עזרה

rtza

New member
עזרה ../images/Emo3.gif

חבר שלי פירמט את המחשב המחשב אינו מזהה את ה-CDROM מהיכן ניתן להוריד דרייברים?. והאם התקנת הדרייברים דורשת פעולת נוספות מלבד העתקת הדרייברים לארד דיסק??? תודה לכל מי שיעזור.. ג. יפית

esti_prikit

New member
בדרך כלל לא צריך דרייברים ל CD

בדרך כלל המחשב מזהה אותו לבד תלוי גם אם איזו גירסת חלונות את עובדת מכל מקום- כדי להוריד דרייברים, את צריכה לפתוח את המחשב, להגיע למדבקת היצרן עליה כתוב שם היצרן והדגם המדויקים, להגיע לאתר היצרן ולהוריד את הדרייבר שמתאים לדגם המדויק שלך ולמערכת ההפעלה שלך. לא מעתיקים סתם את הדרייבר לדיסק הקשיח, מתקינים אותו בתהליך של הוספת חומרה חדשה דרך לוח הבקרה. אבל לפי השאלות שלך את עומדת להסתבך, ההמלצה האמיתית שלי שתקחי את קופסת המחשב לכל חנות מחשבים ויסדרו לך את זה בשביל כסף קטן, זאת לא עבודה רצינית למי שמבין. ותמסרי דש לחבר שלך שיודע לעשות פורמט, זוהי פקודה בסיסית וחשובה ומראה על התמצאות עמוקה במחשבים.

ה-תמ-ים

New member
פרמט דיסקט ריק עם סיסטם במחשב אחר

(עם חלונות 98), או שתשתמש בדיסקט האיתחול שהגיע עם החלונות, ובאיתחול המחשב שלך, בחר להעלות את המחשב עם כונני ה cd. ואז תוכל להתקין מחדש את הווינדווז מחדש.

fireman

New member
דרייבר לסי די רום.

אוקיי. התקנת סי די רום אינה דורשת דרייבר כאשר מדברים על עבודה בוינדוס, לוינדוס יש "דרייברים שלו" והוא ידאג שהסידירום יותקן כראוי... אלא במקרים חריגים ... שלא נציין כרגע. בנוסף , אם מדובר על עבודה בדוס, אז כן , יש צורך בדרייבר, את אותו דרייבר מעתיקים אל הדיסק הקשיח, אך לא זו כל הפעולה, יש להוסיף שורה ב config.sys שתטען את הדרייבר ובנוסף גם ב autoexec.bat. בקונפיג נטען את הדרייבר שהוא בדרך כלל drivername.sys כך device=c:\location\cdrom.sys /d:mscd001 כאשר cdrom.sys הוא שם הדרייבר , בנוסף , אותם פרמטרים משתנים מסי די רום לסידירום בautoexec אנו נטען את mscdex.exe c:\windows\mscdex /d:mscd001 את השורות האלו אנו יכולים להוסיף על ידי הרצת הפעולה edit config.sys שיראה את תוכנו של הקובץ ויאפשר לנו להוסיף שורות, כך גם יעשה בautoexec.bat נכון לפי מה שכתבתי , אם אתה לא בן אדם עם רקע טוב , עדיף לך להכין תקליטון אתחול של וינדוס 98/me שיעשה את העבודה בפשטות עד אשר תתקין וינדוס שידאג שהסידירום יפעל כראוי. * אותם פרמטרים שציינתי כגון mscd001 ואף תגלה כי לפעמים תוכנת ההתקנה של הסידירום אף מוסיפה פרמטרים שלא ציינתי. בהצלחה

fireman

New member
תיקון טעות קטנה ../images/Emo13.gif

(אותם פרמטרים שציינתי כגון mscd001 משתנים מסי די רום לסידירום ואף בנוסף יכול להיות שתתקלו בפרמטרים נוספים שלא תמיד חייבים בהם.... )

esti_prikit

New member
לתמים ולאיש האש

הגברת לא בדיוק פריקית שיכולה לישם את העצות שלכם ואיזה עיצות להתקין חלונות מחדש? להתקין את ה CD לדוס כשהוא לא עובד לה בחלונות? מה קרה לכם? שתיקח את המחשב לחנות מתחת לבית, שיסדרו לה את ההתקנה, תשלם 50 ש"ח ולא תסתבך.

fireman

New member
אוקיי...

לטענת הגברת החבר פירמט את המחשב, אם הסי די רום לא פועל ,סביר להניח שהחבר שלה לא הצליח להתקין וינדוס אם הוא לא יודע להתקין סי די רום , כי ככל שאני יודע וינדוס דורש התקנה מדיסק, אלא עם אותו חבר הביא איתו וינדוס על דיסק קשיח נוסף שחיבר או אחד מאפשרויות נוספות, אך לדעתי אם הוא יודע לחבר דיסק קשיח הוא אמור לדעת להגדיר סי די רום. בכל אופן ,הצעתה של esti_prikit נראית לי יעילה מאוד, לקחת את המחשב למעבדה שיסדרו את זה במחיר קטן ולחסוך את הבלאגן(ואולי העצבים כשלא מצליחים)

ה-תמ-ים

New member
אסתי, נסי ותהני

פרמטי דיסקט תחת ווינזווז 98 עם סיסטם, ותעשי ממנו בוט, תקבלי אפשרות להעלות את המחשב עם הדרייברים של הסי.די. ומשם, ניתן להתקין ישירות את הווינדווז מהסי.די. (המקורי, בטח מקורי :)) ואם החבר היה מספיק חכם לפרמט מחשב, אז גם לפרמט דיסקט עם סיסטם הוא יכול לפרמט. זאת בכל אופן ההנחה שלי.

למעלה