עזרה עם ניקוי שרשרת

odansky

New member
עזרה עם ניקוי שרשרת

בוקר טוב לכולם, ושבת שלום.
האופנוע שלי עשה בערך 18K ק"מ. אבל נקיתי את השרשרת רק מספר פעמים (כחלק מטיפולים וכו'). הקפדתי לשמן את השרשרת עם ספרי יבש, אבל לאחרונה (שהחלפתי את הצמיגים) נאמר לי להשתמש בשמן רטוב ולא יבש.
לאחרונה, אני מתחיל לראות השרשרת כבר לא ישרה לגמרי (ראו תמונות).
1. מישהו יכול להמליץ לי על חומר ניקוי טוב לשרשרת שאני יכול לקנות?
2. אתם חושבים שאני צריך להחליף את השרשרת? או שניקוי טוב יכול לתת לי עוד כמה ק"מ.
3. מתי יודעים שזה הזמן להחליף את השרשרת.

לא חושב שזה קשור, אבל האופנוע שלי הוא NC700X.

תודה מראש,
עמרUK

avi elbaz

New member
כמה קילומטרים עברה השרשרת ?

זה המקום לקרוא את ספר הרכב. יש שם הסבר מדויק לגבי פרמטרים שמצביעים על צורך בהחלפת השרשרת.
באופן כללי ביותר הדרך לבדוק אם השרשרת תקינה היא ע"י הרמת הגלגל האחורי באויר וסיבובו ביד אחת תוך כדי בדיקת חופש השרשרת ביד השניה. אם אתה רואה שיש הפרשים משמעותיים של יותר סנטימטר או שניים בחופש השרשרת באיזורים שונים שלה זה הזמן להחליף שרשרת.
זהירות כמובן שאין להשתמש במנוע לסיבוב הגלגל האחורי ויש לדומם את המנוע ולהחזיק את המפתח בכיס.

בטח קראת את השרשור לגבי החלפת גלגשים ואתה יודע מה דעתי על החלפה שלהם עם החלפת השרשת אבל זה לשיקולך.

לגבי שימוש שרשרת יש הרבה חברות שמיצרות שמנים כמו Motul, PJ1, Valvoline , Liqui Moly

odansky

New member
השרשרת עשתה 18K ק"מ בערך

נכון לעכשיו היא העשתה 12K מייל - שזה בערך 18K ק"מ.
&nbsp
לא יודע מה רשום בספר. אני אצטרך לבדוק בבית אלא אם מישהו יודע איך למצוא את זה ברחבי המרשתת.
מבחינת מתח, השרשרת מתוחה בגבול הסביר נכון לעכשיו.
את השימון אני עושה כאשר האופנוע עומד על רגלית מרכזית במצב כבוי - אחרי רכיבה.
&nbsp
החברות שהמלצת הן לשמן? או לניקוי השרשרת? אני מחפש חומר לנקות את השרשרת.
&nbsp
תודה,עמרUK

vstrom1000

New member
לא נכון

באופנוע שלו המתח צריך להיות 2-3 ס"מ של SLACK
מאיפה הבאת את המספר 5 כמדד שמעליו צריך למתוח?
צריך למתוח אם הSLACK גדול מ3 [למשל 4 או 3.5 או 5 וכד'] ולהביא את הSLACK ל3ס"מ או ל2.5ס"מ שזה גם בסדר באופנוע כביש של פותח השרשור

gsxr77

New member
סולר ממיס את כל השומנים של הספריי ולא פוגע באטמים

מומלץ וזול

sagyrotem1

New member
סולר פוגע בגומי... רק נפט....

בזמנו חפרתי על הנושא...
לא סולר לא בנזין רק נפט....(קרסין)....
מנקים טוב טוב עם נפט....
שוטפים עם הרבה מים...
מייבשים...
משמנים...
ו.....וואלה...

אני מניח שכשהחליפו צמיגים גם מתחו את השרשרת

כשהתקינו חזרה את הגלגל האחורי, אז לפני כמה ק"מ החלפת צמיגים? בנוסף, אם הבדיקה שאבי המליץ לך תקינה, מתח את השרשרת שוב, אחרת החלף את השרשרת. אם אין לך חשק להתעסק עם בדיקה ומתיחה (כמוני) גש למוסך, זה עניין של מספר דקות.
ניקיון שרשרת הוא בעיניי זניח לחלוטין ובזבוז זמן בכל מה שקשור לתחזוקת השרשרת ואורך חייה.

odansky

New member
שהחליפו את הצמיגים

זה היה בערך לפני חודש, בערך 1000 - 2000 ק"מ. הבחור בדק ואמר שהשרשת מתוחה כמו שצריך, רק הוא הראה לי שכמה חוליות ממנה לא מתישרים באופן מלא.
&nbsp
בשלב הזה, הוא שם הרבה שמן על השרשרת והמליץ לא להשתמש בשמן יבש יותר.
מאז אני משמן בשמן רטוב, אבל כמו שרואים בתמונות, יש כמה חוליות שלא חוזרות למצב מתוח לחלוטין.

odansky

New member
התקשרתי לבחור שהחליף את הצמיגים

הוא אמר (מבלי לראות את השרשרת כרגע) שאם אני יכול לישר את החוליות עם האצבעות (כלומר ללא צורך בפלייר) - אז יש סיכוי להציל את השרשרת עם חומר ניקוי.

