עזרה

EndOfAllHopes

New member
עזרה../images/Emo101.gif

שלום, אני מחפש משהו לעשות בחיים (או לבסס את עצמי כמו שמוטי אומר :) ) ונתקל בבעיה - נראה שכל האפשרויות נועדו ושרת את החברה. (שזה הגיוני...) אבל זה בעייתי מבחינתי כי אין לי ממש אמון בחברה, אני לא חושב שהיא מקדמת את האנושות לאנשהוא לכן אין לי ממש רצון לשרת אותה, אני לא מאמין בה! אז מה העצם אני יכול לעשות, הא?אם בכלל? מה אתם חושבים על העניין? יש לכם אלטרנטיבות אחרות? זה בכלל אמור להיות שיקול, לדעתכם? אהה ואם אתם חושבים שצריך לעשות פשוט משהו שאוהבים בלי לז**ן את השכל אז גם כאן אני בבעיה,אין שום דבר שקורץ לי ובאמת נראה לי מעניין... אומרים גם שכדאי לנסות ולהתנסות בכל מיני דברים, אבל מהסיבות הנ"ל אין לי מושג איפה בכלל להתחיל. מקווה שאני לא חורג יותר מדי מנושא הפורום, תודה

מוטי ש

New member
מוטי אומר? :)

ראה איזה כיף זה לתת שירות לאחרים,לאחר מכן השם שלך מתרוצץ בתודעה שלהם והופך להיות נקודת ייחוס לעשייה כזאת או אחרת שיכולה לקדם אותם.:) לשאלתך,(אבל לפני כן הקדמה,אני חייב! :) לחיות היטב פירושו לעשות היטב את התפקיד שלך בעולם ללא מעצורים פנימיים. מי שחי היטב איננו חרד,מי שחי למחצה חרד למחצה ומי שלא "חי" בכלל חרד כל הזמן.חי בפחד מתמיד. עכשיו,למדתי מאחרים ואני לומד יום יום מעצמי ש: החוויה שלך את העולם ועם העולם תלויה בתפוקות שלך כאדם. זה לא מה אתה מקבל,אלא מה אתה נותן. ככל שאתה נותן יותר,אתה באופן בלתי נמנע מקבל יותר. אז אם תשאל אותי(ושאלת כי אני חלק מהפורום)במקום לשאול את עצמך למה אני לא רוצה לשרת את "החברה",תוכל לשאול את עצמך כיצד אוכל לשרת בני אדם ולתרום את חלקי בעולם,להיות שם בהדרגה יותר ויותר לאורך החיים עד המאה אחוז שלי. רק תשאל,בלי לצפות לתשובה מיידית הגיונית.להגיון אין חלק בזה.(לכן יש כאן בפורום לא מעט אנשים שבסך הכל אומרים לך לתרגל וזהו).כל יום קורה לך משהו,כל יום התודעה שלך המכילה בסך הכל 7 פלוס מינוס 2 נתונים תקבל רמז שהוא כמו חלק מפאזל.רמזים מלהיבים משלימים לך חלק גדול יותר בתמונה,רמזים קטנים יותר,לא פחות חשובים,יכולים לחמוק ממך. עם הרמזים הללו(במידה ותהיה קשוב להם)תוכל לעשות והעשייה תמיד פותחת דלתות חדשות בפנים ובחוץ. שאלות נוספות שכדאי לך לשאול: מניין נובע הפחד שלי לתת משהו ולהיות מנוצל בידי חברה שאינני מאמין בה?מדוע אין בי אמון בחברה אנושית?(שיקוף,שיקוף!) אילו צרכים שלי לא מתמלאים עד כדי כך שאני פוחד לאבד משהו שמימלא עדיין אין לי "לחברה" אנושית? האם מה שאני תופס כחברה אנושית הוא מקשה אחידה ללא הבחנות שיכולות לקדם אותי? האם יש ערכים שאני מתחבר אליהם בצורה שכזאת שמחשבה עליהם מעוררת בי רגש ורעיונות לעשייה? האם יש עשייה שגם משרתת את החברה ועדיין עונה על הצרכים שלי(האמיתיים) ומקדמת אותי כאדם (בונה אותי ערכית)? האם כאשר אני מתקדם כאדם,האנושות לא מתקדמת אף היא? אתה יכול לנסות גם תהליכי NLP ,שעליהם אני ממליץ מאוד בנוסף למדיטציה והתייעצות עם פורומים.. תהליכי NLP הן הכוונה לבחינה מדוקדקת של העולם הפנימי שלך ביחס למטרה ובחינה של המטרה עצמה באופן אקולוגי בכל זמן נתון.מדיטציה יכולה להכנס בקטע הזה של בחינת תוכן התודעה והקשבה למה שעולה כדי לא לפספס את האפשרות להגיע לידי עשייה.לפתח את הרגישות הפנימית שלך פירושו להתחשב במשהו פנימי בתוך עצמך,להביא אותו בחשבון,לא להתכחש לו באמצעות הגיון חיצוני סכימתי. בשורה התחתונה :) לבנות את עצמך כאדם באמצעות עשייה פירושו לקחת חומרי בנייה ראויים מהתת מודע ולהשתמש בהם,לא להמציא חומרים כאלו. לא להתווכח עם התת מודע,לא להמציא תיאוריות על איך בונים ולמה לא כדאי לבנות(החברה מנצלת,לא מאמין בחברה וכו)לקבל חומר ולבנות איתו ממש.פירושו של דבר להיות הוא משרת של משהו בתוך עצמך.להיות משרת מרצון.אם אדם באמת משרת את עצמו מרצון,הוא בהכרח גם משרת אחרים אם הוא רוצה ואם הוא לא רוצה.אין כל הבדל. .

