עזרה- שמירת הריון

naamamil

New member
עזרה- שמירת הריון

היי,
אני בשבוע 25 ונעשה לי כבד מאד. בעבודה אין לי אפשרות לנוח ואני מתרוצצת הרבה, מה גם ששעות העבודה מרובות (בממוצע 10 ביום, אבל יש ימים מאד ארוכים), אני חוזרת סחוטה הביתה, מטפסת לקומה 4 בשארית כוחותיי ולא מצליחה לזוז.
הרופא מעקב שלי במרפאה ממש נגד שמירה ואומר שאמהות לתאומים יכולות בקלות לסחוב עד 39-40 ובשילוב עם ספורט זה מתכון מנצח ללידות טובות של תאומים. בעיקרון אני אדם בריא וספורטיבי ומסכימה איתו, אבל לא בהריון... הגוף שלי ממש נחלש, שלא לדבר על זה שאני כבר לא ישנה בלילות.
בסקירה המאוחרת הרופא בתל השומר המליץ להתחיל במעקב הריון בסיכון כל שבועיים עקב פער מטריד בין העוברים וכן דילול שעברתי בעבר. הרופא שלי דחה את זה ואמר שאני יכולה להמשיך לבוא אליו ופעם ב-3 שבועות זה מספיק. הוא גם נגד לבדוק אורך צוואר רחם, אז אין לי מושג מה אורכו..
בכל זאת התקשרתי לתל השומר וקבעתי תור בעוד שבועיים לד"ר ישראל הנדלר- האם מישהי מכירה? ועכשיו לא נעים לי לבקש מהרופא שלי הפניה, שלא ייעלב 
מה עושים?
ואיך בכל זאת מבקשים שמירה בלי להרגיש נצלנים??

אני מאמינה שעלות פגיה והתפתחות הילד תעלה

בסופו של דבר יותר לקופה הציבורית. הריון תאומים הוא קשה מאד (מאמינה ששלישיות ורביעיות עוד הרבה יותר) אל תרגישי נצלנית!
תשמרי על הבריאות שלך ושל עוברייך.

naamamil

New member
חבל שמשרד הבריאות לא מבינים את זה...

טוב, בינתיים התקשרתי למרפאה שלי והבנתי שבכל פעם מחדש אני צריכה להיפגש עם הרופא שלי במרפאה כדי לבקש טופס 17 לפני הגעה למעקב בסיכון בתל השומר. איך זה ייתכן??
חשבתי שברגע שמתחילים מעקב, עוקבים וזהו, כל פעם להיפגש עם הרופא במרפאה רק בשביל נייר?? איך אני אמורה לחיות קצת בין נסיעה למרפאה ונסיעה לבי"ח? (ועירוי ברזל ואחות ליווי הריון ובדיקות דם??).
מתוסכלת לגמרי.

mitmit11

New member
אני חושבת שאת יכולה לבקש מהמשרד ולא דרך הרופא

עצמו בכל פעם. אולי רק הפעם הראשונה דרכו. ממליצה לך לשאול לגבי זה גם בפורום הריון בסיכון.

naamamil

New member
לא לא.. בדקתי את זה...

גם בתל השומר וגם במרפאה שלי, הרופא בפירוש רוצה שיבואו אליו כל פעם בשביל הפנייה למרפאה בסיכון. אין לי כבר כוח להתלונן, לא נעים לי כבר לקצץ ימים בעבודה (שלא לדבר על זה שזה פוגע לי בשכר, ומכאן בדמי לידה), החלטתי לחפש רופא פרטי.
אז אם למישהי יש רופא פרטי מומלץ שגם עובד בתל השומר אשמח לשמוע.

שירלון

New member
באיזה קופה את? כי מה שאת מספרת נשמע לי מוזר..

