עזרה

SShirly

New member
עזרה../images/Emo10.gif

אולי תדעו אתם... כי כל מי ששאלתי אותו לא ידע. אז אני מפרסמת את ההודעה הזו בכמה פורומים בתקווה שמישהו יבין ויוכל לעזור לי. הותקן משחק וכאשר מנסים להכנס אליו מופיעה ההודעה הבאה
והמשחק לא עולה. מה עושים? תודה מראש

DNile

New member
אני לא מסכים איתך.

הרבה יותר כיף כדורעף.

DNile

New member
לא קשור למקצועי או לא,

זה פשוט שאלה שלא קשורה בשום אופן לפורום. זה כמו להכנס לפורום מכוניות, ולשאול איך מתקנים את הכסא של האופניים.

SShirly

New member
בפעם הבאה תגיד את זה ישר

ואל תריץ על אנשים בדיחות. כל אחד חכם בתחומו ואני לא מבינה בענייני המחשבים ולכן פניתי אליכם בתקווה שתוכלו לעזור לי. לא משנה. תודה בכל אופן. אפנה אל פורום אחר.

SShirly

New member
אוקי, תאמר לי מה זה?

אני צריכה לברר. הבעיה היא לא במחשב שלי.

DarkSwell

New member
מה אתם מקשקשים..

מי שלא בא לו להשיב שיסתום. לא ניתן לדעת ככה מה הבעיה אולי יש לך משהוא במערכת או שהתוכנה דפוקה. במידה והתוכנה הזו כן רצה במחשב אחר אז אולי יש בעיה במערכת ההפעלה במחשב שלך. בקיצור תסירי את התוכנה שלא יגרם לך נזק חמור יותר ואז תבדקי אם זה עובד אצל מישהו אחר, שלא תחשבי אפילו לשאול אותי אם אני מעוניין לבדוק אותה אצלי כי אני לא.

SShirly

New member
תודה../images/Emo13.gif

לא אבקש שתבדוק אותה כי עזרת לי מספיק. וגם כי המשחק לא אצלי ולא לי שייכת הבעיה. תודה

מוטציה1

New member
אז ככה:

מבלי לתת לך הרצאה שלמה על שפת C++, דעי לך שיש באג במוצר הזה. את צריכה לפנות למפתח המוצר/משחק/whatever השגיאה שקוראת היא שגיאת זמן-ריצה הקשורה רק לאופן המכוער שבו כנראה כתוב הקוד. מקווה שעזרתי.

DNile

New member
אז מה שאתה בעצם אומר כאן,

זה שאם אני מריץ את התוכנה שלי, והיא מתרסקת, אז יש אצלי באג, והקוד שלי כתוב באופן מכוער?

מוטציה1

New member
כן!

אם התכנית שלך עפה בזמן ריצה אז... 1) הקצאה דינאמית דפוקה - 90% מהפעמים. 2) חלוקה ב- 0 . 3) בעיות במע' הפעלה: זיכרון וכו'... (לא נתקלתי בבעיה כזאת עד היום) 4) כל סיבה אחרת שקרתה ואתה כמתכנת לא צפית ולא טיפלת בה. יציאה מריצה חייבת להיות מסודרת! תזכור: באג בdesign זה זין בdebug הקץ ל- sefmentation faults ול - core dumped

DNile

New member
מה אתה אומר....

וכשאני קורא לפונקציית מערכת, והיא זאת שמקריסה לי את התוכנית, גם אז זאת בעיה שלי? אם עוד לא נתקלת בבאגים של מע' ההפעלה, אתה פשוט חסר נסיון, ושום סיסמאות על איברי מין גבריים וג'וקים לא יעזרו לך. אני מציע לך לשבת על הKnowledge של מיקרוסופט, לקרוא קצת כמה באגים יש שם. אחרי שעשית את זה, אז אולי תחשוב לפני שאתה בא בהצהרות שכאלה.

Pembelton

New member
DNile, לא צריך להתחמם

במקרה הנ"ל, הודעת השגיאה שהתחילה את הדיון הזה אכן נובעת מתכנות שגוי ולא מהתנהגות לא צפויה של מערכת ההפעלה. (ואם להיות יותר מדויקים: יש שם קונסטרקטור או דיסטרקטור של BASE CLASS שקורא ל PURE VIRTUAL FUNCTION) מעבר לזה, נסה פעם לספור את הנפילות שאתה נתקל בהם ותראה שרובן נובעות מבעיות בתכנית שכתבת ולא מבאגים של מערכת ההפעלה. בוא ניקח, לדוגמא, שלושה שירותים מאד נפוצים שמספקת מערכת ההפעלה: הקצאת זכרון, גישה לקובץ, ושליחת הודעת לחלון של WINDOWS. אני לא זוכר אף פעם שבה אחת הפונקציות fopen, malloc או SendMessage התנהגה בצורה שונה ממה שמוגדר בספסיפיקציות שלה.

DNile

New member
וולאה...

כי אני גם לא זוכר שint i = 0 לא תפקד כמו שזה הוגדר בספציפיקציות. כמה חבל שמערכת ההפעלה לא מורכבת רק משלושלת השירותים האלה, וכמה חבל שהבאגים במערכת ההפעלה לא יהיו בשירותים המאד נפוצים(שנבדקים באופן טוב יחסית), אלא בשירותים שפחות נבדקים, ושפחות מוכרים.

Pembelton

New member
ואללה ואללה

כמה פעמים בתכנית שלך מופיע איזה API מהסוג הלא נפוץ? בד"כ אפס פעמים. אם כבר אתה צריך איזשהו API נדיר אז אתה עוטף אותו בפונקציה משלך כדי שלא תצטרך לשכפל את הקוד של בדיקות ה RETURN VALUE (ואז, אגב, אפשר גם לבדוק פעם אחת ב KNOWLEDGE BASE כדי לראות כל מיני מקרי קצה ובאגים ידועים). בכל אופן, תן דוגמאות: איזה APIs עשו לך באג בתכנית?

DadleFish

New member
write של pipe מגיע ל-deadlock בד"כ

זה בגלל היישום ה"תקין" של Pipe-ים ב-WIN32...

DadleFish

New member
עוד דוגמה, לא שלי -

ה-STL שמגיע עם CL גורם לדריסת זכרון כשמשתמשים במחרוזות.

למעלה