ותחליט בסוף למה אתה מתחבר. עניין הבטחון העצמי ישתפר לאט לאט עם האימונים. אף אחד לא ידפוק לך מכות עד זוב דם וכאבים על האימנוים הראשונים. גם אח"כ זה לא יקרה. ומצד שני, תוכל להבין מהי סיטואציה של קרב וקונפליקט ב"תנאי מעבדה" ולא ברחוב... וזה יתרום לך המון. יאללה - שיהיה המון בהצלחה וספר לנו מה קורה, אלעד

כל מה שנאמר../images/Emo140.gif

נכון!!! בכל מקרה אני רואה מולי לפי ההודעה שכתבת, בחור שלמרות שהוא מודע לכמה "חסרונות" שלו,הוא נכנס לפורום אומנויות לחימה ולא לפורום בלט
, שואל שאלות ומתעניין, ורוצה ללמוד משהו חדש....אז עבורי אתה לא חסר בטחון קודם כל (פשוט אולי בעל ביקורת עצמית גבוהה מדי.....) חלש פיזית? ישנן אומנויות לחימה שהטכניקה חשובה יותר ופחות כח פיזי (ארניס לדוגמא), פחדן ובעל סף כאב לא חזק? (דווקא אומנות לחימה כאשר תתרגל תגביר לך את הבטחון העצמי בנוגע לפחד, אושו פעם אמר משפט יפה: "במקום בו נכנס הידע,הפחד נעלם!!) טיפה עודף משקל? עוד לא ראיתי שזה הפריע למי שרוצה ללמוד (ישנם תרגילים שזה אף יתרון) אז קדימה...ספרת לנו את "הפאקים" - לא הפחדת אף אחד
לכולנו יש מגבלות מסויימות, וחששות, תתחיל ללכת לראות שיעורי ניסיון, שפר את עצמך, ולאט לאט תגלה אדם חדש. נ.ב. אני מתאמנת בארניס,ובגלל שאני בשלב שאני מפעילה יותר כח פיזי,ולעיתים זה מיותר,אני מגיעה הביתה עם לא מעט סימנים כחולים על הידיים שלי,האמת? זה פשוט לא מזיז לי,אני כל כך נהנית,שתחושת ההיי שאני מגיעה אליה באימון מחפה על הכל!! שנהנים...זה שווה את הכל. בהצלחה בכל אשר תעשה
נועה

../images/Emo13.gif מסיונריות או לא , אחוזים יש ?

חוצמזה , בצורה בה כותבת "בייבי" זה כורח אפילו בתקופת המסיונריות , הפרסום שווה .

../images/Emo13.gif

הכל נעשה מכל הלב,עם אמונה שלמה בשיטה,במאמנים,ובחברים שם
אבל נתת לי נקודה למחשבה

ננדין

New member
תראה

מלמד הלימוד של הגנה עצמית, אנשים באים לאומנויות לחימה על מנת לשפר את כל הדברים האלו שהזכרתה. אז כנראה שדווקא זה מתאים לך יותר מאשר אתה חושב! כמו שאלעד אמר לפניי, אף אחד לא יתחיל איתך בקרבות מגע מלא ישר על ההתחלה. זה תהליך שנבנה לאט לאט עד שאתה מסוגל פיזית, טכנית ונפשית לקרבות כאלו (אם בכלל, יש שיטות שאין בהם את זה בכלל וגם הם מעולות...) בקיצור, מה שאוהד אני מצטרף להמלצות חבריי ומזכיר את מה שאוהד אמר שמה שחשוב זה איך אתה תתחבר למורה שתלך להתאמן אצלו ולא דווקא השיטה... לך לשיעורי ניסיון/צפיה (זה מקובל...) ותראה לאיזה מורה וקבוצה אתה מתחבר... שיהיה בהצלחה!

dizel1

New member
תודה לכל העוזרים../images/Emo37.gif

שכחתי לציין בנוסף שאני מרכיב משקפיים ולא סובל מעודף גמישות. תודה לכולם על המילים הטובות ונסיון העזרה. קיויתי גם להמלצה מכם על סוג מסויים של אמנות לחימה שתתאים יותר לאחד עם "קריטריונים" כמו שלי, אבל הבינותי מכם שהמורה יותר חשוב מהשיטה? אבל בסופו של דבר יש שיטות יותר אלימות ופחות אלימות לא? ויש שיטות שדורשות יותר גמישות מאחרות לא? אולי אני טועה. אשמח אם מישהו כן ימליץ לי על אמונות לחימה מסויימת. ד"א אני מכפר סבא. תודה לכולם

eladי

New member
נו ו- ?

