עזרה קצרה בVCPP

VBMaster2

New member
עזרה קצרה בVCPP

שלום, אני מתחיל ללמוד VCPP. אני מתכנת בMFC ויש לי כמה שאלות. האם יש בVCPP כלי שמאפשר לצפות בחברים של מחלקה מסויימת (בדומה לObject Browser של VB)? האם יש למשהו כתובת של אתר שמסביר את יסודות העבודה עם VCPP? למשל איך ליצור טופס בסיסי ואיך למשל לשנות את התמונה בפקד תמונה?

selalerer

New member
זה לא VB, צא מהראש הזה!

יש לך פה שני מרכיבים שאתה צריך ללמוד, אחד זה את שפת ++C, השני זה את סביבת התכנות Visual C ובסדר הזה! קודם תלמד את השפה! ע"פ איך שאתה מדבר אתה גם רוצה ללמוד לתכנת לWINDWOS ולשם כך אתה צריך ללמוד WIN32API, או אחת מהספריות העוטפות כגון MFC או QT, בכל מקרה עדיף שתדע את הבסיס שזה WIN32API, לפחות קצת.

VBMaster2

New member
אני מכיר את השפה...

אני מכיר את CPP בצורה טובה. ובקשר לחלק השני- זה בדיוק מה שאני רוצה ללמוד עכשיו... התכוונתי ללמוד MFC כי הבנתי שהיא מתבססת על WIN32API ואם לומדים להשתמש בה אז אין צורך להתעמק יותר מידי בלימוד WIN32API... לא כך? ואם כן כך, אני הבהיר את השאלה שלי: יש לי משאב של תיבת דיאלוג, ובתוכה פקד תמונה וכפתור. אני רוצה ליצור את הקוד שכאשר לוחצים על הכפתור אז תטען תמונה (שקיימת בעורך המשאבים) לתוך פקד התמונה. *נ.ב אם אני טועה, אתה לא צריך לצעוק עלי! :) מספיק טוב יהיה אם רק תסביר...

VBMaster2

New member
ברור, אבל זה נראה כך...

לא משנה... בכל אופן... האם משהו יוכל לענות על השאלה שלי? אני חוזר עליה: יש לי משאב של תיבת דיאלוג, ובתוכה פקד תמונה וכפתור. איך אני יוצר את הקוד שכאשר לוחצים על הכפתור אז תטען תמונה (שקיימת בעורך המשאבים) לתוך פקד התמונה?

VBMaster2

New member
ועוד שאלה:

עשיתי מערך של מחלקות מטיפוס CButton, ואני רוצה שכאשר ילחצו על כל אחד מהלחצנים האלה, תופעל אותה פונקציית חברה, אבל שאני אוכל לזהות בתוך הפונקציה הזו איזה לחצן נלחץ (לפי הID שלו...). איך אני עושה את זה?

למעלה