עזרה! (קצת
)

Uzumaki Naruto

New member
עזרה! (קצת ../images/Emo32.gif)

היי הרגע, (ממש הרגע...) סיימתי לקרוא את סדרת הבלגראיד והמלוראין (הם באים ביחד ^__^)... סדרה מעולה!!! נהניתי מאוד מאוד. מומץ לכל אחד...! אני צריך המלצות לספרים טובים!! עם קסמים ומכשפים ורוצחים ו... אתם כבר מכירים את ההמשך... תודה מראש על העזרה!!

O o00

New member
התחלתי לקרוא את הסדרה ואז

הסדרה נקטעה באמצע בספרייה ולא היה נעים לי לבקש מהם שיביאו מהספרייה המרכזית אחרי שביקשתי שיביאו לי את כל סדרת הרומח... שיר של אש ושל קרח זו סדרה ממש טובה. פשוט מעולה.

באותו נושא, בערך...

סיימתי לקרוא את טרילוגיית האלף האפל. ובכנות(מילה מאוד נפוצה בספר), אני לא מבין מה אנשים מוצאים בה. חוץ מדריזט כל הדמויות שטוחות יותר מחזה של פמלה אנדרסון שלפני הניתוחים הפלסטיים. העלילה סבירה לכל היותר, בלי שום רעיון נורמלי חוץ ממאבק הקיום הנפשי של דריזט, שגם ככה לפעמים מוגזם מדי, וכמו כן אין שום סיבוך ושום רגעים דרמטיים בספרים. בסולם 1 עד 10 היה מקבל מקסימום 3. אני נותן לו 2 רק כי היה ספר או שניים גרועים יותר שקראתי.

אה, כן

כבר אמרתי שנראה כאילו המצבים חוזרים אחד על השני בספרים? כל פעילות או מפגש של דריזט עם אויב/ידיד הוא כמו חזרה מדויקת על המפגש הקודם, אותם רגשות, אותן פעולות אותם תיאורים, אותן מילים!

strahd

New member
ממש לא

האלף האפל היא סדרה מדהימה! לדעתי הדבר היפה באמת בסדרה הוא מאבק הכוחות שמתרחש בעיר של האלפים האפלים, תוהו במקום של סדר, הפרדוכס של היררכיה שרוצה להשמיד את עצמה בחוקים. אתה לא יכול לומר שידעת להיכן הסדרה מתקדמת. ההתחלה שלה והסוף שלה נמצאים במקום אחר לגמרי. זה נכון שהטרילוגייה הבאה קצת פחות טובה, אבל הסדרה מאוד מומלצת, במיוחד בגלל דריזט, הגיבור האולטמטיבי ולא לשכוח את זקנאפיין הלוחם המהולל ואת ג'ארלקסל הזדוני והשרמנטי. מאוד מאוד מומלץ

python 4

New member
אם כשאמרת שהטרילוגיה הבאה

פחות טובה התכוונת ל- Icewind Dale תרשה לי לא להסכים - אהבתי אותה יותר (וקראתי אותה קודם, לפי הסדר שבו הסדרות נכתבו) והיא מאוד מומלצת למי שקרא את האלף האפל ורוצה עוד מדריזט וחבורתו. רק דבר אחד לא אהבתי - זה שהדמויות הם בעצם בני אלמוות - מתים וחוזרים לחיים. זה כאילו שהסופר מפחד להרוג סופית את אחת הדמויות שלו.

Palass

New member
טוב לדעת שיש סדרת המשך

האלף האפל מעולה! האייס ווינד דייל אני משערת שלא תורגם..?

python 4

New member
בעצם זו לא סדרת המשך

אלא הסדרה שנכתבה משהו כמו שנתיים שלוש קודם, למרות שהיא מתרחשת אחרי האלף האפל. היא עדיין לא תורגמה (אם בכלל היא תתורגם) ודרך אגב - יש עוד איזה 10 ספרים בממלכות נשכחות שממשיכים את האלף האפל - הסדרות legacy of the drow path of darkness ו- the hunter's blade. באמת מומלץ למי שקורא אנגלית.

אז נראה שהיה לסופר מחסור חמור

המילים, כי הכל חוזר על עצמו. אני כן יכולתי לומר לאן הסדרה מתקדמת. היה ברור שכדי לברוח ממשפחתו דריזט יעלה לאדמה, היה לי ברור שרודי ימשיך לרדוף אחריו. קיוויתי גם שדריזט יהרוג את זאק בלי לגלות את האמת עליו, אבל למרבה אכזבתי הספרים התנהלו בצורה הכי אופטימית וצפויה שאפשר. וכבר הזכרתי חוסר מקוריות משווע? חוץ ממנזוברנזן, שגם היא לא מי יודע כמה מפורטת, כל המקומות ובמיוחד האנשים שטוחים מוות, בלי אישיות, בלי כלום. והמפלצות? נו באמת! היה צריך להכניס ברגהסטים ורמהורזים, ועוד כאלו שנמצאים כ"כ קרוב לישובי אדם בלי שאף אחד ישים לב אליהם? לא, קראתי הרבה מאוד ספרים הרבה יותר טובים.

