עזרה - תמיכה

עזרה - תמיכה

שלום, אני חדש פה אני משתדל לא להיות ביותר מדי דברים של אנשים "מגמגמים" כדי לא להרגיש שונה אבל עכשיו אני צריך עזרה, אני בתהליך קבלה לעתודה (לימודים אקדמיים קדם צבאיים) ונודע לי (כנראה מאוחר מדי) שיש יום מבדקים במכון קינן-שפי. במהלך היום בודקים כושר מנהיגות, השתתפות , צריך להעביר שיעור קצר בקיצור כל הדברים שמגמגם מפחד מהם כמו מאש (אני אישית מעדיף יותר אש). מה עלי לעשות? מישהו (מגמגם) היה שם? ממש נכנסתי להלם, פחד ששמעתי על זה - אני יודע שרוב הסיכויים שאני לא אצליח לעבור את זה אם אני אצטרך לפתוח את הפה ובמיוחד מול קהל. מקווה לעזרה. תודה על הפורום.

shuky63

New member
היו פה בעבר דיונים על המבחנים האלה

אני עברתי מבחן דומה,ללא העברת שעור אבל עם דינמיקה קבוצתית.לדעתי הדרך הכי טובה היא להצהיר על הגמגום שלך בתחילת דבריך.זה משחרר ומפחית את הגמגום כמעט תמיד ובודאות מקטין את הלחץ שאתה שרוי בו כך שאפילו אם את הגמגום שה לא יפחית עדיין תהיה יותר משוחרר וזה ישפיע לטובה על התפקוד שלך. שמעתי פעם מחבר מגמגם שהיה צריך להעביר שיעור קצר במבחן כזה והוא עשה משהו גאוני לדעתי.הוא לא רק הצהיר על זה אלא את השיעור הוא עשה על הטכניקה של הדיבור בהדסה כך שהיתה לו כל הלגיטימציה לדבר לפי הטכניקה.

את זה בדיוק אני לא רוצה

אני לא רוצה להציג את זה כי אני לא רוצה להראות מוזר, אם בכלל אני אצליח להציג את עצמי בצורה נורמלית. אני לא יכול לקבל מזה פטור??? אדם נכה לא מבקשים ממנו לרוץ מרתון אז למה ממני כן???

shuky63

New member
אם תתחיל עכשיו עם הפטורים זה לא

יגמר.אם תתקבל לעתודה אז זה סמינרים עם הרצאות שאתה צריך להעביר ובתור עתודאי אתה צריך להיות קצין,קורס קצינים זה שוב הדרכות והרצאות.ובעבודה השוטפת גם יש לתת הסברים ומצגות.אז תברח כל החיים שלך?למה? תעבור את הפעם הראשונה הקשה של להציג את עצמך כמגמגם ואני בטוח שרוב האנשים לא יחשבו שזה מוזר ואז אחרי זה הכל כבר יהיה יותר קל. ולשאלתך,כן מרוב משימות הדיבור בחיים אפשר לקבל פטורים.

אני פשוט שונא את המצב הזה

שאני צריך להעביר משהו ואני לא יכול להוציא מילה מהפה. ואז אנשים חושבים שאני מפגר או מאיצים בי נו דבר! אל תתבייש... בשלבים הבאים אני מאמין שאני אצליח כי הקושי רק בהתחלה אחרי שאני אכיר את האנשים שאני נמצא איתם אז אני אוכל להעביר שיעורים וכו'.

איך אני יכול לקבל פטור?

סתם להגיד להם שלום אני מגמגם אני לא יכול לעבור את זה ואת זה....?

shuky63

New member
בודאי שאתה יכול לבקש אבל השאלה

אם זה לא יחשב לרעתך. זה לא כמו באוניברסיטה שם אתה יכול לבקש מהמרצה במקום להרצות בפני הכיתה בסמינר להגיש לו את ההרצאה בכתב והוא יבדוק ויתן לה ציון. במבחן שאתה הולך לעבור רוצים לבדוק את העמידה שלך מול קהל.אם תגיד שאתה מגמגם ולא יכול לעשות את זה אף אחד לא יכריח אותך אבל יהיה חסר לך חלק מהמבחן. אני מציע לך לראות בזה מבחן בגרות לעצמך.את האנשים שיהיו בחדר המבחן קרוב לודאי שלא תפגוש שוב אז מה אכפת לך מה יחשבו עליך. במבחנים מהסוג הזה יש בדרך כלל די בהתחלה שלב שכל אחד צריך להציג את עצמו בכמה מילים.זה ההזדמנות להגיד לכולם שאתה מגמגם ונתקע קצת לפעמים כשאתה מתרגש.מבטיח לך שאף אחד לא יקח את זה באופן שלילי.

schmitt

New member
בתור אחד שעבר את זה

לפי דעתי, קודם כל תקרא במאמרים שיש בפורום עתודה בתפוז לגבי מה בדיוק יש בקינן שפי כך שתהיה מוכן מראש כמה שיותר. תתכונן מראש לצורה שבה תציג את עצמך ובאיזה מילים תשתמש. אני זוכר עד כמה הייתי מפוחד ששמעתי על זה.. אני יכול להבין אותך. אם אתה עובר את זה ומתקבל לעתודה, אז בהמשך הדרך אתה גם אמור לעבור קורס קצינים ושם בכלל יש המון הרצאות שצריך להעביר... אם אתה באמת מעוניין ללכת לעתודה, תראה בקינן שפי אתגר ותנסה לעבור אותו. אני לא אמרתי שאני מגמגם אף פעם, ובקינן שפי היה לי מאוד קשה הייתי מאוד לחוץ אז בהצגה העצמית דיברתי קצת לאט ונתקעתי כמה פעמים אבל לא משהו רציני. וגם היה שלב שצריך להציג מצגת וגם אז השתדלתי להימנע מגמגום וזה יצא סביר. אני מאחל לך בהצלחה !! תדע שאם אתה רוצה אתה יכול.

schmitt

New member
תראה,

אני לא יודע מה הרמה של הגמגום שלך... בכל מקרה, אם חשוב לך ללכת לעתודה, אז תנסה. אין לך מה להפסיד. ההצעה שלי היא שתתכונן לזה, תעשה את זה ותקווה לטוב. אתה גם יכול להתאמן עם חברים שלך.. מאחל לך בהצלחה !

למעלה