עזרה עם סוני ואיו

Yuval m

New member
עזרה עם סוני ואיו

הי, יש לי סוני ואיו (נקנה בארה"ב), וכבר כמה זמן אני מנסה למצוא לו דיסק recovery לאחרונ מצאתי, אבל הם שולחים רק לארצות הברית ובעל הויזה חייב להיות בעל הדירה אז מאחר ואין לי אף אחד בארה"ב אני חסר ישע. יש לי דגם VGNFS760/w גם מכיוון שיש כל כך הרבה דגמים של ואיו קשה למצוא אצל אנשים ספציפית את הדיסק הזה. מישהו אולי יכול לתת לי כיוון, איפה לחפש, אולי למישהו יש כזה, אני מוכן לקנות ממנו העתק, או אולי יש דרך לעשות לבד את הדיסק הזה (למרות שהמחשב עבר התקנה של מערכת הפעלה מחדש) שמעתי משהו על פרטישן מוחבא בBIOS. אשמח לכל סוג של עזרה, יובל

Ixion

New member
ניסית אולי

ללכת לאתר הרשמי של הSUPPORT ולראות אם ניתן להוריד את כל הדרייברים שמתאימים לדגם שלך ישירות מהאינטרנט?

Yuval m

New member
כן

ניסיתי, הם קיימים שם, אבל הם יורדים במהירות של 300B לשנייה, ייקח בערך שבוע להוריד אחד. מעבר לזה, בדיסק "הצלה" קיימת גם מערכת ההפעלה (שאותה יש לי ברשיון מאחורי המחשב) והוא פשוט עושה הכל לבד. משהו גם לא בסדר בדרייברים שם, מתקינים אותם והם פשוט לא עושים כלום, כאילו לא התקינו אותם. בעיה..

Ixion

New member
פשוט תתחיל להוריד

להתחיל לייבא מחו"ל ייקח הרבה יותר זמן. זה נראה לי משהו של הורדה בעדיפות ראשונה - אל תמהמה עם זה..

salam9

New member
כפי שאמר קודמי. תנסה אולי להוריד

ממחשב אחר. יכול להיות שהבעיה אצלך ולא בסוני. בקשר לוינדוס, כל עוד יש לך את המפתח תוכנה, אתה יכול להתקין מאיזה דיסק שלא תרצה.

Yuval m

New member
ובכן

כן, התחלתי באמת להוריד, אני מאמין שזה ייקח איזה שנה או שתיים אבל עדיף מאוחר מאשר אף פעם. לייבא כנראה באמת ירד מהחשבון, העניין הוא שאני פשוט נוסע ללימודים עוד 3 שבועות באיטליה ואני לא רוצה להיתקע עם בעיות במחשב כשאני שם ועם אי יכולת לסדר את זה, אז חשבתי שדיסק "הצלה" יפתור לי את כל הבעיות. יש לי גם בעיה, שהכפתורים של הfunction הפסיקו לעבוד. אז אי אפשר להנמיך ווליום או בהירות וכו'. יש למישהו מושג? תודה לכולם (באמת תודה), יובל

salam9

New member
אין על מה. תחזור כל יום

אגב, אתה מרוצה מהמחשב? הוא בין החזקים שיש לסוני...

YossXP

New member
תבדוק קודם...

שהמספר שיש לך על המחשב עובד, לרוב, מדובר במספר OEM העובד עם התקנת OEM של חלונות בלבד, הוא עלול לא לעבוד עם גרסאות מדף למיניהן. חוצמזה, ניסית אולי לפנות לסוני ? יש אפשרות להזמין ערכת התקנה של מערכת ההפעלה באתר האמריקאי שלהם, אולי ניתן לבצע דבר דומה באיטליה או אולי אפילו בישראל...

salam9

New member
אתה!!!

תסדר לי x31 להחלפה ומהר!!! סתם. נו מה קורה בלנובו ישראל? ויותר חשוב, מה שלומך?

YossXP

New member
חחחחח..

הכל סבבה.. חזרתי מחו"ל, פעם ראשונה מזה שנים שהתנתקתי מהמחשב הנייד שלי ליותר מיום. בקרוב תצטרף למשפחת לנובו 3000 סדרה חדשה - V100 ועוד דברים שהשתיקה יפה להם..
עם כל הכבוד לX31, למה X31 ? לך על X60

Jan22

New member
תאמר לי משהו ..