והזכרתי כבר מחסור משווע במתח?

אין לסדרה הזאת מה שהיה לסדרות פנטזיה אחרות שקראתי, לא היה לי הדחף המתמיד להמשיך לקרוא, לבי לא פעם בהתרגשות במשך אף לא רגע אחד, והקריאה של הספרים הייתה...יבשה.

razcoren666

New member
צודק!

אני גם מאוד התאכזבתי מסדרת האלף האפל, חוץ מזה שהיא הכירה לעולם את הDROWS ומאוד הרחיבה על העולם שלהם, שאר הספרים פשוט מעצבנים וכל ההתחבטויות הפנימיות של דריזט פשוט מזכירות לי פרקים גרועים של דוסון קריק!!!

python 4

New member
אם אהבת את הבלגריאד והמלוריאן

למה לא להמשיך לקרוא את דיוויד אדינגס? סדרת האלניום שלו היא ממש באותו סגנון של הבלגריאד עם כל הקסמים והמכשפים והרוצחים (?) שאתה רוצה. זו סדרה שהתיה ממש כיפית לקריאה (באנגלית!). יש גם את סדרת הטמולי שלא מזמן תורגמה לעברית, למרות שהיא סדרת ההמשך של האלניום שלא תורגמה. ממש מוזר. אבל למה אפשר לצפות ממחלקות התרגום של הוצאות הספרים בארץ???

Time & Death

New member
o_O

הבלגראיד והמלוריאן לא כאלו טובות... בכל מקרה, אני מניחה שקראת גם את פולגארה ובאלגרת.... אם לא, תקרא אותם. הם נותנים את הרקע לכל מה שקורה בבלגראד והמלוראן. בכל מקרה, הרשה לי להמליץ על מארג פיונובאר, של גי. גבריאל קי. יש בזה את מה שביקשת וזאת סידרה חביבה וקלילה. (יש אומנם דמיון גדול מאד לשרה"ט, אבל זה זורם הרבה יותר והרבה יותר קל ונח לקרוא את זה.)

מארג פיונובאר "חביבה וקלילה"

סדרה מדהימה ומעולה, אבל לא קלילה, היא עמוקה מאוד, סדרה מדהימה פשוט לדעתי, אחת האהובות עלי ביותר, למעשה האהובה עלי ביותר יחד עם רומח הדרקון ושיר של אש ושל קרח. קלילה זה רומח הדרקון. קלילה זה ממלכות נשכחות.

Time & Death

New member
קיי אני אתקן את עצמי....

היא קלילה ביחס לשרה"ט... אני פשוט באמצע הפעם ה... חמישית (נראה לי... אולי השישית) של לנסות לקרוא את שרה"ט אז כרגע הכל נראה לי קליל... והיא אכן מדהימה... רק חבל לי ש
הוא הרג את קווין בספר השני, הוא היה הדמות שהכי אהבתי וזה היה דיי מדכא כשהוא מת...

avivs

New member
../images/Emo32.gif שאלה

בספר השני, של החורף. כשמגלים שעלפית הפרא היא בעצם דרקונית כסופה... הייתם מופתעים מזה? או שידעתם שזה יבוא? כי אני אישית הבנתי את זה כבר קצת אחרי שהם ברחו לתוך היער...

strahd

New member
זה די היה ברור

היה ברור שסילברה היא יותר מאשר אלפית קאגונסטית, וחשבתי שהיא דרקונית, אבל זה קצת צימרר אותי לחשוב מה היא עשתה עם גילתנאס כמה פרקים לפני זה על יד הנהר

python 4

New member
מה לא בסדר?

מקסימום היה נולד לה דרקון חמוד עם אוזניים מחודדות...

Palass

New member
היי!

רעיון למאמר (קראו לזה איך ש'תם רוצים) חדש במקום לכתוב ולשרשר הודעות באורך הגלות כל פעם שמישהו..קרא סדרה נחמדה ורוצה עוד... אולי מישהו מישהו יכן אוסף של כל הסדרות והספרים המומלצים ושסייבר יוסיף את זה למאמרים..? טוב, אז הנה זה הספרים בשרשור הקודם: בלגריאד מלוריאן אלניום (אנגלית) טמולי רומח הדרקון - רשומות אגדות שישיית המפגשים התאומים מחזור שער המוות ממלכות נשכחות האלף האפל רייבנלופט ההרפרים מונשיי ... שיר של אש ושל קרח פיונובאר טיגאנה שר הטבעות מחזור כישור הזמן חפצי הכוח טרילוגיית הרוצח בעת שהאלים ישנו חולית ניבן אנדר היפריון בבילון אמבר, כמובן! עולם הדיסק הננסים גיימן גם מותר לקרוא שאנארה תומס קובננט (ד"א - לא הספקתי עדיין לקרא) ותוסיפו עוד... כתבתי רק את הקלסיקות ולא מד"ב כבד!

למעלה