עזרה :cool:

שמואלה

New member
עזרה :cool:

הי שמי רותי ואני מעוניינת שתעזו לי משהו מכם /מכן היה אצל מגשר או מכיר מגשר טוב בעלי ואני נשואים כבר 3 שנים יש לנו ילדה בת שנה מתוקה להפליא יחסינו עלו על שרטון מסיבות שונות ומשונות שלא ניתנות לפישור. החלטנו להתגרש ו- בצורה יפה. הוא אמר כי יעקח את הדברים מלפני החתונה וישאיר לי את הרכוש. אמר כי נמכור את הבית ונשלם לחובות ומה שישאר נתחלק. אמר כי מוכן לתת לי 1300 ש``ח כל חודש .(למרות שהגן של הילדה עולה יותר מזה..) ואני הסכמתי שיקח את הילדה פעם בשבוע ל- 4 שעות ועוד שבת פעם בשבועיים מ 1000-1700 וחגים גם נחליט פעם פה ופעם פה. השאלה אם משהו כבר עבר את זה יכול להגיד לי אם הסכם זה הוגן לשני הצדדים האם הסכום לא נמוך מדי והאם ``שדה הראייה `` בסדר`` כ``כ האם לפתוח תיק בבית משפט לענייני משפחה או קודם ללכת למגשר ואחכ לבית משפט וכמה זמן זה עורך במידה ואנחנו מסכמים את הכל.. וכמה זה עולה?? בבקשה עזרה משום שאין לי את מי לשאול!! הוא מרויח 4500 נטו ואני כנ``ל. תודה על העזרה שלכם תבורכו!!

יפעת*

New member
היי רותי

אני התגרשתי עם הסכם מוכן שהיה ביננו, אבל לנו לא היו ילדים, ומהבחינה הזאת זה קצת שונה. ממה שאני יודעת על הסכמי גרושין, ראשית, אם אתם מוכרים את הבית, מלבד מזונות, הוא חייב לתת גם חלק משכר הדירה, וגם הסכום שכתבת למזונות, נמוך מזה שיקבע בבית משפט (עד כמה שידוע לי נהוג לקבוע 1500 ש``ח לילד). בכל הנוגע להסדרי ראייה, זה כבר באמת עניין אישי בינכם, באופן אישי אני חושבת שאת תהי זקוקה גם לאויר לנשימה, ברוב המשפחות שאני מכירה, האבא לוקח את הילדים לסופ``ש אחת לשבועיים או שלושה, כך גם לך יש אפשרות לנשום קצת, ולבלות קצת. בעניין הגישור, שמעתי מכמה אנשים שעברו את זה, שזה עשה את הגירושים שלהם ואת החיים אחריהם הרבה יותר ידידותיים ונעימים. לא יודעת אם הצלחתי ממש לעזור, אולי אחרים עם ילדים יוכלו לעזור יותר. בהצלחה בדרך יפעת

הנה יונית ועצתי :cool:

היי שושנה נעים מאוד אני יונית. ראי, אני מקבלת 1200 לילד וזה בסדר לי, כלומר לא מי יודע מה אבל זה מה שבית המשפט פסק, ואני כל כך רציתי להתגרש ולא נלחמתי, עד היום לא מתלוננת כי החוכמה שלי היא גם להסתדר עם מה שיש ולשרוד לא העיקר מלחמות שלא מובילות לכלום. בקשר למגשר, אז כשבעלי ובאני החלטנו שיש בנינו הסכם אז עשינו הסכם אצל העו``ד ואת זה הגשנו לבית משפט. אם אני לא טועה מגשר זה למקרה ואתם מבולבלים והוא יכול לעזור לכם בהסכם, אבל אם יש לכם אותו למה צריך? ועוד עצה חשובה חשובה, לא יודעת אם תשימי לב לכך, הילדים הם צד חשוב בענין ריגשית שימי לב אליהה והרבה עצה ממני, שושנה קראי בהמשך מה כתבתי על רגשות של ילדים להורים שמתגרשים, וזה ציטוט מליבה של ביתי שהיתה קטנה ועכשיו גדלה. אוהבת יונית אם יש שאלות אשמח לענות.

יערית

New member
ולהיא קוראים בכלל שמואלה ;-)

מה אנחנו עשינו, הסכם ע``י עורך דין,שבמיקרה חברו הטוב של האקס שלי, אז כמובן שלא אהבתי את ההשיגים,לקחתי עורך דין משלי,הגענו לפשרות,אחר -כך לבית דין לעיניני משפחה(ר``ג),והכל רץ משם ועד לגרושין.. תוך חודש וחצי. גם אני כמו יונית חושבת שיש לילדים משקל רב בכל חוזה וחוזה ,ויש לשים אותם לפני כל דבר אחר,מפגשים,חופשות,זכויות של השניים על הילדים,וכו`.. בהצלחה! יערית(רוצה להתחתן:)))))

למעלה