EndOfAllHopes

New member
מוטי אומר הרבה דברים :p

"במקום לשאול את עצמך למה אני לא רוצה לשרת את "החברה",תוכל לשאול את עצמך כיצד אוכל לשרת בני אדם ולתרום את חלקי בעולם,להיות שם בהדרגה יותר ויותר לאורך החיים עד המאה אחוז שלי."
"כל יום קורה לך משהו,כל יום התודעה שלך המכילה בסך הכל 7 פלוס מינוס 2 נתונים" תוכל לתרחיב? "מניין נובע הפחד שלי לתת משהו ולהיות מנוצל בידי חברה שאינני מאמין בה?מדוע אין בי אמון בחברה אנושית?(שיקוף,שיקוף!) אילו צרכים שלי לא מתמלאים עד כדי כך שאני פוחד לאבד משהו שמימלא עדיין אין לי "לחברה" אנושית?" אני לא מפחד, פשוט חבל לי לבזבל חלק (גדול) מהחיים שלי בעשייה לשווא כאשר אולי יש אפשרויות לעשות עשייה מועילה באמת. אין לי אמון בחברה (ה)אנושית?לא ממש מדוייק אני לא מכיר את כל החברה האנושית. אין לי אמון בחברה הספציפית שאני חי בה (החברה הישראלית) ודומותיה (אם לזה התכוונת?) הצורך שלי בעשייה אמיתית, חבל לי לבזבז את החיים שניתנו לי על דברים לא באמת מועילים האם מה שאני תופס כחברה אנושית הוא מקשה אחידה ללא הבחנות שיכולות לקדם אותי? האם יש ערכים שאני מתחבר אליהם בצורה שכזאת שמחשבה עליהם מעוררת בי רגש ורעיונות לעשייה? האם יש עשייה שגם משרתת את החברה ועדיין עונה על הצרכים שלי(האמיתיים) ומקדמת אותי כאדם (בונה אותי ערכית)? האם כאשר אני מתקדם כאדם,האנושות לא מתקדמת אף היא? ללא הבחנות שיכולות לקדם אות? לא הבנתי יש ערכים שאני מתחבר אליהם, תן לי קצת לחשוב על זה זו בדיוק העשייה שאני מחפש אני לא יודע אם האנושות מתקדמת על שאר הדברים אני צריך לחשוב
תודה