אני בהריון עם תאומים. הרופא שלי דרך הקופה הוא ד"ר ערן כסיף שמקבל בפרס נובל בראשל"צ ועובד גם בתה"ש כמומחה אולטראסאונד ובמחלקה של הריון בסיכון. ברגע שהבנו שההריון מחזיק מעמד הוא מיד הפנה אותי לאחר השקיפות להמשך מעקב במרפאת הריון בסיכון בתה"ש. הוא נתן לי פעם אחת הפניה אותה הגשתי במשרד בקופה והם אישרו לי תוך יומיים את הטפסי 17 (לתה"ש צריך שניים, אחד לאולטראסאונד ואחד לבדיקת רופא). ומאז כל פעם שיש לי תור אני לוקחת מהמשרד בתה"ש את הדף עם הזימון לתור הבא, מפקססת להם את הזימון והמשרד עצמו מנפיק לי את טפסי ה-17 ושולח אלי בחזרה לפקס. אני כבר שבוע 31+5 וכמעט 4 חודשים הולכת כל שבועיים לתה"ש ולא היו שום בעיות.
לעניין השמירה, אותי הוציאה הרופאה בתה"ש לשמירה (בשבוע 24+4), היא מילאה את הטפסים, צירפתי את כל הסיכומים של החודש שקדם לשמירה שמתארים את ההידרדרות בתחושה הכללית, אבל הגשתי את זה רק בשבוע שעבר לביטוח לאומי (כי המסמכים ממקום העבודה התעכבו בגלל חג הפסח), כך שאני גם מחזיקה אצבעות שהם יאשרו את השמירה, למרות ששוב לפי מה שכתוב כאן ברגע שהגעת לחודש שישי ביטוח לאומי מאשרים די בקלות.
אני מטופלת בתה"ש אצל ד"ר אופיר שמקבלת בימי ראשון וההתמחות שלה זה מרפאת סכרת הריונית.
אני בהחלט ממליצה לך להחליף רופא, לא נשמע לי הגיוני שרופא נגד מטופלת וטוען שהקושי שאת חשה הוא רק בראש. אני יודעת שהגעתי למצב של אפיסת כוחות הרבה קודם (יש עוד 2 ילדות בבית) וכל הזמן הרופאה בתה"ש ביקשה רק שאגיע לשבוע 24+ כדי לצאת כי לטענתה משבוע כזה בט"ל כבר לא עושים בעיות בהריון מרובה עוברים ואיך שהגעתי לשבוע המתאים היא מיד הוציאה אותי לשמירה ומילאה כמה שיותר סעיפי סיכון בריאותי לבט"ל כדי לוודא שהם לא ידחו את התביעה (כאמור אני מחכה לתשובה).

naamamil

New member
אני בקופ"ח כללית בת"א

התקשרתי למזכירה במרפאה והיא אמרה שאותו רופא ספציפית מתעקש שלא להביא הפניות דרכן, ככה שאם המעקב הוא פעם בשבועיים, אני אצטרך שני תורים בשבועיים האלה.. אחד אליו ואחד לתה"ש. שלא לדבר על כל מה שיש לי מסביב. פשוט בא לי לבכות, ואת כל זה אני אמורה להכניס ב-40 שעות בדיקה מגוחכות שהמדינה נותנת?? מעצבן אותי שכבר 6 שנים יש לי משכורת יפה מאד, ורק בחודשיים האחרונים היא נפגעה, ולפי זה יחשבו לי את דמי הלידה.
פשוט חוצפה.
בעיקרון אני לא באפיסת כוחות מוחלטת, אבל יש ימים שבשעות אחה"צ אני כבר לא מצליחה ללכת זקוף מרוב כאבי גב, שלא לדבר על הדרך חזרה הביתה מהעבודה ככה (אני לא ניידת..), ולסיום יש לי לעלות לקומה 4 בלי מעלית. מגיעה הביתה ונשכבת פרקדן כמו בובה.
אני חוששת שאם "אכריח" אותו למלא עבורי את הטפסים, הוא ירשום אותם באופן כ"כ פושר שלא יאשרו אותם.

לא משנה בכלל כמה הכן שלו פושר

כל עוד את מצרפת מסמכים אז יעבור
רופא רואה את זה שם.
תצרפי גם מסמכים של אורטופד.

