עזרה-קורות חיים

לגבי הצבא

אסור להם לשאול שאלות על הצבא בכלל, כלומר מותר לשאול אבל אז הם יהיו חייבים לקבל אותך, כי אם תתבעי אותם על כך שהם לא קיבלו אותך על רקע שירות צבאי חובת ההוכחה עליהם. הם כן יכולים לגרום לך לספר בעצמך על השירות הצבאי, ואז את לא יכולה לתבוע אותם. באופן כללי החוק מאוד נוקשה לטובת המתראיינים, וכל שאלה של מגדר או מצב משפחתי מצידם יכול לאלץ אותם לקבל אותך.

או צ'ה גווארה

היי מורדת

קודם כל זה הכי מצוין שתצייני שאת יוצאת בשאלה, זה הכי נכון והכי אמיתי. שנית, זה לא משנה מה את כותבת, כי גם כך רוב מקומות העבודה שולחים את הקו"ח לגריפלוג, וכידוע - לא משנה מה כתוב, משנה הכתב. שיהיה לך בהצלחה!

לגרפולוג??

חשבתי שאנחנו בעידן חדש בו קורות חיים נשלחים מוקלדים בפונט הגיוני וקריא.

בוודאי!

יש כאלה שמציינים זאת כשהם מפרסמים הודעת דרושים, ויש כאלה שלא מציינים אך לא מתייחסים לקו"ח מוקלדים. וכמובן יש את אלה שמסתפקים במילים יפות שנכתבו במחשב ע"י מאן דהוא... חברות גדולות וטובות עובדות בשיטה זו, וגם חברות קטנות יותר.

מעט מאוד

חברות (בעיקר גדולות) פועלות כך בתהליך גיוס עובד, ברובן ישנם תהליכי גיוס מאוד מובנים ובטח שבדיקות אחרות שנותנות תמונה קצת יותר מדויקת מהערכת גרפולוג. מהכרותי עם התחום יש נקודות אחרות שהרבה יותר חשוב למועמד פוטנציאלי לשים עליהם את הדגש כמו איך כתוב מה שכתוב בקורות חיים... רק כדי לשרוד את הסינון הראשוני של הסטודנטית העייפה בחברת ההשמה.

כנראה

שכל אחת מאיתנו מייצגת את החברה הגדולה בה היא עובדת (:) אצלינו כך נהוג. וזו חברה גדולה ומוכרת. כמובן שיש ראיון ומבחנים וכו.. אבל דבר ראשון בודקים כתב יד.

כדאי שתפני אותם למחקרים בנושא

זכרוני העמום מספר לי שבמחקר שניסה להשוות בין שיטות הערכה שונות של העובד להערכה על יכולותיו למפרע, גרפולוגיה קיבלה את הציון הנמוך ביותר יחד עם עוד שיטה מגוחכת שאינני זוכר כעת, ולמעשה המתאם שלה היה שלילי (כלומר - אם גרפולוג אומר לקחת את העובד, סביר יותר שלא יהיו מרוצים ממנו). סתם לקטע.

yoni13077

New member
אכן כך

ובפועל באמת רוב מקומות העבודה לא מבקשים לשלוח קו"ח בכתב יד, מהסיבה הפשוטה שהם לא מאבחנים בדרך זו. גם אצל פסיכולוגים קיימים כלי איבחון שונים המבוססים על כתיבה וציור, בחלקם בהחלט מבוססים מחקרית. אך מדובר בבדיקת התוכן ולא הכתב. בחירת הנושא, צבע, התמקדות בנושא או ציורמסוים וכך הלאה, אבל לא לכתב עצמו. למרות שמן הסתם כשפסיכולוג או כל מאבחן שהוא מגלה כתב קיצוני (חזק מידי, קטן בצורה קיצונית, מפוזר) הוא ייחס לכך משמעות, אבל בד"כ מדובר במשמעות שכל פסיכולוג בגרוש יעלה עליה..

חלושעס

New member
מתאם שלילי הוא בעייתי

כיוון שאז ניתן להשתמש בשיטה שהצעת ולקבל מתאם חיובי. אני מתאר לעצמי שמדובר באיזשהו מתאם בגודל אפסילון שבאופן אנקדוטלי היה קטן מאפס.

אכן - מתאם שלילי חלש מאד

משהו כמו 49 אחוזי הצלחה, אבל אני באמת לא זוכר כל כך טוב.

dramaqueen01

New member
באופן מטופש לחלוטין

גם בחברה שאני עובדת בה מבקשים אחרי הראיון לכתוב כמה מילים ושולחים לגרפולוג.והיא חברה גדולה למדי.יצא לי לקרוא את מה שהגרפולוג כתב עליי-מה אני אגיד לכם הלוואי והיו לי רבע מהתכונות בהן הוא שבח אותי.לשמחתי זה שיחק לטובתי.אבל אין לי ספק שזה שטויות במיץ...

למעלה