עזרה ראשונה....

MASH

New member
יכול לעזור...

במידה וישנה קבוצה אני יכול להביא פראמדיק שיעשה לנו סדר בראש בכל הקשור בעזרה ראשונה וכיוצא בזה

harelbd

New member
אולי גם אני יכול לעזור

יש לי חבר טוב שהוא פארמדיק כרגע במד"א בירושלים אני יכול לברר איתו אם הוא מעוניין להעביר הרצאה ורענון אם זה רלוונטי אני ישאל אותו, הבעיה איתו היא שהוא הרבה מאוד בחו"ל

מוטי TDM

New member
אין מצ"ב שמד"א מנדבת מדריך שלהם?

אולי צריך להוציא פניה רשמית למד"א בעניין?

אלי בין מנכל מדא

הוא שכן, יש ביננו איזשהוא קשר, כך שאני מעריך שאפשרי שאני אפנה אליו. מי שמארגן את הנושא יכול לפנות במסר אלי ואני אנסה.

nsr

New member
שמע..

בתור מתנדב מד"א כבר המון זמן, משנת 2000, אני יכול להגיד לך שאין סיכוי בעולם שמד"א תנדב מדריך. מה שכן, אני עסקתי בהדרכת עזרה ראשונה, ויש לי חבר שבבעלותו עסק להדרכות עזרה ראשונה. כנראה שהוא לא יתנדב, אבל אם תרצו, אני משוכנע שיהיה ניתן להשיג מחיר ממש ממש נוח.

מיצו

New member
אני ממתין לכמה תשובות אבל בנתיים

כל אלה שאמרו שהם מכירים ו/או יש להם קשר, אשמח אם תוכלו לבדוק האם ניתן לקבל אחת מה"חבילות" הבאות: 1. הדרכה בת 4 שעות בנושאים בסיסיים הנוגעים לאופנוענות - קיבוע שברים, חסמי עורקים, החייאה בסיסית לחלוטין, מה לעשות ומה לא לעשות בנוגע לקסדה על פצוע (יש עוד? לא נראה לי שייכנסו ל- 4 שעות). ההדרכה תהיה עם עזרים מינמליים, בובה בסיסית להחייאה, סיבוב אחד לכל משתתף + סיבוב אחד קיבועים/ח"ע לכל משתתף, בהתאם לזמן. 2. אותו דבר אבל מורחב, על פני 2 מפגשים. פה כבר אנחנו נכנסים למחוייבות של אנשים להגיע לשני המפגשים, ומן הסתם רמת ההדרכה ובעיקר התרגול תהיה קצת יותר אינטנסיבית. ברור שאף אחד לא יצא פה פרמדיק, אבל כל אחד יתנסה בכמה סשנים של החייאה בסיסית, כמה קיבועים בסיסיים (בעיקר גפיים), כמה ח"ע, קצת משחק עם קסדות, אולי גם נוכל להיכנס להדגמה חד-פעמית של גזירת חליפה/מעיל/הורדת מגפיים במקרה של חיים ומוות (ברור שבמידה ואין ממש צורך ואמבולנס בדרך אף אחד לא יתחיל לקרוע חולצות פה, אבל כדאי לראות את זה לפחות פעם אחת. אני מאמין שאפשר גם לארגן חליפה בלאי + קסדה בלאי שיהיה אפשר לתרום למען המטרה הזו). 3. קורס ש מספר מפגשים, נגיד 4, בתשלום, לגולשי הפורום, בהם יעברו לעומק על כל הנושאים הללו (ועוד, תלוי כמובן בראות עיניו של המדריך). לבדוק מצב שבסיום כזה קורס המשתתפים יקבלו תעודה כלשהי מטעם גוף כלשהו. אז כל מי שהרים פה
ואמר שהוא מכיר או שמע, אשמח אם יעשה את הבדיקות הללו. נמשיך משם אחרי שנקבל תמונה טובה יותר של האפשרויות העומדות בפנינו.

Commie1

New member
לא בא לי להיות הסניח

אבל חוץ מזה שבתור חובש אני מברך, מקדם, ממליץ ומוכן לעזור בכל מה שיתצטרך. אבל לצערי קשה נורא להכניס את כל מה שדיברת עליו ל4 שעות ולכן אנשים יצטרכו להתכונן ליותר ממספר שעות...במיוחד אם זו קבוצה גדולה... רק החלק התיאורטי על השיקלים של החייאה (כן או לא, ואם כן אז איך) במצב טראומה (כמו בתרחיש אופנועי) זה ענייין של שעתיים ויותר...

אנימור

New member
אני בעד משהו מורחב (3). אם כבר

משקיעים זמן וכסף, כדאי שנצא משם עם ידע מעשי ולא רק עם זיכרון תיאורטי קלוש.

למעלה