עזרה עם פידבק שלילי

Artut

New member
עזרה עם פידבק שלילי

היי, יש לי לקוחה שרכשה ציור בהזמנה מיוחדת. לטענתה התמונה הגיע פגומה. ביקשתי ממנה לשלוח לי תמונה של הפגם ולמלא דו"ח נזק בסניף הדואר שלה, כדי שאוכל לפנות לביטוח של EMS בנושא. היא שלחה לי אכן תמונות של הנזק (שנראה קל מאד יחסית) אולם לא שלחה לי דו"ח נזק. הצעתי לה שתשלח לי את התמונה חזרה ושאני אזכה אותה עבור כל התשלום, והיא לא היתה מוכנה מכיוון שאהבה את הציור. בנוסף, הצעתי לה שתתקן את התמונה בעצמה ואשלח לה זיכוי של 15%. כל זאת אם היא תשלח לי את דוח הנזק כמובן. בסה"כ מדובר פה בזיכוי של 40$ שזה לא מעט. כשביקשתי ממנה לשלוח לי את דוח הנזק בפעם השלישית, היא שמה לי פידבק שלילי. אין לי הרבה מכירות עדיין וגם לא הרבה פידבקים וזה נראה ממש כמו כתם שחור וענק
יש לכם רעיונות מה עושים? אני חייבת לציין שמהתחלה הרגשתי שמדובר בלקוחה לא קלה...

RolyzCreations

New member
היא כותבת שהבטחת לה זיכוי של 15%

ושלא נתת לה את הזיכוי הזה. תני את הזיכוי ותבקשי קיס אנד מייקאפ

../images/Emo45.gifואם זה לא יצליח תפתחי חנות חדשה

בגלל שאת עדיין בהתחלה ואין לך עשרות מכירות אז עדיף לפתוח חנות חדשה מאשר להישאר עם 67% (תצטרכי הרבה מאד מכירות כדי לתקן).

E i t a n 47

New member
הטלת עליה משימה שגם אני לא הייתי מוכן

אם קניתי מוצר והוא נפגם גם אני לא הייתי מסכים שיטרטרו אותי ואצטרך ללכת לדואר ולמלא דו"ח נזק. לצלם מילא ,אבל ללכת לדואר שאולי הוא לא קרוב ולמלא דו"ח נזק לחפש את הפקידים שיחתמו לסרוק ולשלוח זה כבר יותר מידי

Artut

New member
שלחתי לה קונבו ו...

אין תגובה. אמרתי לה שנימוס רב שאני מבינה שזה מסובך מבחינתה ללכת לדואר, וחבל שלא אמרה לי. שאני אזכה אותה בכל מקרה כמו שהבטחתי... אבל, היא לא עונה כבר יומיים... מה עושים? חנות חדשה נראה לי מבאס והמון עבודה.. האם זה הפיתרון היחיד

Artut

New member
תודה, ועוד שאלות...

לשלוח לה בקשה בקונבו שתשנה את הפידבק? ורק אז לתת לה זיכוי? או שכל זה עובד דרך הקיס אנד מייקאפ? ועוד שאלה, איך אני נותנת לה את הזיכוי?

nbrosh

New member
כן, אני מסכימה עם הכותבים

נתת שירות בלתי אפשרי. גם אני הייתי מענישה אותך בשלילי. או שתתפייסי איתה או שתפתחי באמת חנות חדשה.

nbrosh

New member
ואם אני 'מריחה' לקוח בעייתי

אני לא מוכרת לו. גם אם לא מכרתי דבר וממש לחוצה. זה עדיף.

Artut

New member
מסכימה עם הרעיון אבל

איך אפשר להריח לקוח בעייתי? יש דרך לזהות?

Artut

New member
ואז מה.. איך מתחמקים מזה בדיפלומטיות?

