עזרה

אדל83

New member
עזרה

שלום לכולם.
אני אמא צעירה לארבעה ילדים מקסימים.בעל טוב ...בית גדול...עבודה טובה...והכל נפלא..אבל מה שמפריע לי מאוד בחיים ומציק לי זה שהמשפחה שזה ההורים שלי והאחים תמיד דוחים אותי כי אני תמיד הלכתי בדרך שונה ואחרת מהציפיות שלהם אני מרגישה שזה מחליש ופוגע בי ואני מרגישה שזה פוגע לי בחיים השלווים והשקטים שלי.איך אני משחררת את זה ממני???
ועוד דבר מישהו יכול אולי לתת לי השערה למה אני שנותנת את כל כולי למי שאני אוהבת גם שזה בא על חשבוני בסוף ניפגעת ממנו??ומקבלת יחס מגעיל...אני רואה שזה דפוס אצלי...וכל הזמן ניפגעת מחדש...
תודה רבה לעונים ולעונות!!!

p;

ommerl

New member
שלום לך אדל

אני רוצה להאיר את עיניך לרגע על משהו: "אני שנותנת את כל כולי למי שאני אוהבת גם שזה בא על חשבוני"
&nbsp
זה אומר קודם אחד משני דברים:
או שאת לא אוהבת את עצמך. כי הרי את נותנת את כל כולך לאנשים שאת אוהבת. מה שזה אומר זה שאם זה יכל לבוא על חשבונך- סימן שאת לא אוהבת את עצמך.
&nbsp
או שאת כן אוהבת את עצמך. זה אומר שהנתינה שלך יכולה לבוא על חשבון אנשים שאת אוהבת (למשל- על חשבונך).
אם זה המצב- הרי שאין שום בעיה כי את יכולה לתת לעצמך וזה יבוא על חשבון מישהו אחר אז אין שום בעיה בעצם.
אבל אני לא חושב שזה המצב, אחרת לא היית כותבת כאן.
&nbsp
למה את חושבת שאת נותנת את כל כולך לאנשים שאת אוהבת על חשבון עצמך? זה נורא מתיש לרצות את כולם.
&nbsp
מהניסיון שלי, אנשים שמרצים את כולם עושים את זה כי הם מפחדים שלא יאהבו אותם. הפחד הזה נובע מאמונה עמוקה ובדרך כלל לא מודעת שהם לא שווים מספיק.
&nbsp
יש לנו הרבה קולות בראש בתור בני אדם. לפי הכתיבה שלך אני חושד שייתכן שיש לך קול בראש שאומר לך כרגע "אני לא כזאת, אצלי הכל בסדר. הכל מושלם..". אני ממליץ לך לשים את הקול הזה בצד. הוא מונע ממך להסתכל למציאות בעיניים. הוא עזר לך לשרוד עד היום אבל זה נורא קל לשרוד היום. במיוחד לך שיש לך עבודה טובה ובית טוב. את רוצה יותר מאשר סתם לשרוד: את רוצה להיות מאושרת!
&nbsp
מניסיוני כאדם שהיה רק מרצה אנשים, לרצות את כולם זה נורא מתיש ומעייף. כשתפסיקי לתת לאחרים על חשבון עצמך ותתחילי לתת לעצמך יותר את תגלי שיש לך יותר לתת לאחרים. זה ממש קסם כזה.. קסם עם הרבה הרבה היגיון. אני ממליץ לך בחום לאמץ את זה. תני לעצמך כדי שתוכלי לתת יותר. תקבלי כדי לתת.
&nbsp
האמונה ש"אני לא שווה מספיק" היא זאת שם גורמת לך להיפגע מהמשפחה שלך. אין לך מושג כמה זה לקח אותי אחורה בהגשמה העצמית שלי. ההורים שלי לא מאמינים בכלל בדרך שלי וזה לקח אותי מאוד אחורה בלי שידעתי רוב הזמן בכלל. השתחררתי מזה אחרי שעשיתי שני דברים:
-השתחררתי מהדימוי העצמי הנמוך שלי וקיבלתי דימוי עצמי חיובי וחזק.
-לקחתי אחריות על מערכת היחסים שלי עם ההורים שלי ויצרתי משהו אחר. זה לא שהכול מושלם כמובן. הם עדיין לא מסכימים עם הדרך שלי אבל ההתמודדות שלי עם זה היא אחרת- זה לא מנהל אותי.
&nbsp
את שווה מספיק! ואפילו יותר!