תאומה10

New member
אם זה רק הרופא שלך שלא נותן טפסי 17 בלי

ביקור אצלו אז תנסי לעבור לרופא אחר. הגיוני שלפני המעקב הראשון את צריכה לבקר אצל הרופא שלך, אבל אח"כ?
בכל מקרה אני הייתי מנסה ללכת לרופא אחר ויכול להיות שהוא גם יחשוב שאת צריכה שמירת הריון וגם מעקב בבי"ח.
וחבל ללכת ישר לפרטי, יש רופאים טובים גם בקופת חולים. לי היה רופא מעולה אבל הוא מאיזור ראשון לציון...
בהצלחה!

גם אני בכללית

התחלתי מעקב קטוביץ ודיי מהר הפנו אותי למעקב באיכילוב במחלקה להריון בסיכון. המזכירות בקטוביץ נתנו לי טופס 17 כל פעם ( אפשר גם בפקס ). אולטרסאונד עשיתי בקטוביץ כל שבועיים שלושה וגם ביקורות באיכילוב כל שלושה שבועות. יצאתי לשמירה בשבוע 22 בגלל צירים מוקדמים. אישרו לי בביטוח לאומי בלי שום בעיה את השמירה. ממליצה לך לא למשוך ולהתאמץ. בסוף ילדתי בשבוע 36 וגם זה בגלל רעלת.. הריוו תאומים מספיק קשה תצאי לשמירה ותחשבי רק עלייך ועל התינוקות שלך. בהצלחה

naamamil

New member
טוב, קבעתי רשמית תור למעקב בסיכון בתה"ש

אצל ד"ר הנדלר שקראתי עליו דברים טובים.
מקווה שהרופא האנטיפת שלי לא יעשה לי בעיה עם מתן הפנייה, כי סה"כ יש לי המלצה מהרופא שעשה לי סקירה מוקדמת.
מישהי אמרה לי שאני יכולה לקבל גם מרופא משפחה הפנייה לרופא בבי"ח למעקב בסיכון. הייתכן?

עונה

בהחלט שבוע 25 הוא כבר שבוע מורגש ממש בתאומים. ועל כן בביטוח לאומי מאוד מקלים ובדרך כלל מאשרים שמירת הריון (אני יודעת את זה דרך דיווחים רבים של בנות פרום הזה ובפרום הריון מרובה וגם לי אישרו ממש בקלות משבוע זה), הם אלו שצריכים לחתום תכלס ולאשר אבל- כדי שזה יקרה את צריכה להגיש טפסים (נמצא באתר)יש שני סוגי בקשות. הראשונה היא בקשה לשמירה בשל סכנה שנגרמת מההריון- ואז הרופא שלך צריך לחתום והשניה היא בקשה בגין העבודה שעשוייה להוות סיכון ואז המעסיק צריך. נדמה לי שבשני המקרים שניהם חותמים אבל הנושא שונה- תסכלי באתר. אני הגשתי את הראשונה ולמרות שגם הרופאה שלי הייתה ממש נגד ואמרה שבחיים לא יאשרו לי כי אין שום בעיה. בכל זאת שכנעתי אותה לחתום, כמעט בבכי על כך שאיני מסוגלת לצאת לעבוד חזרה. היא הסכימה ואישרו לי את השמירה. עד שמאשירים את השמירה את יוצאת לימי מחלה ואז ממירים אותם. מקומות עבודה דרך כלל מכירים את הפרוצדורה.
בכל מקרה אין לך מה להרגיש אשמה על כך שאת מנצלת מישהו- זה מגיע לך! זה החיים של הילדים שלך והמלחמה הראשונה שלך בשבילים. יהיה מאוד קשה לשמור על ההריון עם עשר שעות עבודה ביום! את חיים לנוח חיים. כל יום זה הופך קשה יותר. והייתי רוצה לתת לרופא שלך להיות בחודש שביעי-שמיני כמה זמן ולראות אם עדיין יגיד את מה שאומר. חוצפה פשוט.
אני לא הייתי חסה עליו כלל,ומבקשת את ההפניה. זה החיים שלך ושל הילדים שלך והם חשובים יותר ממנו או מהמעסיק או ממה יגידו השכנים. מה שאת עוברת ועוד תעברי אין להם מושג.. כל כך לא פייר לשים אותך במצב כזה..

