הפרידה - חנוך לוין בורא פרי הטירוף
למקרה שאין מהמכירים: [רציף תחנת רכבת.חייל ונערתו] חייל: הרכבת יוצאת בעוד חמש דקות.[פאוזה]מה זה,את בוכה? נערה: אני בוכה?אתה מצחיק, אני אף פעם לא בוכה. חייל: תראי לי את העיניים שלך. נערה: אבל מה פתאום שנאי אבכה? חייל: אני לא יודע. ישבחורות שבוכות כשהחבר שלהן החייל עולה לרכבת. נערה: משונה,לא? חייל: כן, אני שמח שאת לא מאלה. נערה: אה,איתי זה בסדר. אני שומרת על עצמי. חייל: גם כשהרכבת תזוז אני לא רוצה שתבכי. נערה: אני לא אבכה. חייל: ואף פעם לא,יקרה מה שיקרה. נערה: אתה באמת לא צריך לדאוג בקשר לזה. חייל: מבטיחה? נערה: מבטיחה. חייל: שלא תבכי? נערה: אף פעם לא. חייל: אפילו אם... נערה: גם אז לא. חייל: למה לא? נערה: מה? חייל: למה לא? נערה: רגע,אתה רוצה ש...? חייל: לא,אני רוצה שלא.מספיק שאוהבים בלב.[פאוזה] מספיק שאוהבים בלב,באמת.[פאוזה]לא? נערה: כן,בטח. חייל: ואת אוהבת אותי בלב,לא? נערה: כן,בטח. אתה בטוח שהרכבת יוצאת בחמש? חייל: ככה כתוב בלוח.[פאוזה] ואת לא צריכה גם להפסיק לרקוד או ללכת לקולנוע בגללי. נערה: זה יהיה בסדר. חייל: אני מתכוון בכנות,אני לא רוצה שתשבי כל הימים בבית ותחכי למכתבים ממני. נערה: אבל אמרתי לך שזה יהיה בסדר. חייל: מה בסדר? נערה: הריקודים והקולנוע. חייל: אני שמחה שאת מבינה כל - כך. נערה: אני בסדר ,מה?אני לא מהאווזות הקטנות האלה. חייל: את מאה אחוז.[פאוזה] ובכל זאת היתי צריך לבקש מאוסקר שידאג לך. נערה: חמוד שלי,אני כבר ביקשתי. חייל: אה? נערה: מאוסקר וגם ממקס" חייל: כן? טוב עשית...בחורים נהדרים... נערה: אוסקר רוקד נפלא. חייל: צאי לבלות ואל תחשבי הרבה.. נערה: ומקס קנה אוטו! חייל: תוכלו לצאת לטייל...אביב... נערה: זה יהיה נהדר! חייל: עוד הערב...לקולנוע... נערה: אוסקר כבר קנה כרטיסים! [צפירת קטר] חייל: הרכבת,אני מוכרח לעלות. [מחבק אותה במהירות] תשמעי,אם יקרה משהו...את יודעת..תבטיחי לי שתשכחי..שתשכחי... [יוצא.פאוזה] נערה: מה הוא אמר? אני חושבת שזה הכל,זה מהראש שלי אז יכול מאוד להיות שחסר איזה משהו אבל זה בתכלס ולבירורים זה נמצא ב"מה איכפת לציפור" בהצלחה!