עזרה עם מקצוע יוקרה

ASP zone

New member
עזרה עם מקצוע יוקרה

לאחר שראיתי את המקצוע נינז'ה באתר הגובלינים כתבתי לו מקצוע יוקרה שמתמחה בלחימה ללא נשק. אני צריך שתעזרו לי לאזן אותו ושתשכתבו חלקים ממנו [ציינתי איפה] צריפתי קובץ טקסט...

Naruto007

New member
אוקיי, הנה עזרה

קראתי את הדמות, וקודם כל יופי שעשית. כמו שאומרים בערבית-"פי קול חרקה ברקה", שמשמעותו-"בכל עשיה יש ברכה. בקשר לפרטים, הנה כמה הצעות לשיפור: רקע כללי הוא איך שדימיינת את הדמות. מה הדמות עושה לרוב, איך היא מרוויחה כסף, מה השיטות העדיפות עליה והגזעים הכי שכיחים במקצוע זה. שים לב שהדרישות ממש לא קשות להשגה, כלומר לוחם רמה 5 יכול להתחיל את המקצוע. אני הייתי מוסיף עוד כמה דרישות. לנתוני משחק אין לי הערות, זה בסדר לדעתי. בעיטה גבוהה: לדעתי זה קצת חזק מדי, זה כמו נסיון ל trip רק שבמקום לבזבז התקפה זה בא יחד עם התקפה, ובמקום לזרוק זריקת פגיעה גם כן, הוא זורק זריקת איזון, מיומנות שרק מעט לוקחים (או יכולים לקחת). התוספת של בעיטה נמוכה היא דיי נחמדה, את זה אהבתי. מתקפה מהירה: אני הייתי משנה את זה כך, שבמקום מה שאתה הצעת, הדמות תוכל להוריד מזריקת ההתקפה שלה 4 למשך התור, אבל תוכל לתקוף עוד שתי התקפות באותו תור. זה לא מצתבר עם flury of blows. חסימה מהירה נראית לי בסדר, חוץ מהתקפת ההזדמנות, שלא נראית לי במקומה-זה לא הגיוני ולא מאוזן. מחסה הצללים: לא הבנתי את רעיון ה-מספר אנשים שנגדם אתה מקבל בונוס. אני הייתי עושה את זה ככה: בזמן שהנינג'ה נמצא בצללים (לא חשוף לאור ולא בלילה) הוא מקבל בונוס 2 להתחבאות ולהליכה שקטה. בנוסף, הוא לומד לרכז אנרגיה לאיזור האוזן. אם הוא משקיע סיבוב אחד, 3 + תוסף wis פעמים ביום, הנינג'ה מקבל בונוס של 4 לזריקות שמיעה למשך דקה. התמחות לחימה-לא הבנתי. תפרט עוד קצת כדי שאני אוכל לעזור לך. פריקת עצם: די הגיוני ולא חזק מדי. no shadow kick: לא יודע מה זה, אם תסביר אני אוכל לעזור. מתקפת נחש חנק: כאן הטעות הגדולה שלך. שים לב למצב הבא: monk שלקח את המקצוע שלך, השקיע הרבה בכוח, לקח פיטים רבים שמשפרים את יכולתו לבצע grapple וביכולות התגנבות, יחד עם מחסה הצללים, מסוגל לתפוס אויב במפתיע בלי שום בעיות. אחרי זה, הוא מבצע פריקת עצם על שתי הידיים של האויב. בעזרת שאר חברי הקבוצה (נגיד עוד 3) הוא מקבל בונוס 10 לזריקות נגדו (4 מהפריקה ו2 מכל חבר שעוזר). ברור שמדובר ביכולת חזקה מדי. אני ממליץ לשנות אותה כך: הנינג'ה שמפתיע את האויב אוחז בו בצורה חזקה, ומפריע ליכולתו לנשום. לכן, האויב הנחנק לא יכול להוציא שום קול מפיו. לאחר מכן, אם הוא לא משתחרר תוך 5 סיבובים, הוא נאלץ לבצע את הזריקות כושר שאמרת. אם הוא לא מצליח הוא מתעלף למספר סיבובים שווה לתוסף הכוח של הנינג'ה. לבסוף, אם האויב התעלף, אפשר להשתמש ביכולת פריקת עצם כדי לבצע מתקפת coup de gra מיוחדת. רמת הקושי היא פי שתיים מהרגיל, והאויב מקבל 4 פחות לזריקה בגלל החוסר בחמצן במוח. אם הוא לא מצליח, הוא מת אוטומתית. זה הכל, מקווה שעזרתי
ברגע שתמצא את הדרך שאתה רוצה לשנות אותו, אני אשמח לעזור לך עוד ולבסוף לראות את המקצוע שיצא בסוף.