אני אכתוב עוד אחר כך הם התעוררו..

naamamil

New member
ואישרו לך את השמירה למרות שהרופאה היתה נגד?

היא רמזה על זה באיזו צורה בטפסים עצמם?

ובאיזה שבוע היית?

תודה, זה מאד מרגיע אותי שאני יכולה גם ללכת כנגדו, גורם לי להרגיש שההחלטה היא גם שלי ולא רק תלויה בו.

ממשיכה

אז ככה היא לא רמזה כלום. לא כתבה הרבה בטפסים, כפי שאמרתי אין צורך ביותר מדי כדי שביטוח לאומי יאשרו. הם בניגוד לרופא שלך מכירים במציאות שעצם העובדה שזה הריון תאומים הוא כבר מוגדר בסיכון.
יצאתי בשבוע 24. אישרו את השמירה, הלכתי גם לאורטופד וספרתי על כאבי גב מה שנתן עוד משהו לטפסים. גם רופא משפחה יכול להפנות אותך לאורטופד
החל משבוע 30 התחלתי להגיע למרפאת הריון בסיכון גבוה ולמיון בתל השומר.
הייתי מטופלת בין השאר גם אצל הולנדר. הוא מאוד מקצועי ונחשב לטוב מאוד בתחומו אבל מבחינה בין אישית היה לי קשה איתו. הוא רצה לעשות לי סטריפניג תוך כדי שסתם עשה לי בדיקת אורך צוואר בלי להגיד לי מראש חוויתי את זה די רע.
בקשר להפניות ששאלת- אני הייתי עושה את זה דרך המשרד בלי להגיע לרופאה.
אני דווקא לא בעד פרטי. באמת שהולנדר רופא מעולה ויש הרבה שהולכים אליו בפרטי.
במקרה שלי כן בסוף הייתי בייעוץ פרטי פעם אחת - שכחתי את שמו.
יש כאלו רופאים שנמצאים ברשימה של הכללית ולכן כן מקבלים אחזר או משלמים רק 100 השתתפות.
מקווה לשמוע עדכון שיצאת לשמירה..
ושכל הסביבה תנוח! מעצבן אותי אין להם מושג מה זה הריון תאומים אז שישתקו..למה להגיד שטויות!
בהצלחה ובידיים מלאות זה הכי הכי הכי חשוב יותר מהכול!

chimi2

New member
סליחה על הבוטות

אבל תחליפי רופא דחוף.
נשמע מאוד מוזר מה שכתבת על אורך הצוואר ובכלל כל ההתנהלות מוזרת.
אם את אחרי דילול ועם פער משקלים אין סיבה שלא יאשרו לך שמירה מביטוח לאומי וגם אם לא יאשרו תפעילי את אובדן כושר עבודה דרך הביטוח מהעבודה.
תנוחי כי זה הכי חשוב ותלכי להיבדק אצל רופא טוב- גם אם זה אומר ללכת לפרטי (אתיכולה לקבל החזרים על חלק מהביקורים מהקופה).
יאללה תעשי לזה סוף

