עזרה עם תכנון מטבח

עזרה עם תכנון מטבח

היי,

אשמח אם תוכלו לעזור לי להחליט על התכנון האידיאלי למטבח שלי.
סיימנו שלד וכעת החשמלאי נכנס לבצע הכנות.
בעיקרון מדובר בבית פרטי, קומה אחת, כשהמטבח פתוח לחלל הציבורי שמכיל גם פינת אוכל וסלון.
זה מטבח ר' + אי.
מצרפת את האפשרויות ואת תוכנית הבית כולה להתמצאות - לשיפוטכם...

אשמח לשמוע את דעתכם המקצועית - חייבת לקבל החלטות...

תודה

מרי פופ

New member
אני לא יכולה לחוות דעה בלי תכניות משוות ולא חזיתות

תעלי בבקשה תכנית נגרות מפורטת של שתי התכניות.

משהו מפריע לי במיקום פינת האוכל, אם הבנתי נכון את מיקומה, יש בעיני חוסר זרימה של החלל. וזו טעות לקחת בחשבון שולחן פינת אוכל של פחות מ 100/180.

תוכנית + פריסות

זו תוכנית חדשה... שילוב של כמה מהאפשרויות הקודמות.
השינוי העיקרי - תנור בנוי מתחת לשיש - מתחת לכיריים. רוחב 60. סטנדרטי. שבעיניי יותר פרקטי מתנור משולב...

תודה,
קרן

מרי פופ

New member
אני מסכימה שתנור בילט אין מתחת לכיריים במקרה הזה יותר מתאים

רצף השיש נשמר. על תנור משולב אני ממליצה במקרה שרוצים תנור רחב של 90.
בתכניות הקודמות המקום שהושאר לפינת האוכל לא היה מספיק.
אין צורך להשאיר 294, אבל יש צורך בלפחות 260.
לחילופין אפשר לשים את התנור בארון בילטאין גבוה שלא צריך להתכופף אליו, ולשים סט מגירות גדול נוסף מתחת לשיש.

תודה, רציתי להימנע מלפגוע בסימטריה של קיר הגבוהים ולכן

העדפתי לשים תנור נמוך.
כמו כן - תנור 90 נראה לי יפה ומדהים, אבל מרגיש לי גדול מידי לצרכים שלי.
תודה על התשובה

גלמיש1

New member
שימי לב - הדלת בחדר ההורים כמעט נתקעת במיטה

והכניסה לחדר הרחצה שלכם מליד המיטה.
תעבירו את דלת החדר אל הקיר הגובל בפינת האוכל. כלומר - אל תחילת המבואה ליחידת ההורים.
את דלת חדר הרחצה סובב ב 90 מעלות - אל מול המבואה.
ככה תרוויחו - הן כניסה נוחה יותר לחדר הורים, בלי דלת מפריעה, והן כניסה לחדר הרחצה מתוך המבואה, ולא מליד המיטה.

אני גם הייתי מסובבת את האסלה שתהיה מתחת לחלון - ואז תוכלו לעשות ארון כיור עם משטח שיש רחב.

גלמיש1

New member
ועוד כמה נקודות...

ובאשר למטבח - עם כל הכבוד לסימטריה , היא לא עומדת מול שימושיות התנור, שתהיה נוחה הרבה יותר בתוך הבילט אין מאשר מתחת לשיש. וממילא5 יש נישה באחד הארונות כך שאין סימטריה באמת.
לטעמי גם משטח השיש פה קטן מדי, בטח פרופורציונלית. הייתי מצרה את הארונות שמצידי המקרר לפחות לרוחב 80 (אם לא יותר) ומרוויחה עוד קצת שיש.
החלון הפצפון שבפינת השיש - הייתי מזיזה אותו בכ 60-80 סמ. , ככל שאפשר, כדי שבאמת יכניס קצת אור ואויר לחלל המטבח.
&nbsp
שרותי האורחים - באמת מתאים לכם שהחלון שלהם פ]ונה לרחבת הכניסה לבית?
&nbsp

lab229

New member
מסכימה מאד עם מה שגלמיש הציעה לגבי דלת חדר השינה

יהיה הרבה יותר מרווח ונוח אם תזיזו את דלת הכניסה לתחילת המבואה כך גם תרוויחו מקום וגם חדר שווה.. יש משהו מאד נעים שבחדר הורים ישנה מבואה לחדר. מניחה שגם מתוכנן ארון מול המיטה ? כך כולו יהיה נגיש בלי שדלת הכניסה תסתיר את חלקו.
גם כך נראה ששטח המבואה לא מאד מנוצל אז לפחות שהחדר יהיה מרווח ונוח.

לי בבית ישנה מבואה לחדר הורים ממש נהדר.. אין תחושה שמישהו "מתפרץ" לחדר..יש יותר תחושת פרטיות.

היתרון אולי של דלת כפי שמופיעה בתכנון עכשיו שהיא לא יוצאת מתוך המטבח אלא יש מסדרון קטן אבל בסופו של דבר לטעמי אין מבחינה מעשית שוני ..
חדר השינה גם כך פנימי ולא נראה מהמטבח ומהחלל הציבורי .

לגבי דלת המקלחת, יש יתרון גדול להזזתה כפי שגלמיש הציעה מבחינת מעבר וגם מבחינת סינוור למשל בלילה..אם אחד מבני הזוג נכנס למקלחת/שירותים בלילה האור לא יסנוור את בן הזוג שישן..

אני גם חושבת שעדיף להעביר את התנור לצד הגבוהים ושיהיה נוח לשימוש הן בתנור והן מגירות מתחת לכיריים כמו שתמי ציינה ששימושיות מאד לכלי בישול (מצקות, כפות וכו') וכמובן למחבתות וסירים.
לטעמי אין מספיק אחסון לסירים ומחבתות ליד הכיריים (יש כרגע ארון ברוחב 60 ס"מ) .. יתכן ובאי מתוכנן אחסון לכך אך עלול להיות פחות נוח .

לטעמי הסימטריה ממש לא קריטית וחושבת שעדיף פרקטיקה על סימטריה ויוסיף לך עוד 30 ס"מ שיש (למכונת הקפה למשל)

lab229

New member
אם כן מחליטים להשאיר את דלת הכניסה למקלחת מצד המיטה אז אפשר

להזיז את דלת הכניסה לחדר מיד אחרי הנישה .

למעלה