מוטי ש

New member
שים לב

ידידי.בתחילה דיברת על החברה האנושית,ביקשתי ממך לעשות הבחנות ולראות האם החברה האנושית(כל מה שהמושג הזה אומר לך עצמך כאדם)היא מקשה אחת?האם מה שאתה רואה במושג הוא באמת המושג? ההבחנה דרושה עבור עצמך כדי להבין שהנטייה הכללית של המוח היא לקבוע דברים מוחלטים ,אמת מוחלטת במקום שהאמת המוחלטת לא נמצאת.סובייקטיביזם איננו האמת,זה ברור. אז עכשיו אתה מדבר על החברה הישראלית ואני אומר לך שוב,האם החברה הישראלית היא מקשה אחת או שמא אתה יכול לעשות הבחנות ולראות גם את החברה הישראלית באופן שונה לחלוטין מהדרך שבה אתה תופס אותה כרגע.... אני למשל יכול לשלוח לך במסרים שורה של עובדות נהדרות על החברה הישראלית שאני בטוח שאולי את חלקן אתה יודע,אבל משום מה המוח שלך בחר לסנן!(הנטייה של בני אדם היא להיצמד לשלילי,בייחוד כדי להצדיק חוסר עשייה ועצלות!)אני יכול לשלוח, אבל חשוב שאת הבדיקה תעשה אתה עצמך. בהקשר זה, 7 פלוס מינוס 2 זאת הדרך שבה המוח שלך פועל.הוא מסנן לך כמות עצומה של נתונים ובכל זמן נתון מאפשר להכרה שלך להכיל כמות קטנה מאוד של נתונים ביחס למטרה או תכלית נתונה או מצב נתון.אם אתה אומר מראש שאין לך אמון בחברה האנושית,המוח שלך ימשיך להכניס להכרה שלך בעיקר את הנתונים שימשיכו להצדיק את הקביעה הזאת! כיוון שכמות עצומה של נתונים נשארת לא מודעת לך(זה הכרחי כדי לשמור גם על שפיותך)אנו יכולים גם להניח שחלק מהנתונים שאינך מודע להם בזמן נתון הם נתונים שיכולים לשנות את תמונת המציאות שלך לחלוטין לו תהיה מודע להם!במקום להיות צודק תוכל להיות חכם,דהיינו איש שמסוגל לחפש בכל מקום מה שיכול לקדם אותו ואת האחרים. כיוון שכך,ב NLP אומרים "המפה איננה השטח"...כאשר אתה מבין באמת שהמפה איננה השטח נפתח בפניך עולם שלם של אפשרויות שלפני כן לא ראית.לא לגלות אמון בחברה האנושית למשל הוא לסגור בפניך את כל האפשרויות הקשורות בחברה האנושית, אבל כדי לראות את האפשרויות עליך לעשות את ההבחנות ולהיות מוכן ללמוד ולהכיר בכך שהרבה מהדברים שאתה אומר ורבלית ובטוח במאה אחוז בנכונותם אינם אלא סכימות מחשבה ורגש מגבילות,אמונות שסוגרות עליך ללא כל הצדקה עולם שלם ונהדר.

EndOfAllHopes

New member
היי מוטי

אני מצטער אני לא יכול להמשיך את הדיון איתך כרגע אני יוצא כרגע לשבוע, אני ימשיך את הדיון איתך כשאחזור, אז תודה בינתיים :)

../images/Emo193.gifעזרה

לו הייתי במקומך, הייתי מתחיל בחקירה נמרצת של המושגים "לשרת", "חברה", "אנושות", "אמון" או "להאמין", ו"אוהבים". בהתחלה קשה -> אחר כך קל יותר, קל יותר כשהדברים מתבהרים, וכך גם ההחלטה מה לעשות איתם.

