עזרה עם מוצרי קוקוס.

vg04285

New member
עזרה עם מוצרי קוקוס.

אתם קונים מוצרי קוקוס? האם מצאו בפורום איזה מותגים נמנעים משימוש בקופים? יש בארץ מותגים כאלו? מזמינים מחו"ל? אני רואה מלא מתכונים עם שמן, חלב וקרם קוקוס. כמעט כל הקינוחים והמתוקים שאני רואה משתמשים בקוקוס. :\ אז יש פיתרונות למישהו?

האלזה

New member
יש כל כך הרבה מוצרים שבהם מעורבת פגיעה

אני לא נמנעת משמן זיתים למרות שיתכן ונעשה שימוש בחמורים לקטיף.
אני לא נמנעת מאבטיחים, למרות שראיתי תמונות על עורבים תלויים בשדה אבטיחים.
אני לא נמנעת ממוצרים לא אורגנים, למרות שהדברה הורגת בע"ח.
הרשימה ארוכה ולא נגמרת. אני לא רואה סיבה להתייחס אחרת לקוקוס, ואני לא בטוחה שאם אשתמש במוצר אחר במקומו, הוא יהיה מוסרי יותר.
הטבעונות אצלי יותר דאונטולוגית מהגישה הזאת.

vg04285

New member
לא רציתי להחליף מוצרי קוקוס

רציתי לבחור במוצרי הקוקוס שלא נקטפו ע"י קופים.

gs1234

New member
כמעט ולא משתמשים בקופים בתעשיית הקוקוס

השימוש בקופים ממש מועט, רק בכמה כפרים נחשלים בתאילנד. רוב החברות שמוכרות חלב קוקוס ומוצרי קוקוס מגדלות את העצים במטעים מסודרים ומודרניים, כמו שאפשר לראות באתרי האינטרנט שלהם.

הפאניקה של "אויש, קופים קטפו את הקוקוס שלי" דומה לפאניקה של "אויש, ארומה שמו ביצים בלחם."

vg04285

New member
דווקא לא נראה לי שזה נכון.

זה שהמטעים מודרניים ומסודרים לא סותר את השימוש בקופים. לפי מה שקראתי משתמשים בקופים במטעים כאלו.קראתי גם שהודו שוקלת לאמץ\ מאמצת את המנהג.

vg04285

New member
קראתי גם דברים על מדינות אחרות.

ואין לי מושג על איזו פאניקה אתה מדבר ועל איזה ביצים אתה מקשקש.

gs1234

New member
כל מה שתיארת זה תופעות שוליות

בכל מיני כפרים נידחים משתמשים פה ושם בקופים, ולדעתי צריך לטפל בבעיה הזאת נקודתית, ולא על ידי החרמת כל מוצרי הקוקוס באופן גורף.

תאילנד מייצרת רק 2% מהקוקוס בעולם, וגם בתאילנד רק כמויות קטנות ממש של קוקוס נקטפות על ידי קופים. תראי, אפשר לעשות חשבון פשוט: תאילנד מייצרת 1,381 אלף טון של קוקוס בכל שנה, וצריך לפחות שלושה מיליון קופים כדי לקטוף כמויות כאלה. יש בתאילנד כמה בתי הספר לאילוף קופים (בכל מיני כפרים) שכל אחד מהם מכשיר כמויות של עשרות קופים לקטיף קוקוס. זאת טיפה בים. הרוב המכריע של הקוקוס נקטף בידי בני אדם. החקלאים שם גם מגדלים עצי קוקוס בגובה בינוני ולא לגובה, כדי שבני אדם יוכלו לקטוף אותם. זה גם הגיוני - גם בעל החווה יעדיף לתת פרנסה לבני משפחתו ולשכניו מאשר להעסיק קופים.

האלזה

New member
לא חושבת שהטיעון האחרון רלוונטי

בעל חווה הוא לא שינדלר והוא יעדיף רווח מקסימלי.
אם לקנות קופים יהיה זול יותר מאשר לשלם לעובדים, הוא יעשה את זה.

vg04285

New member
אז קצת מידע (עד כמה שהצלחתי לדלות):

זה לא רק בתאילנד, זה גם במלזיה (ריעננתי את זכרוני קצת), לפני כמה שנים שקלו את הנושא בהודו - לא יודעת מה נסגר עם זה בסוף, וכנראה שזה קיים בעוד מקומות. זה נוהג עתיק, מסתבר. :\

לא יודעת למה החלטת שבתאילנד היקף התופעה כל כך קטן. אני התקשיתי למצוא נתונים של ממש, אבל התרשמתי שחלק די גדול מהתעשייה בתאילנד עושה שימוש בקופים.
אכן יש להם בתי ספר, מה שמעיד על תופעה בהיקף גדול.
לא יודעת אם לבעל המטע באמת אכפת משכניו, והאם הוא יעדיף אותם על פני עשיית רווח. ובכלל לא בטוח שבעל המטע הוא תושב המקום.

אבל יותר חשוב, בכל מקרה נותן פרנסה לשכניו. על פי כל התיאורים שקראתי, ישנם אנשים שהקוף הוא מקור פרנסתם. הקוף עובד במטע כאשר הוא קשור בחבל או שרשרת לבעליו, והם מקבלים כסף על כל קוקוס שנקטף.

יש טענות שקופים יותר יעילים ומהירים מאנשים בקטיפת קוקוסים, ככה שזה לא סותר מטעים מודרניים שעליהם כתבת (שנראה לי עומדים קצת בסתירה למטעים כפריים בבעלות כפריים נחמדים שדואגים לשכניהם).

