עזרה קטנה...

עזרה קטנה...

חבר שלי אוהב לצייר לי סמלים יפנים ואני אמורה לדעת מה הם אומרים אבל הבעיה שאני לא יודעת איפה לחפש אותם באנטנרט יש איזה קישור לאתר שיכול לעזור לי? ואם כבר אני שואלת, איך אני כותבת לו ביפנית משהו יפה כמו אני אוהבת אותך? או את השם שלו (יוני) ביפנית? יש דבר כזה בכלל? תודה רבה רבה לכל העוזרים...

GnomeBubble

New member
למה את אמורה לדעת מה הם אומרים? ../images/Emo6.gif

בכל מקרה אני לא יודע איך לחפש לפי תמונה... יש בקישורים הרבה אתרים שמציגים קאנג'י. את יכולה לבדוק שם ולעבור על כל הרשימה אם את מתעקשת.

SashTheRed

New member
*לחישה* אולי היא אמרה לו שהיא יודע יפנית

כדי להרשים אותו :) האמתי שגם אני רציתי לשאול את השאלה הזו, אבל החלטתי בסופו של דבר לא לשאול

כתבתי שאני אמורה לדעת מה הם אומרים

כי הוא לא רצה לגלות ואמר לי לחפש בעצמי באנטרנט את המשמעות והוא התערב איתי שלא אצליח לפענח. מה הקשר להרשים אותו?? תודה בכל מקרה

GnomeBubble

New member
התערבויות בין חברים זה תמיד בריא לזוגיות...

נראה לי
נסי את מה ש-Woogy הציע אבל אל תבני על זה. את יכולה לשלוח מספר בודד של ציורים כאלה בפורום ולבקש זיהוי. אנשים עושים את זה כל הזמן, ולא אכפת לנו (למרות שאולי זה נחשב לרמאות - אבל זה ביניך לבין החבר שלך
)

passioneta

New member
מזכיר לי אותי ואת החבר שלי

כשחזרתי לארץ מיפן פגשתי בחור חמוד. ראיתי שהוא מעונין אבל מתבייש, כבר בילינו ביחד המון אבל הוא חשש להגיד משהו. אז כתבתי לו ביפנית מה אני מרגישה. אמרתי שאין סיכוי שיבין, אז בשלב שני כתבתי לו את זה ברומאג'י. הוא התתקשר לשגרירות יפן (!) והקריא את זה בטלפון למישהי שצחקה מאוד ושמחה לתרגם. היינו ביחד 5 שנים...

Woogy

New member
חיפוש לפי ספירת הקווים

באנגלית זה נקרא stroke count, זה ספירה של כמה קווים מרכיבים את הצורה. יש קווים שנכתבים ברצף ואז שני חלקי הקו נחשבים לאחד. תצטרכי למצוא הסבר רציני על זה. באתר המצורף אם תכנסי לאות כלשהי תראי סרטון עם כתיבה של האות שייתן לך מושג. באופן כללי, קו משמאל לימין שאחריו קו שממשיך למטה, יכתבו ברצף ויספרו כקו אחד, וכן להפך (קו שיורד למטה ואח"כ פונה ימינה) באתר המצורף תוכלי לבחור מיון ראשי של stroke count, ומשני של Frequency Of Use, ואז תוכלי להתחיל לחפס רק איפה שמתחילים האותיות עם מספר הקווים שספרת. זה צריך להיות יותר קל מאשר לחפס בין אלפי סימניות. אני די מתחיל אבל אולי בכל זאת הצלחתי לעזור. שאלת "איך אני כותבת..." תמצאי בשאלות הנפוצות.

GnomeBubble

New member
הלוואי והיה פשוט כל-כך לספור את הקווים ../images/Emo6.gif

אבל לפעמים דבר שנראה לעין לא מנוסה כשני קוים הוא קו אחד ולהפך. חוץ מזה, כשמגיעים למספר קוים נפוץ כמו 10 עדיין נשארים מאות סימניות לבחור מביניהן. ה-Frequency of Use לא בהכרח יעזור לך כי אף אחד לא ערב לזה שהקאנג'י האלו נפוצים. בכל זאת, אפשר לנסות, אבל כדאי גם לבדוק את המספר שנראה לך פלוס/מינוס 2 לייתר ביטחון. אבל באמת חבל ששכחתי את ההודעה הזאת מהשאלות הנפוצות.

Woogy

New member
נכון, אפילו מה שכתבתי קצת שגוי.

מה שכתבתי בסוגריים למשל לא נכון למקרה הכי פופלרי של קו המתחיל בצד שמאל למעלה ויורד למטה. (פה או שדה אורז לדוגמה) אבל העיקר הוא שצריך ללמוד את הנושא ולראות כמה דוגמאות כדי להתחיל לקבל "תחושה של איך לספור". ובכלל לא ציינתי שרכיבים נכתבים בנפרד. כאמור צריך להתעמק. במקרה שלה החבר שלה צודק, לכן יהיה לה יותר פשוט לסרוק/לצלם ולשאול, מאשר למצוא בעצמה אם זה לא ממש קל לספירה.

למעלה