העמידות של ניידי לנובו מול ניידי IBM THINKPAD - אתה יכול לשפוט?

YossXP

New member
נראה לי שכבר רמזתי פה...

הסדרות T, X ו-Z של הThinkPad עשויות מסגסוגת מגנזיום - חומר חזק וקל ביותר. בנוסף, בדגמי ה-60 של ה-ThinkPad המארז מחוזק בשלדת סגסוגת נוספת שנקראת Rollcage שנמצאת איפה שהוא בין המקלדת ללוח האם. ה- Rollcage מספק הגנה נוספת ללוח האם, לדיסק ולכונן האופטי, וכן מבודד טוב יותר מפני חום במקלדת והמקום עליו מניחים את הידיים (palm rest) אה.. הוא גם כולל 'מאגר מים' המאפשר להתמודד עם כמות נוזלים גבוהה יותר ממה שהיה אפשר עד כה. המסך מחובר למחשב עם צירי מתכת עמידים כדי שהמסך לא יתדלדל מכל משב רוח, וכדי שהמסך ישאר בזוית שהמשתמש מעוניין - אני מזמין כל אחד שנכנס לחנות להתחיל לנער מחשבים ניידים ולבחון זאת
יש עוד הרבה דברים - הגנה א'טיבית על הדיסק, מקלדת עמידה לנוזלים, מגע מלא בין מסגרת המסך לגוף המחשב מחשבי Lenovo 3000 עשויים מחומר פלסטי שנקרא ABS כמו רוב מחשבי התחרות. למחשבי לנובו 3000 יש יתרון מבחינת המחיר האטרקטיבי ולעיתים קרובות גם מבחינת פיצ'רים - אבל, ה- ThinkPad חזק ועמיד יותר מכל מחשב אזרחי אחר - גם של לנובו.

Jan22

New member
זה שIBM עמידים אני יודע ...

מה שרציתי לדעת זה עד כמה ניידי לנובו עמידים !? הבנתי ,תודה .

YossXP

New member
שאלת ביחס ל...

מניתי את היתרונות של כל אחד מהמחשבים... על עמידות משלמים קצת יותר

salam9

New member
להה.. אני קצר מאד במזומנים

x31 הכי נופל מבחינת החלפה. אגב, למה דילגו בx ובt על מספרי 5X וישר קפצו ל6X?

YossXP

New member
פשוט...

היה לנו T43 היה X41 ובמקביל X32 היה R52 כשיצאנו עם ה-Z Series הוחלט לאחד את הסדרות למכנה המשותף הבא... 60 אז עכשיו יש T60, X60, Z60....

salam9

New member
הבנתי...

אז תגיד, יכול ליפול לך בידיים קטע של החלפה? או שאתם לא מתעסקים בכלל?

Yuval m

New member
לגבי קנייה

אז ככה, בעקרון אני מאוד מרוצה, מחשב באמת מהיר טפו טפו טפו, בינתיים לא היו לי בעיות איתו ומקווה שגם לא יהיו. לגבי קנייה של ערכת ההתקנה, ניסיתי, יש דיסק DVD של recovery עולה 17$, ניסיתי לרכוש אותו מפה אבל הם לא שולחים לארץ. מה גם שכתובת המשלוח חייבת להיות הכתובת של בעל הויזה, אז זו בעיה כפולה. שמעתי שיש איזה recovery דרך הBIOS וזה בנוי במחשב עצמו, יש איזה פרטישן מוחבא או משהו כזה, מישהו אולי מכיר את זה?? אגב, בארץ אין שום תמיכה לואיו נכון? אם אני רוצה לקנות אחריות לארץ או כלל עולמית (האחריות שלי תופסת רק בארה"ב מן הסתם). נראה לכם שבאיטליה אני אוכל למצוא את זה? אני מאמין שזה כמו בארץ, שלא רוצים להתעסק עם זה, יותר מדי ביורוקרטיה בשבילם
תודה שוב, יובל

Yuval m

New member
אגב salam

הדבר היחיד באמת שאני לא מרוצה מהמחשב זה שאין לו חיבור לSVHS ככה שאין לי שום מצב לחבר אותו לטלוויזיה, זה באמת חיסרון די גדול, קצת התבאסתי אבל אין מה לעשות, אי אפשר לקבל הכל בחיים.

למעלה