עזרה- תאילנד והסביבה

ofeking

New member
עזרה- תאילנד והסביבה

שלום!

אנחנו שלושה חברים בני 23, שמתכננים לטוס לתאילנד וסביבתה בקיץ.
התכנון הוא לטוס מאמצע יולי עד לסוף אוגוסט (רק אז מתאפשר לנו). שמעתי דעות חלוקות על התאריכים-
חלק טענו שזו לא העונה וחלק אחר טען שאין עם זה בעייה וזה לא קריטי.
מה דעתכם?

בנוסף, אין לי מושג איך לתכנן את הטיול.
האם כדאי להזמין מראש רק את הטיסות מסוכנות בארץ (או ממקום אחר?) ו'להסתדר' בתאילנד?
או שכדאי לעבוד עם סוכנות נסיעות ולהזמין מראש טיסות, חלק ממקומות הלינה, כרטיסים למקומות ועוד?
בסך הכל אני אוהב להיות מתוכנן. לצמצם מראש אפשרויות לבעיות ולוודא שנספיק את מה שתכננו.

ועוד דבר- אנחנו מתכננים לשים דגש על טיולים וטרקים- טבע, בתחילת הטיול.
מעבר לצפון תאילנד המוכרת, האם יש לכם נסיון והמלצות עלטיול במדינות השכנות?
אשמח להמלצות על מקומות פחות מוכרים בצפון תאילנד ובמדינות השכנות שמומלץ לבקר.

זהו בנתיים,
תודה רבה על העזרה, אני לומד מכם המון.

אבשלום68

New member
תאילנד והסביבה

ראשית אתם טסים בתקופה של שיא החום וגשמים.
נכון שאפשר לטייל כל השנה בתאילנד אבל יש תקופות טובות יותר.
בתקופה הזו לא הייתי מתכנן מעבר לתאילנד כי חודש וחצי עם עיכובים בגלל שטפונות וגשמים לא תספיקו יותר מאשר את תאילנד....
אני הייתי מזמין אך ורק טיסות מהארץ לתאילנד ולא מזמין מראש טיסות פנים
א: חודש וחצי זה די הרבה זמן
ב: בגלל העונה יתכן ותרצו/תאלצו לעבור ממקום למקום לא בהתאם למתוכנן...

sani48

New member
לגבי המזג אויר

אני לא מסכים עם מה שאבשלום רשם,יולי-אוגוסט זה לא שיא החום,באפריל-מאי הרבה יותר חם,ומבחינת הגשמים,זה תלוי באיזה צד של תאילנד תיהיו,בקוסמוי וקופנגן למשל,בדרך כלל אין הרבה גשמים בתקופה הזו(אבל זה גם עיניין של מזל,וזה מישתנה משנה לשנה),חוץ מזה גם בצפון בתקופה הזו,הכול ירוק ויפה,בגלל הגשמים,כך שלגשמים יש גם יתרון,בנוסף לזה גם לא יקר כמו בעונה החזקה,כך שזה גם יתרון,לגבי הטיסות פנימיות,על תזמינו מאף סוכנות בארץ,כי סתם יקחו לכם עמלה גבוהה,במידה ואתם מזמינים,אז עדיף דרך האתרים של החברות,או דרך אחת הסוכניות בתאילנד,כמו כן בגלל שאתם טסים להרבה זמן,ואין לכם מסלול סגור,אז לא בטוח שכדאי לכם להזמין את כל הטיסות הפנימיות מראש,רק תקחו בחשבון שבהזמנה מוקדמת מראש,תכלי לפעמים להשיג כרטיסים במחיר הרבה יותר זול(במיוחד עם אייר אסיה,שיש להם כל מיני מבצעים),אז אתם יכולים לפחות להזמין,את הטיסה הראשונה מבנקוק לצפון,דרך האתר של אייר אסיה,לגבי מקומות לינה,שוב פעם,בדרך כלל בהזמנה מראש(דרך האתרים של סוואדי,אגודה וכו) המחירים יהיו יותר זולים מאשר הזמנה במקום,אבל אז זה פוגע לכם בגמישות של הטיול,אז תעשו את השיקולים שלכם,אבל על כל מיקרה,שווה לברר בפורומים השונים,על מקומות לינה מומלצים,שיהיה לכם לפחות כוון לאן ללכת,לגבי המסלול, אני מציע לכם,בהתחלה לטוס לצפון,להיות שם עד שימאס לכם,אחרי זה לעבור לקוסמוי(יש טיסה ישירה מהצפון לשם)ולנצל את קוסמוי וקופנגן,ששם כמו שכבר אמרתי בהתחלה,בדרך כלל המזג אויר יותר טוב,מאשר בצד שני של האיים,וגם זה איים שמתאימים יותר לצעירים,חוץ מזה צירפתי לכם קישור שיש בו הרבה מידע על צפון תאילנד,תקראו אותו-
http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/th-1054151

sani48

New member
עוד משהו

על תשכחו להוציא ויזה מראש,בשגרירות תאילנד בהרצליה

ofeking

New member
תודה. יש המלצות לגבי מקומות בסביבות הצפון?

תודה רבה על העזרה, עשית לי קצת סדר.

בנוסף, האם יש לכם המלצות על מקומות מומלצים לטיול בצפון תאילנד והסביבה?
מדינות, אזורים ומקומות.

תודה!

למעלה