עזרה קצרה ביידיש

d a p h n a

New member
עזרה קצרה ביידיש

בתבנית שאני מתרגמת עכשיו מישהי משתמשת במונח ביידיש, שמתועתק באנגלית כ-ongepatshket או Ungepatched. הבנתי את המשמעות שלו, אבל אני צריכה את התעתיק הנכון שלו באותיות עבריות. היש מושיע? תודה!

Eldad S

New member
מה משמעות המונח?

אולי: אנגעפאטשקעט (לפי היידיש פרופר, אבל אולי תעתיק כזה לא יובן לדוברי עברית). למה הכוונה בדיוק? יש לך גם, בל נשכח, פורום יידיש, שמספרו בתפוז 516. חיים לוי, שכותב אצלנו לא מעט, הוא מנהלו של הפורום.

d a p h n a

New member
ראיתי שיש פורום יידיש

אם לא יימצא תעתיק הולם, אלך גם לשם. אני פשוט מעדיפה להציק לאנשים שאני מכירה קודם.
המשמעות, לפחות כפי שהיא הוסברה בתכנית, היא משהו מהודר מדי, מצועצע, או משהו דומה לזה.

Eldad S

New member
אה, הבנתי עכשיו

מן ההסבר שלך, שייתכן שהתעתיק שיש לך באנגלית לא נכון. אם אני מבין נכון, הכוונה ל- אָנגעפּוּצט (כלומר, מקושט, מצועצע); אני מקיש את התעתיק מן המילה "פוצן", שפירושה "לאַפר". אבל אני לא בטוח. כדאי להמתין לדעות נוספות.

Eldad S

New member
דרך אגב, אני כותב

את ה-o ב-א' וקמץ מתחתיה, כפי שנהוג ביידיש: אָנ. אם את כותבת בצורת "אונ", הקורא חושב שמדובר על צורת השלילה, כמו "-un" באנגלית או בגרמנית.

yoitamar

New member
אחרי חיפוש ממושך

שבו דווקא צורת הכיתוב ב-O העלתה משמעות (דווקא של משהו מעורבב, חסר סדר ומודבק) הגעתי לטבלה הבאה של YIVO שמדגימה דווקא כיצד לתעתק מאותיות בעברית לאנגלית (אם כי מלבד הא' השותקת אני חושב שזה יכול להיות שימושי גם להיפך). בכל מקרה - יש טבעת אתרים שנקראת הרשימה the list שבה חיפוש המילה יידיש באנגלית הניב המון תוצאות שלא היה לי זמן לעבור על כולן, ואולי זה יהיה שימושי לך.

d a p h n a

New member
כן, גם אני ראיתי את זה...

אבל הם בפירוש אמרו שהמשמעות היא "מקושקש", "מצועצע", אז יכול להיות שמי שהשתמשה במונח לא באמת ידעה יידיש. מדובר על יהודיה ניו יורקית שמדברת על ארונות המטבח שהיא שוקלת לקנות (או בעצם לו, כי הם יותר מדי מצועצעים), כך שזה לא בדיוק המומחית מספר אחת בעולם ליידיש.

Eldad S

New member
הטבלה או קישור אליה

לא מופיעים אצלך בהודעה. אתה יכול להעלות מחדש את הקישור?

yoitamar

New member
מילונים ברשת - אידיש/ אנגלית

החיסרון שהם מוטים לאידיש האמריקאית. כמובן שיש גם עוד שני מילונים כאלה לפחות בbabylon

Eldad S

New member
א גרויסן דאנק, ר' ייד.

ומה עם המילה מושא השרשור שלנו? כדאי שדפנה תכתוב "אויסגעפוצט", "אנגעפוצט" - או שמא משהו אחר, שמשמעותו מצועצע וכו'? הנה, מראשית השרשור: משתמשים במונח ביידיש, שמתועתק באנגלית כ-ongepatshket או Ungepatched.

d a p h n a

New member
מעניין...

כמובן שבכתובית אני לא יכולה להכניס את הקמץ, אבל זה לא עד כדי כך משנה לי.

למעלה