איך אומרים... כמה מחברי הטובים ביותר מרכיבים משקפיים, ולא התחילו את דרכם כנערי ונערות גומי. השיטות שדורשות גמישות גם מפתחות אותה. אתה לא מגיע עם שפגאט בכל הכיוונים וישיבת לוטוס לאימונים. אתה מגיע אדם רגיל, שלא מרים את הרגל יותר מ 45 מעלות, ואחרי כמה חודשים ושנים אתה מתגמש, ומתחזק והכל. אף אחד לא נולד ברוס לי... אבל אפשר להפוך לאחד כזה באימונים ממושכים. אין לך ממה לחשוש - לדעתי אתה תהנה מאד וזה יתרום ויעזור לך להתפתח ולהרגיש טוב עם עצמך. המורה חשוב כמו שהשיטה חשובה... לא בטוח שיותר או פחות.

tongi israel

New member
שלום דיזל1

החברים פה היציעו לך מה לעשות לך עם זה.אבל אני רוצה לספר לך שאני אחרי המון שנות אימונים עדיין פחדן,אבל פחדן שיצא מן הארון,זו לא בושה לפחד ממכות,וזה לא צריך להפריעה לך לבנות בטחון עצמי,או לבנות דימוי חיובי. ישנם עוד תחומים לקבל חיזוק חיובי לגבי עצמך חוץ מאומניות לחימה. השאלה האם ניסתה,אם כן אשמח אם תספר לנו למה זה לא הצליח.

tongi israel

New member
ממליץ לך על איקידו!

נישין-קאן כפר סבא, בית ספר תיכון אלון, רחוב ששת הימים 32 המורה אלי לרמן,מומלץ מאוד.

yonik

New member
ממליץ לך לנסות ג'ודו אצל יונה מלניק

זה באזור שלך, יש להם קבוצת מבוגרים טובה, אתה יכול לקבל עוד פרטים מבודוקאן (כותבת בפורום אומנוית לחימה קלאסיות).

מאוד מומלץ!

קיבלת המלצות מעולות - גם אלי לרמן, וגם יונה מלניק, שהוא אחד המורים הנחמדים שפגשתי לא"ל בכלל. כדאי.

dizel1

New member
אתם פשוט נפלאים../images/Emo45.gif

הלוואי ויצא לי לפגוש במציאות ולעיתים תכופות אנשים ששמחים לעזור :) נראה לי שאני יאמץ את הצעתכם ואנסה ללכת לכמה מקומות,וראשית אצל אלי לרמן. הבנתי שאיקידו זה ממש פילוסופית חיים ומלאה בחכמה (טוב אולי ניתן לומר זאת כמעט על כל א"ל ולבטח על הפילוסופיות המזרחיות). האמת היא שאני מאוד חושש ממגע פיזי (מכות):( ומבחינתי ללכת ללמוד א"ל פירושו ממש להיכנס לגוב האריות (ויש שיגידו: להתמודד עם הבעיה "פנים מול פנים:) שאלה: האם במסגרת לימודי איקידו נלמד גם צ'י קונג? ועוד שאלה: האם זה נכון שג'ודו הוא ספורט נטו וכמעט ואין בו רוחניות? תודה.

crane

New member
איקידו וג'ודו

סביר להניח שלא תמצא אומנויות לחימה יפניות (כדוגמת איקידו), שבהן מלמדים צ'י קונג, שזהו תירגול סיני. צ'י קונג תוכל למצוא במסגרות המלמדות אומנויות לחימה סיניות, כמו טאי צ'י, בה גואה, אולי באגרוף שאולין וכו'. באיקידו אולי תמצא תירגולי מדיטציה. לגבי ג'ודו- יש להבדיל בין הג'ודו התחרותי, שמטרתו היא גידול אלופים ובו באמת מוצאים פחות את הערכים של אומנויות הלחימה היפניות המסורתיות, לבין קבוצות שמלמדות ג'ודו כאמנות לחימה, ומתעסקות גם בחלקים שמוזנחים בג'ודו התחרותי, למשל קאטות. קבוצות כאלה יש לך בהוד השרון (יונה מלניק), בת"א (שלמה דוד, שמלמד גם איקידו וקרטה) ובוודאי בעוד מקומות. בפורום אומנויות לחימה קלאסיות יש כמה שעוסקים בג'ודו בפן מסורתי יותר.

למעלה