עזרה ראשונה לכלב

עזרה ראשונה לכלב

מה באפשרותי לעשות אם כלבי נפצע קלות (שריטה בשפה עם כמה טיפות דם) ? האם אפשר לחטא עם אלכוהול רגיל ? ומה עוד מומלץ לעשות במקרים כאלה ?

הממ

ממה הוא נפצע ? אפשר עם אלכוהול אבל אלכוהול מגביר דימום... אפשר עם מי מלח = כפית מלח בכוס מים רותחים ולתת לזה להתקרר ואז להשתמש בזה לחטא. אפשר גם להשתמש בסביעור = כלורהקסדין. ולסיום לשים קצת פולידין.

שיחק עם כלב אחר בגינה ופתאום השני

השתגע. הכלב שלי ישר רץ אלי והתחבא מאחורי הרגלים שלי, ליטפתי אותו והכל נראה בסדר ואז בבית ראיתי שיש לי דם על הידיים, בדקתי אותו עוד פעם וראיתי קצת דם בשפה העליונה, שטפתי עם מים וסבון וזהו כי חששתי שאלכוהול ישרוף לו נורא וללכת לוטרינר נראה לי קצת היסטרי בגלל שריטה. תודה על התשובה

שריטות

אם מדובר בפצעון, שאינו דורש טיפול אנטיביוטי או תפירה אני הכי אוהב לנקות בתמיסת מי מלח, כפי ששוון שוון כתבה - חצי כפית מלח בכוס מים פושרים, ולנקות עם גזה או צמר גפן. זה לא מחטא, אלא שומר על הפצע נקי בתמיסה שדומה בריכוז המלחים שלה לזה של הגוף. כאשר צריך חיטוי - ספטל סקרב (סביעור) הוא החומר המועדף עלי. אסור להשתמש בו על הרקמה החשופה, אלא רק על עור. אני אישית לא אוהב פולידין, משום שהוא מעקב החלמה של הרקמה, אבל שימוש חד פעמי בפצע קטן ודאי שלא יגרום שום נזק. בפה לא הייתי שם תכשירים, אלא רק מנקה. אם החתך קטן ונקי, הוא יסגר ללא בעיה.

למעלה