אני עברתי לקחת חצי יום מחלה בחודש האחרון

באישור של הרופא שלי - שכלל לא התנגד, כשהסברתי שכבד לי (ובעיקר - שמאוד הייתי זקוקה לשנת צהרים).
כך שלא יצאתי לשמירת הריון, אלא קיבלתי מכתב מהרופא שלי שהוא מורה לי לעבוד רק חצי יום. בעבודה הורידו לי חצי יום מחלה כל יום, כי גם כך היו לי לא מעט ימי מחלה צבורים.
אני חייבת לומר שהגישה של הרופא שלך מעצבנת גם אותי, ולא ממש מסתדרת עם הסטטיסטיקה של לידות תאומים - "יכולות לסחוב בקלות עד 39-40"?!? - ברור שזה אפשרי, אבל בטח לא לכל אחת, ובטח לא בקלות. לא יודעת מה השתנה בשנים האחרונות (הילדים שלי בני 11 היום), אבל בזמנו בליס המדיניות הייתה לילד תאומים בשבוע 38. לא ברור לי מה הכוונה שלו כשהוא לא מוכן לשתף פעולה.

naamamil

New member
שלומית אני מסכימה איתך ואפילו מעבר לזה

אני יצאתי ממנו די פגועה בתחושה שאני אדם היסטרי וחרדתי כי אני חושבת על הרע מכל, ומה אני בכלל מבקשת בדיקה לצוואר הרחם?
משום מה גם ניתנה לי ההרגשה שאני מחפשת לנצנץ בעבודה על חשבון ביטוח לאומי...
והכי גרוע זה שאח"כ גם בעלי דיבר אלי ככה וחמותי ועוד שתי חברות, אמרו שאם כך הוא אמר כנראה אני באמת פסימית וחרדתית ושהכי חשוב להיות רגועה בלה בלה בלה.
אבל אני מכירה יותר מדי סיפורים אחרים, גם סיפורים אישיים וגם כאן מהפורום (ואתן מאששות) שמוכיחים שחייבים לשים לב לגוף ולהירגע ולנוח.
אני שוקלת ברצינות את האופציה של רופא פרטי, כי מכללית כאן בת"א אני לא מקבלת את השירות הנכון. אחרי ההריון אדע כבר לעבור למכבי...
אם למישהי יש המלצה על רופא טוב פרטי במרכז שעובד גם בתל השומר אשמח לשמוע.
ואיך הולך עניין התשלומים? האם אפשר לקבל החזר מפלטינום?

לי אכן היה רופא פרטי

(פרופ' לברן שאצלו עשינו את טיפולי הפוריות, ואז המשכנו את מעקב ההריון, כי הרגשנו איתו בידיים טובות), ואני הייתי ממליצה להחליף רופא, ולו בשביל השקט הנפשי שלך, ששווה עכשיו המון! שתדעי שהרופא שלך באמת מקשיב לך.

אני קיבלתי החזרים לפי התייעצות עם רופא מומחה (הרופא שלי היה ראש מחלקה בבית חולים) - עד לתקרה שהייתה. מעבר לזה שילמתי בעצמי.

חושבת שפרופ' סיון עובד עם הכללית

מקבל בתל השומר, מנהל מחלקה, אני הייתי אצל ד"ר כסיף שגם עובד בתל השומר אלב הוא לא מנהל מחלקה ואין עליו החזרים מהכללית

naamamil

New member
האמת שאתמול הייתי בבית.. והתחרפנתי!

היה לי עירוי ברזל באמצע היום ומאחר ואני לא ניידת העדפתי להישאר לעבוד מהבית.
אני פשוט השתגעתי, למרות שעבדתי כל הזמן- היה לי כ"כ משעמם!! אני כבר לא יודעת אם כדאי לי לדחוף לשמירה כל עוד הרופא לא אומר לי.

אגב, הפקידה אמרה לי שספציפית הרופא שלי ממש דורש שיבואו אליו בכל פעם לפני שהולכים למעקב בבי"ח ושהוא בחיים לא מוכן להוציא טפסי 17 למישהו שלא עובר דרכו... בכל פעם מחדש.
באופן כללי הוא מוגדר כרופא הריון בסיכון, אולי לכן הוא לא ממהר לאשר את השליחה למעקב הריון בסיכון בבי"ח.

אני ממש מבולבלת, חמותי ובעלי לוחצים עלי לצאת לשמירה באופן מיידי אבל אני כן מרגישה שאני יכולה למשוך. נכנסת עכשיו לשבוע 26..

למעלה