ASP zone

New member
רעיונות חדשים

no shadow kick זה feat. ראה sword and fist. כל העיקרון הוא שהמקצוע יוקרה מיועד לנינג'ה... כן הבעיה שלי עם הדרישות היא שאני לא יודע בדיוק מה לשים. את הקטע של החניקה לקחתי מהDMG אז ככה שזה לפי החוקים שרשומים שם. הקטע של מחסה הצללים הוא שאתה יכול לבחור למשל רק שהשומרים לא יראו אותך כי אתה רוצה שהקורבן יראה אותך כשאתה הורג אותו [כדי להוסיף קצת דרמטיות לעניין אם אתה באמת משחק את הדמות] או אם אתה רוצה לרגל אחרי כמה אנשים. אני צריך לחזק אותו קצת\להוריד אותו רמה. אז את הבעיטה גבוהה אני צריך להעלות רמות? כל הרעיון עם הנינג'ה שהיא יכולה להגרוג ממש מהר ככה שהחסימה מהירה ו\או הבעיטה הגבוהה היא מכה קטלנית והיא משאירה את האויב חשוף. אולי אני יעשה שצריך לזרוק בדיקת spot כנגד גלגול הזריזות של הנינג'ה ואז לבדוק אם היריב מופתע ומקבל התקפת הזדמנות. הבעיה כאן שאם הוא מופתע הוא יהיה flat-footed. התמחות באומנות לחימה אומרת שנגיד יש לך אומנות לחימה מסויימת כמו לחימה מלוכלכת [ראה sword and fist, זה feat] אז אתה מקבל אליו בונוס לפגיעה ולנזק.

Naruto007

New member
אוקיי....

קודם כל, מאיפה לקחת את קטע החניקה? אולי מה שכתבת זה מחסור של חמצן (כגון בחלל) אבל זה לא אותו דבר כשחונקים. חיפשתי את הפיט no shadow kick ולא ראיתי את זה בספר. איזה גרסה של הספר ואיזה עמוד? בקשר למחסה הצללים, אתה צריך להבהיר: זה יכולת "נורמלית" או "אל-נורמלית". כלומר, נורמלית זה שהוא לומד להתחבא יותר טוב (או נניח ללכת יותר בשקט), ואל-נורמלית זה שהוא לומד להשתמש במאגיה שחורה או משהו דומה כדי להסתיר מעיני כמה אנשים את הנראה. לחזק ממש לא בא בחשבון, הוא מספיק מחוזק גם ככה. הבעיטה הגבוהה (כפי שהסברתי קודם) חזקה הרבה מעבר ליכולת לדמות ברמה כזאת, ובכלל מוגזמת. לחזק אותה יהיה עוול נוראי לאיזון המשחק. חסימה מהירה זה בעצם שהוא זז כל כך מהר שהוא מצליח לחסום התקפה בצורה שהוא בד"כ לא מסוגל, אבל זה לא אמור להשאיר את האויב חשוף אלא אם זה שילוב של התקפה מהירה עם חסימה מהירה, ואז אולי אפשר. זריקת spot לא מתאימה, כי זה לא מייצג זריזות עין אלא חדות עין, ויש הבדל. זריקות spot נועדו כדי לבדוק אם שמים לב למשהו, אבל כדי להגיב למשהו צריך זריקת reflex. אומנות לחימה עדיין לא מובן לי, נסה להסביר לרמת פירוט הכי גבוהה שתוכל... אתה רוצה שהדמות תקבל עוד נזק מפיטים שהיא לוקחת? כי אם כן, אז הדמות חייבת לקחת פיטים מסויימים כדי להשתפר, ואז זה מקל על מציאת דרישות נוספות. מבחינת הדרישות, תחשוב מה הנינג'ה צריך ושים שם: יכולת התחבאות, הליכה שקטה, שימוש בנשק מסוים, רמת אינטיליגנציה מסוימת, זריזות מסוימת, חייב לעבור מבחן, חייב לבצע טקס, חייב שיציעו לו להצטרף ע"י חבר אחר במקצוע, פיטים שימושיים ולא שימושיים (אל תפחד לשים פיטים שמתאימים אבל גרועים), ואולי פיט אחד מתוך רשימת פיטים מסוימת, שמשתפרת עם הרמות (אומנות לחימה).

ASP zone

New member
לא מה שכתבתי זה היה חניקה

מכל סיבה כל שהיא. אני לא זוכר איזה עמוד זה. וזה מ3. מחסה הצללים היא יכולת אל-נורמלית. אז מה שאתה אומר בקשר לחסימה המהירה זה בעצם מה שאני עושה. התקפת הזדמנות זה בדיוק כמו התקפה מהירה רק שהתקפה מהירה יותר חזקה [בגלל זהיא עושה יותר נזק]. את בעיטה גבוהה אני מעביר לרמה 4 ואת בעיטה גבוהה נמוכה אני מעביר לרמה 5. הבנת את העיקרון של אומנויות לחימה וזה מוסיף גם לפגיעה וגם לנזק. העיקרון של מתקפת נחש חנק הוא פשוט לגמור יריב ממש מהר. לכן זה ברמה הכי גבוהה. הוספתי Evasion ברמה 2. תנסה לעזור לי לאזן את מתקפת נחש חנק אבל שהיא תהיה מתקפה קטלנית ומהירה. רצח מהיר וללא עקבות. זה הרעיון של כל המקצוע יוקרה הזה. אם לא אכפת לך לערוך את הקובץ וורד ולהעלות אותו חזרה לכאן אז אני אשמח.

למעלה