עזרה עם עוגת גבינה

ברודי

New member
עזרה עם עוגת גבינה

כל פעם שאני מכינה עוגת גבינה, היא נופלת לי (לא על הריצפה) ז"א היא שוקעת ונוצרים בעוגה סדקים וחריצים עמוקים. איך אני מונעת את זה?

hogo26

New member
שקיעת העוגה נוצרת

בגלל שצריך להעביר מסביב עם סכין במהלך האפיה, לפני שהיא עוברת את גובה התבנית,

מאקי

New member
עיצה של לא מקצוענית אבל...

קיבלתי ממקצוען.בייקרי. קחי ניר אפיה ועשי שוליים גבוהים לעוגה כלומר גזרי פסים שגבוהים מהתבנית ב 4 סמ אחרי 10 דקות בתנור פתחי דלת העבירי בין הניר לתבנית סכין חלקה והמשיכי לאפות כרגיל בתום צינון העוגה והוצאתה מהתבנית הורידי את הניר. בהצלחה ועדכנינו. הטיפ הוא של בייקרי.

hogo26

New member
אותה עיצה,רק עם נייר,

אבל לא בהכרח 10 דקות מניסיון, זה משתנה מתנור לתנור, זה יכול להיות גם מוקדם מדי, ואז לא קרה כלום,

נירהמ1

New member
ועוד עצה לא מקצוענית - אבל מניסיון

(אני אופה הרבה עוגות גבינה, הן מאוד חביבות עלי), לחמם את התנור ל-200 מעלות, לתת לעוגה "מכת חום" של 10 דקות, לאחר מכן להנמיך ל-170 מעלות ולהמשיך לאפות כפי שכתוב במתכון (רק להפחית את 10 הדקות מזמן האפיה). אני אופה עד שפני העוגה זהובים. לא נורא אם היא קצת רכה, היא מתייצבת לאחר קירור של 12 שעות במקרר, או מחצית מהזמן הזה בפריזר. כמו כן, את רוב עוגות הגבינה אני אופה בתבנית רגילה עגולה (לא קפיצית), סגורה בתחתיתה, בתוך "אמבט מים". העוגה יוצאת הרבה יותר רכה ונימוחה. חג שמח,

חולפת2

New member
שאלה להוגו ולנירה../images/Emo12.gif

אתם שניכם נראים לי בעלי נסיון-מה הקטע עם תבנית המים לשמירת הלחות? אף פעם לא שמתי,ודוקא (מקישה על העץ),הן מצליחות לי,ונשארות גבוהות. אז אם אני בכל זאת אשים-מה בעצם ישתנה?

hogo26

New member
לאפיה באדים

וזה לא מתאים לכל עוגה, וזה יוצא לדעתי הכי טעים,

חולפת2

New member
מאקי,הפסיקי להצטנע!

את לא מקצוענית?אז מי כן?????????

מאקי

New member
חולפת מתוקה חשה כי חייבת תשובה

בין המקצוענים אני חובבת ובין החובבים מקצוענית. אבל בניגוד להוגו שרכש תעודה ולנירה שיש לה נסיון עתיר שנים אני... מצטנעת אבל מודה לך מראש. ועכשיו בקשר לאמבטיות. שוב מנסיון שלי בלבד חום נמוך ואמבט אדים הם בונוסים שמושקעים בעוגה ומחזירים עצמם עשרות מונים ולטיפ של אמבט למי שרוצה למנוע דליפות לבזבז ניר כסף יריעה כפולה שעליה התבנית והיריעות חובקות אותה עד מלוא גובהה מניחה את התבנית העטופה בתבנית אז ממלאה תוכנה שמה בתנור ואז ממלאת מים. בזהירות................

hogo26

New member
את לא צריכה להצטנע

גם ממי שאין נסיון או תעודה תמיד אפשר ללמוד ממנו,

נירהמ1

New member
ממאקי בהחלט אפשר ללמוד - אפיתי

שתי עוגות נפלאות שלה - עוגת גבינה מצויינת, וגם בראוניס נפלאים. חוץ מזה, אני חושבת שהיא מבינה באוכל יפני (השם שלה מרמז על כך).

למעלה