עזרה!!!

דנית224

New member
עזרה!!!

לא על חמותי על גיסתי...
גיסתי אחות של בעלי כל הזמן מנסה לצחוק עלי...לעשות אותי קטנה..ולהוריד לי את הביטחון...אני מנסה להיתעלם ממנה למרות שזה קשה שכולם ביחד ..או להגיד לה שהיא מדברת לא יפה אבל היא ממשיכה ובזמן האחרון ביתר שאת...אני מפחדת להיתפוצץץ עליה כי אני יודעת שזה יביא ליחסים לא טובים ומתחים...אבל זה מרגיש לי בלתי נמנע...
מה אתם מייעצות לי לעשות תודה!

ילד אחד בא לאמא שלו, והתלונן על אחיו:

"תגידי לו, הוא עושה לי, הוא מציק לי, הוא לועג לי, הוא מרביץ לי..."
שאלה אותו אמא:
"ומה אתה עשית לו?"

אם היא היתה כותבת כאן

ההודעה היתה נראית כך?
"אני לא יודעת מה קורה לי. כל הזמן מעצבנת את גיסתי, יורדת עליה, מציקה לה. לא מבינה את עצמי כי היא כזאת מתוקה וחמודה ולא עשתה לי כל רע, באמת."
אם את מאמינה שכן, אז דחוף לשיעורי מודעות עצמית.
ואם לא, אז קודם תדעי מה כן ואחר כך תחליטי לאן פנייך מועדות.

melosina3004

New member
יש מצב שהיא פשוט "לא באה לה טוב"...

אף פעם לא קרה לך שהיו אנשים שפשוט לא אהבת, לא כי עשו לך משהו שיכולת לשים עליו את האצבע, אלא כי משהו בהם עצבן אותך?
זה יכול להיות צורת דיבור, גישה לחיים, משהו שהם משדרים שגורם לך לא לרצות להיות בקרבתם...
אנשים בוגרים היו מסתפקים בשמירת מרחק, יכול להיות שגיסתה לא מסוג האנשים האלה והיא נהנית לקנטר אותה.
מה שכן, אני מסכימה שאי אפשר להקטין אותה ללא הסכמתה, וכדאי שהיא תעבוד קצת על הכריזמה שלה, ותחליט עם עצמה ממה היא בוחרת להיעלב וממה להתעלם.

ולשואלת - כמה כבר יוצא לך לפגוש את הגיסה המציקה? אם זה ממש מעצבן אותך, צמצמו הגעות לסיטואציות בהם יוצא לכם להיפגש.
יכול להיות שגיסתך היא אדם מתוסכל, ומחפשת מטרה קלה להוציא את העצבים שלה. האם היא מתנהגת כך רק אלייך, או באופן כללי היא אינה נעימה לסביבה?

APRSMO N

New member
אני היית אומרת לה ברגע האמת ולפני כולם.

התאפקתי עד עכשיו מלענות לך.

אם יש לך משהו להגיד לי או להעיר לי תעשי את זה בארבע עיניים
ואל תאדירי את עצמך בפני כולם תוך כדי שאת מעליבה אותי.

קליספרה

New member
את יודעת - להקטין אפשר רק את מי שמרגיש קטן.

להקטין אותך אפשר רק אם את משתפת פעולה. היא מנסה, את מתעצבנת, היא רואה שהיא מצליחה, היא ממשיכה וחוזר חלילה.

ככלל בחיים - אי אפשר לשנות בני אדם אחרים, אנחנו יכולים לשנות ולעבוד רק על עצמנו.
את צריכה להודות לה - היא למעשה מלמדת אותך שיעור בחיים (ממש חסידת אומות העולם
)
מה לעשות?
להפנים שהשטויות שלה הם שלה ולא שלך.
יש "להפעיל את שריר ההומור" ולמצוא -באמת- עד כמה זה מצחיק. ולהתחבר לחלק החול שבל - כי כל אדם כזה הוא באמת אדם קטן ומפוחד שמחפש כל דרך כדי לחזק את עצמו.
ואם את כל הספר הזה בשתי מילים - צחקי ושחררי

mykal

New member
לא נעים, אבל,

יש לי הרבה שאלות לפני תשובה.
היא צעירה או בוגרת ממך?
היא נשואה או רוקה?
היא בקשר טוב עם אחיה(בעלך)? או בריב איתו?
האם זו היתה ההנתהגות גם לפני שנישאת?
כמה אתן נפגות? הרבה מעט?
מה אומרים מגיבים--הוריה, בעלך?
והייתי שמחה אם היית נותנת דוגמא?

אולי אם תעני יהיה קל יותר להציע משהו.

למעלה