לא יפה להגיד לה סתם כך לך אני לא מוכרת...

glassarah

New member
לא יודעת אם הלקוחה אשמה פה

ואני לא יודעת מה גרם לך להרגיש שהיא בעייתית, אבל התגובה שלה נראית לי תגובה טבעית לכל לקוח שהזמין משהו, קיבל מוצר פגום והרגיש שהמוצר לא נארז כמו שצריך. אם המוצר הגיע פגום אז קודם כל, תבדקי איך את יכולה לארוז יותר טוב להבא, כי גם הלקוח הכי נוח בעולם לא ישמח לתקן את המוצר על חשבונו ואז לרוץ לדואר, לעמוד בתור, למלא דוחות וכו' בשביל לקבל החזר על זה. מקווה שהיא תסכים לקיס אנד מייק אפ. לדעתי - תני לה את ההחזר, עזבי את דוח הנזק, ותראי את ה-$40 האלה כמחיר שאת משלמת על שיעור חשוב.

מסכימה מאד...

אני למדתי מהפעם הראשונה שלקוח קיבל שעון עם מנגנון שבור. שלחתי לו כמובן אחד חדש , למרות שאני ממש לא בטוחה שזו אשמתי. מילאתי דוח נזק בדואר ישראל (ועד כה לא קיבלתי תשובה). ומאז אני אורזת את השעונים באריזה כפולה , עם דגש על הגנה על המנגנון ועוד מוסיפה את המילה שביר. אז פעם אחת לומדים ומנסים למנוע בעיות כאלה לעתיד. המוצר צריך להגיע שלם ללקוח ואם הוא ניזוק והבעיה היא בדואר , את כמוכרת צריכה לפנות לדואר ולא היא. היא שילמה ממיטב כספה ומצפה שהמוצר יגיע בשלמותו. שירות הלקוחות שלך לא מסתיים ברגע ששלחת את המוצר , אלא עד שהוא מגיע לבית הלקוח. (ומבחינתי עד שהלקוח כותב לך פידבק רק אז הושלמה הרכישה). זה כמובן מנסינוי הדל
המון בהצלחה ומקווה שהיא תבטל את הפידבק!!!

נכון אבל יש כמה הסתגויות

כדי לקבל פיצוי מהדואר על נזק שנגרם לחבילה הדואר מחייב את הממוען למלא דו"ח הצהרה על נזקים. זה לא רשות. אם את ממלאת במקום הלקוחה את הטופס כדי לא להטריח אותה זה נחמד מצידך אבל זה לא קביל, כך לפחות נאמר לי כשביררתי על נזק שנגרם לחבילה ב-ems. הדבר השני שיש לקחת בחשבון שהרבה פעמים חבילות ניזוקות באשמת הדואר. מסכימה איתך שחובה להקפיד על אריזה נכונה ובטוחה ולא לחסוך באף אמצעים!! אבל ראיתי איך מתייחסים לחבילות בדואר ואפילו יצא לי לראות חבילו ש"נדרסו" ע"י הרכבים הקטנים שמשתמשים במחסני סחורה וכד' (לא יודעת איך הם נקראים). ברור שבמידה והלקוחה קיבלה מוצר פגום בין אם באשמת אריזה או בין אם באשמת הדואר היא ממש לא צריכה לספוג את זה על חשבונה בשום מצב... אבל זה בהחלט לגיטימי לבקש דוח נזק מלקוח, ויותר מזה גם אני התבקשתי למלא דו"ח דומה לחברת הביטוח עבור מוכרת מארה"ב שקניתי ממנה כמה דברים ועשיתי את זה בלי בעיה בכלל ובלי להסס...

milshake

New member
מסכים

תני לה החזר כמו שסיכמתם ורק אחרי זה בקשי kiss and make up אם היא לא תסכים לשנות את הפידבק, פתחי חנות חדשה.

nbrosh

New member
בדיוק כשמרגישים - זה זה!!

לסמוך על תחושת הבטן שלנו.

למעלה