עזרה| קפיצת שרירים.

guy65

New member
עזרה| קפיצת שרירים.

מידי פעם, ובאופן לא סדיר, קופצים לי שרירים ברגל וביד (אני משער ש"קפיצת שרירים" אינו מונח רפואי אך מקווה שבכל זאת הבנתם את כוונתי). זה לא כואב, זה רק מציק שכל שניה השריר קופץ (שוב, זנ בא פעם בכמה זמן), מה ההסבר הרפואי לזה? האם יש משהו לעשות עם זה? אני לא יודע אם הגעתי למקום הנכון לשאול את השאלה אך תודה על כל תמיכה שתינתן! גיא

nadaval56

New member
חוסר איזון מינרלים

מדובר, כנראה, בחוסר איזון של מינרלים סידן-מגנזיום. בדרך כלל מדובר במחסור קל של מגנזיום. פעמים רבות ניתן להמליץ באופן "עוור", כלומר ללא אבחון מסודר, על נטילת מגנזיום כתוסף תזונה במינון של 200-250 מ"ג ביום. המלצה זו לא יכולה להתיישם בצורה עוורת אם יש מחלה כלשהי משמעותית ברקע ובעיקר אי ספיקת כליות. מגנזיום ניתן לצרוך גם מכל מה שירוק, מזרעונים ואגוזים שונים ועוד. אכילה של מזון "לבן" מפחיתה את הסיכוי לכמות נאותה של מגנזיום בגוף. במקרים נדירים מדובר בחסר בסידן (שהרי אין כמעט חסר של סידן בדם). בהצלחה.

m i n y m o

New member
צריך תוספי מזון, מגנזיופ בעיקר

מציאה לך לכתוב את השאלה גם בפורום נטורופתיה

hal767

New member
1-אי אפשר לאבחן במסגרת פורום באינטרנט

2- מכאן שאני ממליץ לא לקבל יעוץ דרך האינטרנט. 3-גורמים שונים יכולים להיות קשורים להיווצרות הבעיה. אם הגורמים הם מחסורים תזונתיים, אז הטוב ביותר להשלים את החסר באמצעות תזונה נכונה. אני חושב שתזונה צמחונית אורגנית היא הטובה ביותר, אם מתבצעת כראוי. גם אם יש חשד שחסר יסוד תזונתי כזה או אחר, יש לקחת בחשבון שאין זה אומר שהוא חסר בתפריטך. יתכן שמחסור זה נובע למשל ממחסור ביסודות אחרים המטמיעים אותו בגוף. תזונה נכונה לוקחת בחשבון גם את הנושא הזה. ואולי מערכת העיכול אינה מתפקדת כראוי וכתוצאה מכך אינך מוזן כראוי. גורמים נוספים שיכולים להיות קשורים לבעיה הם מתח ולחץ נפשי, הפעלת שרירים יתר על המידה, תרופות וסמים למינייהם ועוד. לכן אני ממליץ לבצע איבחון מעמיק יותר אצל מטפל שמבין בנושא כדי להגיע לדרך טיפול נכונה.

למעלה