שלום אדל היקרה

ראשית אתיחס לקשר שלך עם הוריך ואחיך:
האם הם תמיד דוחים אותך?
האם יש מקומות שהם דווקא מקבלים אותך?
כיצד זה פוגע לך בחיים? האם זה פוגע בך באמת בחיים או רק בציפיות שלך מהם?
שימי לב להקבלה בין זה שאת לא מגשימה להם את הציפיות (ללכת בדרך מסויימת), לכך שהם לא מגשימים לך את הציפיות (לקבל הערכה).
מה באמת חשוב לך? הקבלה מהמשפחה או ההליכה בדרך השונה שלך?
לגבי החלק השני של פנייתך:
כשאת נותנת את "כל כולך" ואת מפתחת ציפיות למענה כל שהוא,
זה כאילו שאת עושה איתם הסכם שאת נותנת להם משהו ומצפה לתמורה כלשהי.
השאלה היא האם הם שותפים להסכם? האם הם רוצים את מה שאת מציעה ומוכנים לתת לך בתמורה את מה שאת מצפה?
תבדקי מה המניע שלך לתת את "כל כולך".
אם זה למען אותה ציפייה, אולי תוותרי על הנתינה או על הציפייה.
כי הציפייה תמיד תביא לך אכזבה או מתח לחיים, מכיוון ש"ההסכם" שאת עושה הוא חד צדדי.
אם תרצי עוד הבהרות או מענה לשאלות, אשמח לעמוד לשירותך.
בהצלחה

dovk

New member
שלום אדל -

(וכולם: אני בשלבי סיום קורס אימון ומשתתף ותיק בתפוז, פתאום עלה בדעתי לשלם את השניים... אז הנה אני כאן).

אני חושב שהמשפט החשוב בפוסט שלך זה "אני רואה שזה דפוס אצלי...וכל הזמן ניפגעת מחדש...". אם את רואה ששוב ושוב את פועלת באופן שאינו טוב עבורך, את באמת במקום טוב ליצור שינויי בחייך.
אלא ששינוי כזה לא יבוא מהתייעצות בפורום זה או אחר אלא מעבודה אישית מול אדם מקצועי. עבודה כזו נמשכת זמן, יכולה להיות קשה לעתים, אבל מאוד מתגמלת ומאוד מעניינת.
זה לא שאפשר כאן להגיד לך תעשי ככה או אחרת - הסיבות להתנהגותך כנראה עמוקות ו"עקשניות" וכדאי לך להקדיש לנושא זמן ותשומת לב.

יהיה נחמד אם תעדכני בהמשך?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
ברוך הבא

יפה שאתה משלב את אהבותיך

אני מציעה להתעדכן בכללי הפורום (הקישור כאן למעלה) להשתלבות חלקה.
נשמח לראותך כאן איתנו בפורום.

dovk

New member
כנראה שלא הייתי ברור מספיק...

כשאני ממליץ על פניה לאדם מקצועי אני ממש לא מתכוון אלי.

ereznir67

New member
בחוץ ובפנים ומה שביניהם

שלום לך אדל.
את יכולה לשנות כמעט רק את עצמך , לכן התהליך שאת מייוחלת לו חייב להיות ניזון מעבודה עצמית שלך ( אולי עם עזרה).
בהצלחה
ארז ניר מאמן אישי בירושלים
טל' 052-5501614

למעלה