עזרה - שוב...

glilac

New member
עזרה - שוב...

לא הולך לי עם ההנקה, אני כבר ממש סובלת ומתוסכלת. הקטנה אוכלת כל שעה, כל הזמן מהרגע שנולדה. בעצתה של יועצת הנקה התחלתי לתת לה כל פעם מציצי אחד בלבד ואז לשאוב מהשני. היא רעבה בטירוף - אחרי שעה הנקה היא אוכלת עוד 50 מ"ל סימילאק. בשאיבה המקסימום שאני מצליחה לשאוב זה 20 מ"ל מכל שד ובדרך כלל זה פחות מ 10 מ"ל - אני שואבת כבר כמעט שבועיים... אתמול נתתי לה 80 מ"ל חלב שאוב, היא סיימה את זה ואחרי 10 דקות התעוררה בוכה מרעב ינקה עוד 20 דקות ובסוף הוספתי לה עוד 30 מ"ל סימילאק - רק אז היא נרגעה, יכול להיות שהחלב שלי לא משהו? אני אחרי קיסרי והקטנה נולדה בשבוע 37 במצב עכוז - יועצת ההנקה טענה שיש קשר ישיר בין סוג הלידה והקשיים שלה לינוק, היא כנראה לא מצליחה לשאוב כמו שצריך וזה לא משתפר.וכמובן לעובדה שאחרי ניתוח קיסרי קשה לייצר חלב בגלל העדר ההורמון שאחראי על כיווץ הרחם - זה מה שהרופא אמר אני תוהה אם זה נכון? אני שוקלת לרדת מההנקה ולעבור רק לתמל - איך עושים את המעבר מבלי לסבול מגודש?

glilac

New member
דוריס ספרר

קבענו שנבר שוב ביום ראשון ונראה אם השאיבות עזרו. לבינתיים אני מושכת את הילדה בין הנקה להנקה בעיקר בלילה - רוב ההתעוררויות שלה קשורות לגזים. אי אברר היום לשכור משאבה מקצועית כי המיני אלקטרונית של מדלה כנראה לא ממש עושה את העבודה... האמת - אני פשוט מותשת לגמרי הלילה ישנתי שעתיים בלבד ואני בדרך לחמתי כדי לישון עוד שעתיים - העניין הוא שהדרך היחידה לישון שעתיים רצוף זה לתת לה סימילאק אחרת צריך להעיר אותי חצי שעה אחרי שנרדמתי לעוד שעה הנקה... וזה עוד יותר מתסכל אותי.

אלונה ע

New member
ממש חבל להתייאש עכשיו

מי אמר לך לשאוב בשלב זה? אני מציעה שתדברי עם דוריס בהקדם (גם יש לה משאבות להשכרה עד כמה שידוע לי וגם חשוב שהיא תמליץ לך על משאבה מסוימת אם בכלל) ואם יש צורך שאף תגיע אלייך בשנית לעבוד איתך על האחיזה. כשמתחילים לתת תחליף זה משבש עוד יותר את ההנקה ממש חבל, היא עוד קטנה וזקוקה מאד לחלב שלך בהצלחה

ציפיק2

New member
את אמרת

שהקטנה לא שואבת את החלב כמו שצריך לי היתה אותה בעיה. האם היא עולה במשקל? האם יש יציאות? מציעה בחזקה להשיג משאבה מקצועית (תבקשי מדוריס אישור למדלה לקטינה מיד שרה תצטרכי לצלצל למספר סניפים, או תנסי להשיג ספקטרא 2, אפשר גם לשכור) ואז: להניק לתת תוספת ולשאוב. הכי חשוב להאכיל את הילדה טיטולים רטובים ופעילות מעים מספר פעמים ביום הם סימן שהיא אוכלת אם היא רעבה ואין לך חלב שאוב והנקה לא עוזרת, אז בינתיים תתני את התמ"ל אל תמשכי אותה סתם אם דוריס איבחנה שהילדה לא יודעת טוב לינוק (לשאוב ממך חלב) יש תרגילים שמשפרים את ההנקה, את צריכה לבקש שהיא תתן לך אותם או תשלח אותך למי שילמד אותך תתני לה למצוץ על האצבע שלך (עם הציפורן למטה) לפני הארוחות בתור תרגיל חיזוק. אם החלב מטפטף לה מהפה שהיא שותה מבקבוק זה סימן של בעיה במציצה את את נותנת בקבקוק חשוב מאוד לתת לאט אם בקבוק אם זרימה איטית, להחזיק בקבוק מקביל לרצפה, ולעשות הרבה הפסקות כך התינוקת לא תתרגל מדי לבקבוק אם דוריס לא הראתה לך תבקשי שהיא תראה לך מה שהרופא אמר שאין חלב בגלל הניתוח זה לא מדויק הרבה מניקןת אחרי ניתוח בהצלחה אבל אם התינוקת לא יונקת היטב זה גורם שלא נוצר אצלך חלב אבל, התנוחה של העכוז ברחם יכול להשפיע על יכולת היניקה שלה (אולי תפגשי איתה קודם) הימים עכשיו ממש מוקדמים, אם משאבה מקצועים, ופטירת בעית היניקה של התינוקת אני בטוחה שתוכלי להתקדם בעזרת יועצת הנקה להנקה מוצלחת