EndOfAllHopes

New member
אוקיי

לחקור עם עצמי? או במקורות ידע? בקונטקסט של מה שכתבתי? לשרת=לתת שירות חברה= קבוצת אנשים אנושות= כל בני-האדם בעולם אמון=לסמוך על להאמין=בקונטקס שהשתמשתי זה מין ביטוי כזה זה בתור התחלה, אני יחקור יותר לעומק מחר (בעזרת ה') אם אני בכלל בכיוון שהתכוונת אליו?

EndOfAllHopes

New member
חברה=קבוצת אנשים *מלוכדת סביב רעיון/רעיונות*

עד שאני אמצא הגדרה יותר טובה :)

../images/Emo27.gif

לחקור את כל מה שאפשרי לחקור, ולעשות את כל מה שאפשרי לך לעשות בקשר לחקירותיך. רק זכור ש "מה שאפשרי" משתנה מעת לעת כך שמה שאולי לא תוכל לעשות עכשיו תוכל לעשות פעם אחת וכן הלאה. שירות- מה זה בדיוק לשרת? לעשות מה שמבקשים ממך? לעשות מעשים טובים לאנשים בקירבם אתה חי? להיענות לצרכיהם של אנשים? האם למשל, כשאתה משרת מישהו, יש בך כוונה אמיתית לשרתו, או שאתה נענה לו בזמן שבמחשתך אתה מקווה שהוא כבר יעוף לך מהעיניים? חברה- מורכבת מפרטים. חברה גדולה מורכבת מחברות קטנות יותר, ואלה מקטנות יותר עד לפרטים יחידים. ועכשיו: במי מאותה חברה אינך נותן אמון? בחברה שביבי נתניהו נמנה עליה? בחברה של האתיופים? בחברה של הנכים, החולים והקשישים? בחברה של סרסורים? של סוחרי סמים? של העשירון העליון? של הזקנים? במי מהם בדיוק אינך נותן אמון, והאם כולם לפי דעתך, אינם ראויים לשירותיך? לעשות מה שאוהבים- מה זה בדיוק? נגיד ותרצה להשיט יאכטות, דבר שתאהב לעשותו, האם גם תאהב לנקות את מערכת הניקוז של היאכטה? האם תאהב לנקות אותה? או נאמר למשל, שאתה אוהב לנגן ויש לך הרכב מוסיקלי. גם שם אולי לא יהיו דברים שלא תאהב: מחלוקות עם החבר'ה, שעות ארוכות של חזרה על אותם קטעי נגינה, וכן הלאה. לדעתי, וזו כמובן דעתי בלבד, כדאי לחשוב פחות ולהתייחס פחות, למציאות במושגים כלליים, אלא עדיף יהיה לפרוט אותה לפרוטות. או אז יהיה גם קל יותר להבחין בפרטים המרכיבים אותה, וכך לבחון את המציאות ואת יחסינו אליה באור חדש.

drall

New member
יפה מאוד

באמת יפה מאוד. אם אין לך מה לעשות , ואם אתה לא אוהב שום דבר , אז אני מציע לך לחפש משהו לאהוב.

EndOfAllHopes

New member
הממ

איפה ואיך לחפש?או שזה כבר בעיה שלי ^^ וגם אם אני מוצא משהו, לא בטוח שאפשר להפוך אותו לעשייה, הלא כן?

drall

New member
מתוך הזיכרון

אני אצטט את לאו צה כל האנשים חכמים, כולם דואגים לעצמם, כולם ערמומיים , כולם יודעים להסתדר ורק אני אדיש לכל ורק אני לא זז ונראה כמו טמבל. זו הסיבה שכל האנשים בזים לי וחושבים שאני לא שווה כלום. אבל אני מחפש את טאו ואני מוצא אותו מדי פעם , ולכן אני יודע מה חשוב באמת.

למעלה