עזרה קטנה לאחותי

עזרה קטנה לאחותי

מה השוני בין חצי כדור הארץ הצפוני לדרומי ומה השוני בעונותיהם אני רק יודע שהעונות הפוכות אבל אינני יודע מה השוני

shagam11

New member
בד"כ אני לא עוזר לשפלים ונבלים...

אבל הפעם אחרוג ממנהגי. צירפתי שני קישורים שממחישים ומדגימים את ההבדלים בין כדור הארץ הצפוני לדרומי... ו - שלא יפסיקו לנו את הסיבוב של הכדור... בהצלחה!

עזרה בגיאוגרפיה

תודה ,על העזרה אבל מה ההבדלים בין חצי כדור הארץ הצפוני לדרומי בקשר לנושא אקלים או משהו דומה.החומר ששלחת עזר לי מאוד.

שי גנדל

New member
אין הבדלים

פרט להיפוך העונות. שני חצאי הכדור הם מעין "תמונת ראי" זה של זה מבחינת מיקום מדבריות, איזורים טרופיים וכו' ביחס לקו המשווה. אם זה עדיין לא מובן, נשמח אם תוכל לחדד את שאלתך.

giba70

New member
אולי בכל זאת קיימים הבדלים

אבל לא בגלל המיקום של חצי כדור צפוני או דרומי. אני חושב שיש הבדלים שונים באקלים באזורים שונים בחצי הכדור הצפוני לעומת הדרומי בגלל השוני מבחינת היבשות והאוקיינוסים בכל חלק. חצי הכדור הצפוני מכוסה יותר אחוז של יבשה מאשר חצי הכדור הדרומי, ולכן נמצאים בו יותר אזורים של אקלים יבשתי בניגוד לאזורי אקלים ימי (למשל מרכז אסיה/סיביר או מרכז צפון אמריקה), וייתכן שזה גורם להבדל כלשהו מבחינת: מחזור המים
משקעים
צמחיה
קרקע... אני לא ממש יודע עד כמה ההבדלים הללו גדולים וכיצד הם בדיוק מתבטאים. אולי מישהו יוכל לפתח את הנושא יען כי אינני מומחה בגאוגרפיה פיסית.

למעלה