עזרה

siriusgirl

New member
עזרה

אני מחפשת מתכונים טבעוניים, קלים להכנה ודלים בשמן ושומן. עד היום אמא שלי (בעיקר) הכינה לי את האוכל, אבל מאחר ואני די מתעקשת על הקטע של פחות שמן באוכל (למשל, אני משחימה בצל עם תרסיס ולא עם שמן), היא קצת התעצבנה והודיעה לי שהיא מסרבת להכין לי אוכל מעתה והלאה.

ההכשרה שלי במטבח כוללת חיתוך ירקות בערך ומשהו אחד שאני יודעת להכין (שכולל לזרוק ירקות לסיר עם רוטב סויה ולהחזיק אצבעות. יוצא אכיל) כך שאני צריכה מתכוני בסיס- לירקות ופחמימות שקל לארגן מהם צהריים (קינואה, פתיתים, סתם תבשילי ירקות, הכל הולך כל עוד זה כמעט נטול שמן, רצוי דל במלח, בריא במידה ולא מורכב מדי).

מתכונים/לינקים בבקשה?

חפשי בפייסבוק

קבוצה: מתכונים טבעוניים לשומרי משקל.
אולי שם תקבלי את מבוקשך

ladybug6

New member
הבלוג של עינת באמת מתאים, וגם

אצלי יש קטגוריה של מתכונים בריאים, תעברי עליהם ותראי מה מתאים לך. נראה לי שיתאימו לך הדלוריות הממולאות, כל תבשילי הקטניות עם הירקות ורוטב עגבניות (יש כמה כאלה), סוגי האורז השונים, תבשיל קוסקוס, סושי, המוקפץ החמצמץ, תבשיל שעועית ברוטב ירוק של עשבי תיבול..
את יכולה כמובן להשתמש בפחות שמן ממה שיש במתכון, זה לא מפריע.
http://tivonim-blog.co.il/category/מתכונים-בריאים/

siriusgirl

New member
מה שציינת פה

נקרא מעולה אבל הבעיה העיקרית שלי היא ניסיון ששואף לאפס. אלו דברים שיש אפשרות להכין אותם בלי לשרוף מטבח גם אם אני טירונית לחלוטין?

תודה

ladybug6

New member
ברור

ההוראות מפורטות מאוד, ואנחנו תמיד פה לשאלות מצחיקות.
הדבר היחיד שמצריך נסיון זה התיבול, וזה משהו שלומדים תוך כדי, אף אחד לא חף מפשלות בנושא הזה :) גם כמעט תמיד אפשר לתקן תיבול בעייתי (להוסיף אם חסר, או אם יצא מלוח/חריף מדי אפשר להוסיף רוטב ניטרלי / מים)

siriusgirl

New member
מעולה,

תודה רבה. אעבור עליהם ואנסה בתחילת שבוע (אז צפי לשאלות ממש מצחיקות
)

למעלה