glilac

New member
המון תודה על התשובה המפורטת

אכן יש בעיית יניקה לפי כל מה שאת מתארת - דוריס בחופש והיא תחזור ביום ראשון או שאני אסע אליה או שהיא תבוא אליי כבר ביום ראשון וננסה לפתור את הבעיה - אני גם אשכור ממנה משאבה נורמלית. וכן - נכון לעכשיו הילדה יונקת ומקבלת תוסף אם נשארה רעבה - אם היא נרדמה אז אני מניחה לה. אם עברו 3 שעות מהיניקה הקודמת יש לי חלב ואני גם רואה שהיא מצליחה יותר לשאוב לפי תנועות סנטר איטיות למטה - אם עברה רק שעה לרוב היא מוצצת על ריק ואז מתחילה להתעצבן ולבכות. אני ביקר מתוסכלת שאני לא מצלחה לתת לה מה שהיא צריכה - ואז שתינו בוכות (-:

glilac

New member
אני לא מוותרת עדיין

למרות שיש לי רגעים של יאוש. ההנקה היא עדיין העיקר - את הסימיליאק הילדה מקבלת אחרי שהיא יונקת ועדיין נשארה רעבה ואני רואה שלא יוצא לי יותר חלב. או כתחליף לארוחה אחת ביום בה נותנים לי לישון רצוף שעתיים שזה המקסימום שאני מצליחה לישון (רצוף) תביני שאני על 4-5 שעות שינה לא רצופות ביממה - רק זה לבד יכול לדפוק יצירת חלב. כשאני מתהלכת בלילה עם ילדת גזים משעה 1עד 5 בבוקר ובמשך היום מצליחה לישון רק שעתיים אז זה נותן את אותותיו... הילדה פשוט רעבה וחבל לי עליה. אבל אני לא מוותרת על ההנקה כי זה חשוב וזה נוח לשתינו. ביום ראשון אני אדבר שוב עם דוריס ונקבע מפגש מהיר (היא פשוט בחופש מאתמול) ואולי השכרה של משאבה מקצועית. בינתיים אנחנו שורדות (-: אני קוראת עכשיו את הלוחשת לתינוקות - אני חייבת לציין שזה נותן לי פרספקטיבה ואני מצטערת שלא קראתי את הספר בחודשים האחרונים של ההריון זה היה מקל על השבועים האחרונים, מהיום אנחנו נכנסים לשגרה של להפוך לפצקית את היום והלילה שכרגע הפוכים לה.

ציפיק2

New member
הזהרי מהלוחשת

הספר בעצמו בסדא, אבל התיאריות שלה על הנקה יכולות להזיק! הרעיונות שלה להיות קשובים לתינוק מאוד יפים אבל אל תקראי בכלל את הפרק על הנקה כי העיצות מוטעות לגבי ההנקה זכרי כי אם נראה לך שיש מעט חלב, זה כי התינוקת לא יונקת מספיק חזק כדי לתת מספיק גירוי ליצור חלב ברגע שעובדים טוב עם משאבה בעית כמויות החלב יסתדר

glilac

New member
כן - הבנתי שבהנקה היא לא משהו

כרגע אני מתרשמת לטובה בכל מה שקשור לבניית שגרה וזיהוי צרכי התינוקת וזה עובד לא רע (גם הגרפווטר עוזר...)

למעלה