עזרה!!

trolli

New member
עזרה!!../images/Emo101.gif../images/Emo101.gif

שלום לכולם, קצת רקע: בתי בת שנה ו- 5 חודשים (בת ראשונה ויחידה, כרגע!!) מזה 3 חודשים בתי מורטת לעצמה את השערות וגרמה לעצמה התקרחות היסטרית. בתחילה לא ייחסתי חשיבות לדבר משום שחשבתי שכואבות לה השיניים ועקב כך היא מורטת מעט שיער.. אבל לאט לאט היא החלה מורטת יותר ויותר קבוצות שיער ולאו דוקא בזמן כאבי שיניים. מה שכן!- שמתי לב, שהיא עושה זאת בעיקר בזמן שהיא אוכלת בקבוק במיטה (ביד אחת מחזיקה בקבוק וביד השנייה מורטת.. לקחתי אותה לרופא וזה אמר ללכת לרופא עור, הלכתי לרופא עוד למרות שידעתי שאין בעיית עור- וצדקתי! לאחר התייעצות נוספת עם "רופא על" ביקשו אותי למרוח את שיערה של בתי בשמן תינוקות לשם החלקת אצבעותיה הפעוטות למשך שבועיים - ואז "נראה" אמר הרופא! ובכן, כך עשיתי (למרות שהיתה נראית ג'יפה לחלוטין עם השמן הזה על הראש לפני ואחרי מקלחת במשך כל היום. אבל!! הילדה החלה מסובבת את שיערה סביב האצבע כדי שזה יתפס על אצבעה ואז מורטת בסערה!! בקיצור: בלית ברירה קצצתי את שיערה של בתי (בכיתי נורא) אבל עברנו זאת בשלום- תודה לאל! אבל, היא עדיין (מאז שקיצצנו את שיערה כבר שבוע) מחפשת את השיער כדי למרוט אותו יתרה מזאת כשאני אומרת על משהו אחר לגמרי את המילה "אסור" היא מייד שמה את ידה על הראש במחאתיות ומסתכלת לראות איך אגיב?! בכל אופן, בימים האחרונים היא החלה נושכת את ידה וכשאני מחזיקה אותה על ידיי היא נושכת את אפי ואת לחיי.. *** אנא אימרו לי האם ניתקלתם בבעיה כגון זאת?? ומה הן הסיבות לכך?? ומה הפיתרון אם יש בכלל או לפחות הדרך לפיתרון?? בתור אמא צעירה וחסרת נסיון אני מבוהלת נורא מכל הענין (שאולי אני לא בסדר) אשמח לעזרתכם! תודה מראש,

לאה_מ

New member
לא נתקלתי, והייתי מתייעצת עם איש

מקצוע, אבל זה נשמע כמו צורך באיזה אובייקט מעבר - אולי תנסי להציע לה משהו עם מרקם דומה - בד מאד רך או דובי עם פרווה ארוכה או משהו כזה.

עזרה../images/Emo101.gif

שלום וברכה, מכיוון שמאוחר עכשיו, אכתוב בקצרה. ייתכן מאוד שלילדתך יש צרכים תחושתיים מסויימים שגורמים לה לתלוש את שערה באופן שתיארת. זוהי תופעה שבהחלט מוכרת וקיימת אצל תינוקות, אם כי אינה מאוד שכיחה. חשוב שתדעי שאם מנסים למנוע מילד חוויה תחושתית, יש להחליפה באחרת מאותו סוג, אחרת נתקלים רק בהחמרה של ההתנהגות, או בהחלפתה בהתנהגות אחרת, שאינה בהכרח טובה יותר. יש אפשרות לסייע לביתך, אם אמנם זו הבעיה, באמצעות טיפול סנסורי. את מוזמנת לקרוא יותר על כך במאמרי פורום ריפוי בעיסוק כאן בתפוז, ואם יהיו לך שאלות נוספות, אשמח לנסות ולענות כאן או במסרים. בברכה שרון שני גונן מרפאה בעיסוק

maya100

New member
אומנם לא עד כדי התקרחות אבל גם בתי

(כיום בת שלוש) מושכת את שערה כמעט מאז שנולדה ועד היום ובעיקר סביב הירדמות (אבל לא רק). היא פשוט יושבת או שוכבת ותופסת שערות ומושכת אותן. לפעמים חלק נקרעות או נמרטות (אני משערת שהחלשות או אלו שבלאו הכי היו נושרות) ולפעמים לא. אני גיליתי שזה פשוט מרגיע אותה ושאין טעם שאני אכעס או אצעק. כשהיא עושה זאת בתדירות קצת יותר גבוהה אני מעירה לה שיש לה שיער יפה וחבל שהיא תולשת אותו. שאלתי אותה כמה פעמים האם זה נעים לה והיא אמרה שכן...
בכל זאת אני חושבת שכדאי שתיפנו לייעוץ יותר משמעותי כי נשמע, שבתך לקחה תופעה די שכיחה לכיוון קצת יותר קיצוני.
ועדכני אותנו!

mom of Ophrie

New member
advice

Hello, can you think about anything that happaned/changed about 3 months ago? is she behaving the same in other ways (except of this problem)? is she happy and playfull? My guess is that something is bothering her, especially if it started one day, and not a habit she has since she is a baby. I would advice you to consider going to a psychologist (but avoid psychiatrists). mom of Ophrie​

מסכימה עם אמא של עופרי

או שזה עניין תחושתי שהגיע למצב קיצוני, או שזה משהו נפשי. ויכול להיות שזה השילוב של שניהם... יובלי שלי היא ילדה מאוד תחושתית והיא אוהבת למשש עם קצות האצבעות שלה כל מה שרק אפשר. לרוב היא ממששת את חפץ המעבר שלה כשהיא במצב של הירגעות כמו לפני שינה, או אחרי בכי... היא אוהבת גם למשש אותנו במצבים כאלה. זה גובר כשהיא במצוקה כלשהיא, למשל אחרי הולדת אחותה היא היתה יושבת הרבה פעמים בכורסה הקטנה שלה עם אגודל אחד בפה והידיים ממששות וממוללות את חפץ המעבר... יכול להיות שאצל בתך משיכת השיער מרגיעה אותה ומשמשת לה אותו הדבר שהמישוש משמש את בתי. בכל אופן, כשזה מגיע למצב קיצוני שכזה, הייתי מתייעצת עם אנשי מקצוע - או עם פסיכולוג, או עם מרפאה בעיסוק.

למעלה