עזרה קטנה

עזרה קטנה

בזמן האחרון התחלתי לשמוע רוק מתקדם ודי התלהבתי. קניתי כמה דיסקים (פינק פלויד, ג'נסיס,קאמל) רציתי להתחיל לשמוע קינג קרימזון אבל אין לי מושג מאיפה להתחיל.. חוץ מ in the court עם מה כדאי להתחיל???

B a z a

New member
רמיסאן טועה ../images/Emo13.gif

אחרי In the court תמשיך ל- Red, שזה האלבום השני הכי טוב של הלהקה אם לא הראשון, יסלחו לי מעריצי ליזארד. מה שכן, כל 7 אלבומי האולפן של קרימזון בתקופת 69-74 הם אלבומי חובה, גם אם לא אחידים ברמתם, אז אפשר גם לשמוע אותם בסדר כרונולוגי. גם אלבום הקאמבק של קרימזון, דיסציפלין, אלבום מעולה לדעתי, כל השאר פחות טוב, למרות שלא שמעתי את כל מה שקרימזון עשו ב-25 השנים האחרונות.

cut2

New member
קשה לי לקרוא ל

סטארלס אנד בייבל בלק אלבום חובה. למעשה, למעט כמה שירים מהצד הראשון והקטע המסיים, שהוא קלאסיקה קרימזונית גדולה (אבל לא הגדולה מכולן לטעמי), מדובר באלבום לגרעין הקשה של המעריצים. Larks ו Red מדגישים טוב יותר את התקופה האפלה הזו של קרימזון (72-74), כמו שאין דה קורט מדגיש את התקופה הראשונה יפה יותר מאין דה וויק. ההמלצה שלי - לך על Red.

B a z a

New member
לדעתי סטארלס יותר טוב מ:

פוסיידון, ליזארד ואיילנדס. 2 הקטעים הראשונים באלבום מעולים, the night watch פשוט שיר יפהפה וגם הקטע האחרון ענק. אני חושב שאני מעדיף אותו אפילו על לארקס הקשה לעיכול.

epitaph

New member
זה עניין אישי...

לי לדוגמא לקח המון זמן להתחבר לסטארלס וללארקס התחברתי כבר בשמיעות הראשונות, ועדיין אני היום מעדיף את שניהם מאשר את רד.

בהתעורר פוסידון....

או בלעז - in the wake of poseidon . ממליץ לך : א. כי הוא אלבום מצוין (הוא הפייבוריט האישי שלי). ב. כי שמעת את אין דה קורט והאלבום הזה הוא המשך ישיר שלו ובעל מבנה מאוד דומה לראשון, ובכך תמצה את התקופה הראשונה של קרימזו. ג. כי שיר הנושא הוא (לדעתי) היפה ביותר של קרימזו.

Instrumedley

New member
רק In The Wake Of Poseidon

כפי שהמליצו קודמיי, לך על פוסיידון. תתחיל להתרגל לסאונד הקרימזוני ואז תעבור הלאה לכיוונים אקספירמנטליים יותר.

למעלה