השרשרת + הגלגלי שיניים יעלו לי 165£ + שעת עבודה שהיא £66 (אצל הונדה)

חומר ניקוי - £7.5.

אז אני אקנה את החומר ניקוי הערב, ואנסה להציל את השרשרת.
מקסימום שבוע הבא אחליף אותה אם הטיפול הסופ"ש לא יעזור.

עמרUK

נ.ב. לא ניתן להיות במוסך בזמן שהם עובדים על האופנוע, מפני שאין ביטוח
(מאד שונה מהארץ)

גם בארץ זו הסיבה כזכור לי - שאין ביטוח

זה מה שלי נאמר בהונדה בכל אופן, אבל זה היה מזמן.
אני החלפתי שרשרת וגלגש"ים לפני 2K~, ואני זוכר שכשבאתי לאסוף את האופנוע מהמוסך לאחר ההחלפה, אחת החוליות באמת היתה קצת לא ישרה ויישרתי אותה עם עם היד. השרשרת היתה מתוחה כראוי אבל מלאה בגריז של שרשרת חדשה.

קווטר

New member
גם בארץ אסור להכנס לאיזור העבודה

כבר קרו מקרים שלקוחות נפצעו בזמן שעמדו ליד הרכב בזמן שהיה באויר.
כיום מוסכים עוברים לשיטת האקווריום, חדר ההמתנה פונה אל תוך איזור העבודה וכמובן שחלק מהקירות עשויים זכוכית שקופה.

מי שמאפשר ללקוח לעמוד ליד הרכב בזמן העבודה פשוט לוקח סיכון ענק.

M O R M

New member
אני לא מנקה את השרשרת אף פעם.

תמיד אני חושש שניקוי יתר של השרשרת (וגם של האופנוע) יעול לגרום יותר נזק מתועלת.

תפקידי בכוח כפי שאני רואה את הדברים הוא לוודא שהגריז המיוחד לצירי השרשרת ישאר שם ולא ישטף בגשם ואו על ידי כל מיני ממיסים מיותרים.
משתדל לשמור על האורינגים רטובים משמן (משמן עם שמן מנוע ישן יחד עם דבש ) ולא מתערב יותר על המידה "בניקוי" השרשרת.

odansky

New member
שרשרת

יום שישי קניתי חומר מנקה שרשראות. בנוסף הזמתי תור להחלפת השרשרת ביום שבת הבא.
&nbsp
היום נקיתי את השרשרת במשך כמעט שעתיים. לבסוף השרשרת היתה נקיה אבל יש לה עדיין חוליה אחת שאני לא מצליח לשחרר. כל שאר החוליות שוחררו, ומצליחות לנוע ולהתישר בסיום הסיבוב.
&nbsp
שימנתי את השרשרת שימון ראשוני ומחר, אחרי הנסיעה של הבוקר, אני אשמן אותה שוב (נאמר לי שתמיד עדיף לשמן אחרי נסיעה ושהשרשרת חמה).
&nbsp
החלפת השרשרת עם הגלגלי שיניים תעלה לי 165£ + 66£ שעת עבודה.
&nbsp
אני תוהה אם המצב החדש של השרשרת (שנכון לעכשיו יש רק חוליה אחת תופסה) עדיין מצריך את החלפת השרשרת במצב המידי, או שהאם הייתם מושכים את זה עוד כמה מאות ק"מ ובודקים את השרשרת מחדש.
&nbsp
מה דעתכם?
&nbsp
עמרUK
&nbsp

vstrom1000

New member
לפי התמונה מתחילת השרשור

השרשרת שלך איננה גמורה עדיין.
ברור כי יש בה בלאי מסויים אבל לא גמורה. החוליות מתחילות לאבד הגמישות כלומר מתחילות להתפס אבל עדיין רחוקות מלהיות תפוסות "על ממש". אני מאמין שיהיה לך שיפור משמעותי בגמישות אם תשמן בשמן מנוע ע"י מברשת. עזוב את כל הספריים שהם סופחי ליכלוך. שמן המנוע יותז עם הלכלוך. השרשרת תיוותר משומנת ונקייה גם יחד.
שמן כהלכה ואחרי כשבוע תיווכח בהבדל וגם לא תהיה החמרה...

strelok89

New member
קח שמן מנוע או גיר הכי פשוט שיש ותעבור עם סמרטות

קח שמן מנוע לא משנה איזה סוג או שמן גיר לא משנה איזה סוג, אפשר להישתמש גם בשמן שרוקנתה בטיפול מהמנוע.
פשוט שים כפפות קח סמרטות, ותעביר שמן על כל השרשרת היא יוצאת נקייה , משומנת .
להבא כדי להימנע מהג'יפה באזור קנה מברשת צבע קטנה ופשוט כל 500 ק"מ תמרח שמן 80-90 השרשרת תמיד תהיה נקייה ומשומנת בלי באלאגן מסביב.
&nbsp
&nbsp

למעלה