עזרה

עזרה ../images/Emo206.gif

שלום, יש לי מחשב של LENOVO עם ויסטה. התקנתי עליו אובונטו, לינוקס. בויסטה קיבלתי הודעה על כך שטרם ביצעתי backup. לחצתי כן, אבל דבר לא קרה. אני מניח שזה לא עשה backup בגלל הלינוקס. כשהמחשב עולה יש לי אפשרות לבחור - לינוקס, ויסטה או recovry... בכל מקרה, החלטתי למחוק את הלינוקס, ועכשיו אני מקבל שגיאה בעת הפעלת המחשב. Grub loading stage 1.5. Grub loading, please wait... Error 17 כנראה כי הוא לא מוצא את הלינוקס. איך אני מסדר את זה? תודה לעוזרים

kobi 23

New member
אם מחקת

את הלינוקס למה שהוא ימצא אותה ?! בכל מקרה אתה יכול להחזיר את המחשב למצב "בו הוא יצא מהמפעל" יש כפתור בשם "ACSESS LENOVO" שם אתה אמור למצוא אופציה של שחזור המערכת , תחזיר את המחשב למצב חדש ולא יהיו לך בעיות (חוץ מהבעיות שויסטה ממילא עושה).או שבכלל תמחק את הויזטה ותתקין לינוקס , אבל לפי מה שנראה לי אתה לא מעוניין בה

../images/Emo2.gif...

לחצתי על כפתור תיבת הכלים האדומה (אני מניח שדיברת על זו). אין אופציה כפי שאמרת, ובכל אופן אני מגיע לאותו מסך. מה לעשות?

kobi 23

New member
תראה

אני לא ממש יודע איך זה בלנובו 3000 נקרא כי יש לי דגם אחר שלהם. תעשה ריסט למחשב ותלחץ על "ACSSES LENOVO " שם ייתכן ותהיה לך אופציה של "LENOVO CARE" או משהו בסגנון , תנסה למצוא שם RESCU או RECOVERY וזה אמור להכניס אותך לתוכנת השחזור של המחשב. שם כבר תבחר באיזו אופציה של שחזור אתה מעוניין ,אתה יכול אפילו לשמור על קבצים ספצפים (עד כמה שידוע לי) אני באמת לא זוכר איך זה עובד ב3000 כי ממש לא יצא לי להתעסק איתם יותר מדי.אבל אני מניח שאני דיי בכיוון

טעיתי. יש אופציה כזו, אבל...

היא שולחת אותי בחזרה לעמוד השגיאה. מה לעשות? מחר כנראה אפנה לתמיכה שלהם..

kobi 23

New member
תבדוק מהו מקור קבצי החשזור

ייתכן וזה מכוון על הכונן אופטי (שם מן הסתם אין לך את זה).תשנה את המקור לדיסק קשיח , קבצי השחזור "ישנים" שם

kobi 23

New member
אגב

תכתוב מה הודעת השגיאה שאתה מקבל שם , זה יכול לעזור פה לכולם

Y. Welis

New member
תצטרך למצוא דיסק ויסטה כלשהו (אפילו נסיון)

לאתחל אליו, להיכנס לכלי התיקון ולתקן בעזרתו את ה-boot, כדי שיפנה אל המחיצה הנסתרת. יתכן שיש דיסק איתחול ללינוקס שיודע להסיר את ה-GRUB ולהחזיר את האיתחול הקודם (בתקוה שנשמר ממנו גיבוי), אבל האופציה הראשונה קלה יותר.

למעלה