עזרה!! רגישות לגלוטן??

systern

New member
עזרה!! רגישות לגלוטן??

שלום לכולם! אז קצת רקע: בני הקטן בן 9 חודשים השבוע ועד עכשיו הוא אוכל לארוחת מוצקים ירקות מעוכים ולפעמים אני מוסיפה עוף ולארוחת ביניים אני מנסה לתת לו פירות אבל הוא לא ממש מחבב ואוכל 2-3 ביסים ואז מעדיף מטרנה או הנקה... לפני חודש ניסיתי לתת לו קצת לחם והוא הקיא אחרי כמה שעות אז ניסיתי יום אחרי לתת שוב בתוך מרק והוא שוב פעם הקיא.. הרופא אמר להפסיק כמה זמן ולחזור שוב בצורה אחרת ואתמול נתתי לו חתיכות של פסטה והיום הוא שוב פעם הקיא.. עד עכשיו לו נתתי לו משהו אחר עם גלוטן רק עוגיות בייבי ביס שהם בלי גלוטן השאלה שלי היא האם אני צריכה לדאוג שאולי הוא רגיש לגלוטן? או שזה למרכיבים אחרים? ואשמח לשמוע רעיונות לאוכל שאפשר בינתיים להתחיל לתת לו.. כי נראה לי שכבר נמאס לו מהירקות..ופירות הוא לא מתחבר .. אפשר כבר להתחיל לתת גבינה? או מעדנים? אורז? טחינה? תודה רבה על העזרה ומקווה שארגע כי זה דיי מלחיץ אותי!!!

אילתית 2

New member
לא מניסיון אלא רק ממה ששמעתי..

רגישות לגלוטן יש לה המון סימנים בעיקר - שלשולים, בטן תפוחה, עייפות , ברזל נמוך ועוד... את הרגישות "מגלים" בבדיקת דם שמבקשים ספציפית לגילוי הרגישות הזו אולי כן אולי לא שווה לבדוק עם הרופא המטפל לפעמים בשלב הטעימות של דברים חדשים....קורה שמקיאים ולא אומר שזה רגישות למשהו אבל אם זה חוזר על עצמו שווה להתייעץ עם הרופא בגיל 9 חודשים כבר נתתי דברי חלב כמו יוגורט/מעדנים/גבינות (לא חלב ניגר - חלב לשתות בגיל שנה) בגיל 9 חודשים או אולי 10 לא זוכרת כבר נתתי את הצהוב של הביצה לתת כמו חביתה מקושקשת רק מהצהוב או ביצה קשה רק ת הצהוב עם גבינה או עגבניה או אבוקדו ..ככה אהבו ולא היה להם יבש אורז וכו..שאר הקטניות והפחממות כבר נתתי בגיל הזה (ביחד עם המרק)

אילתית 2

New member
קראתי עכשיו שוב ושמתי לב

שכבר התייעצת עם הרופא...ושוב זה קורה..אז כדאי שוב להתייעץ ולשאול אותו אבל שאלה עד עכשיו אכל רק טחון? אולי הקיא בגלל המרקם של הלחם והפסטה שזה בחתיכות...ולא טחון?

עונה

תעשי בדיקת דם כדי לדעת בוודאות. לרוב רגישות לגלוטן (צליאק או בעברית כרסת) מתבטאת אחרת לפי מיטב ידיעתי. נתת לו מתישהו משהו לאכול לא מרוסק חוץ מאלו שמכילים גלוטן? אולי הוא הקיא בגלל המרקם?

למעלה