את הנקודה הספציפית הזאת לא בדקתי, אבל קשה לי להאמין שעצים נמוכים באמת פותרים ומייעלים עד כדי כך את קטיף הקוקוס. ושזה הפיתרון שכולם מיישמים ומעדיפים. יש לי הרגשה שגם את הטיעון הזה אני אתקשה לאמת.

בכל מקרה, לא נראה שאף מדינה ששה לדווח על היקף השימוש בקופים בתעשיית הקוקוס שלה. אז אני אשמח לדעת מאיפה הנתונים שלך, כי אני חיפשתי הרבה ולא מצאתי.
ונקודה אחרונה, נראה שמדובר בתופעה שמתרחבת. ומבחינתי זה שיקול חשוב.

gs1234

New member
זה באמת נוהג עתיק, ובגלל זה הוא הולך ופוחת

מצאתי דף באינטרנט על קטיף קוקוס שמראה שבתחילת המאה ה-20 קטיף קוקוס בעזרת קופים היה נפוץ יותר מאשר בימינו. (אני לא מוצא עכשיו את הדף הזה.)

בכל אופן, הנה כמה נתונים עדכניים:

תפוקת הקוקוס לפי מדינות: http://www.mapsofworld.com/world-top-ten/world-map-coconut-production-countries.html
אפשר לראות שתאילנד מייצרת כ-2% מהקוקוס העולמי.

איך קוטפים קוקוס:
http://coconutsecrets.blogspot.co.il/2010/09/harvesting-coconut-here-is-how-it-works.html
http://www.sustainablebabysteps.com/coconut-oil-benefits.html
http://www.terragalleria.com/vietnam/picture.viet8012.html

הנה מטע טיפוסי של עצי קוקוס, שהם בגובה נוח לקטיף על ידי בני אדם:
http://my-lens-and-pens.blogspot.co.il/2010/11/cebu-random-landscapes.html
הייתה לי תמונה נוספת של חברה בשם Orkos שמייצרת חלב קוקוס, ורואים שהעצים שלהם ממש נמוכים, אבל האתר שלהם לא קיים יותר.
חיפוש בגוגל "coconut farm" נותן הרבה תמונות של עצי קוקוס בגובה נמוך-בינוני.

הנה הסבר על תהליכי הקטיף ועל סוג נפוץ של קוקוס שנקרא "tall X Dwarf " (השם מרמז על עץ שיכול לצמוח גבוה אבל מגדלים אותו לגובה נמוך):
http://www.thehindu.com/sci-tech/agriculture/hardy-hybrid-coconut-in-demand/article406266.ece
מהמאמר הזה (יחד עם המאמרים הנ"ל) אפשר ללמוד עוד הרבה דברים, למשל:
- רק חלק קטן מהטיפול בעצי הקוקוס הוא הקטיף עצמו. יש עוד הרבה עבודה - האבקה של הפרחים, זיהוי שתילים חדשים, ועוד. כל אלה יכולים כמובן להתבצע רק על ידי בני אדם, וקופים לא יכולים להחליף אותם.
- חלק גדול מהקטיף דורש מומחיות מיוחדת, ויש קוטפים שמתמחים בדברים האלה.
- העובדים במטעי הקוקוס מקבלים משכורת נמוכה יחסית. לעומת זאת, מי שמגדל קופים לקטיף קוקוס מקבל משכורת על זה שהוא מביא את הקופים איתו. אז הפער לא כל כך גדול.

הרושם שלי הוא שהתופעה הולכת וקטנה ולא מתרחבת. למשל, הסיפור עם הרעיון להעסיק קופים בהודו צץ בעקבות שביתה של קוטפי הקוקוס בדרום הודו. זה היה מעין איום כלפי העובדים - אם לא תפסיקו את השביתה, אז נביא קופים שיעבדו במקומכם. זה היה בשנת 2007 והשביתה הסתיימה די מהר - העלו קצת את המשכורת של הקוטפים והשביתה הסתיימה. לקופים שלום.

תראי, אין ספק שיש קופים בתאילנד שחיים חיי סבל בתעשיית הקוקוס, לפי הכתבה הבאה יש 1200 קופים כאלה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3324566,00.html
לדעתי המספר קצת מנופח, כי הוא מגיע מאדם שיש לו אינטרס לקדם את השימוש בקופים. בכל מקרה, מדובר במספר זניח בשביל מדינה שמייצרת 1380 מיליון טון קוקוס בשנה (על פי הקישור הראשון לעיל). בואי נעשה חישוב פשוט: נניח שבאמת כל קוף קוטף 700 אגוזים ביום (גם המספר הזה בוודאי מנופח, וגם לקוקוס יש עונות ולא קוטפים בכל יום, אבל נניח לרגע שזה נכון לצורך החישוב) ונניח שכל אגוז קוקוס שוקל 1.4 ק"ג (נתון זה לקוח מוויקיפדיה). 1200 קופים * 700 אגוזי קוקוס ביום * 365 ימים בשנה * 1.4 ק"ג = 429 טון קוקוס, מתוך 1380 מיליון טון שמיוצרים בתאילנד, כלומר - 0.03% או במילים אחרות, יותר מ-99.9% מהקוקוס בתאילנד נקטף על ידי בני אדם.

אני לא מזלזל בסבל של הקופים או בהרגשה שלך כלפי זה. אם לא נוח לך לצרוך קוקוס בגלל ש-0.03% מהקוקוס בתאילנד נקטף על ידי קופים אז אני לא אכריח אותך. אני אישית לא אוהב שמציגים מספרים כל כך קטנים כתופעה רחבה שמתפשטת. הטיפול בבעיה הזו צריך להיות, לדעתי, לא חרם צרכנים אלא הסברה וטיפול נקודתי באיזורים הכפריים בהם זה נפוץ.

vg04285

New member
כבר קראתי על קטיף קוקוס

אז לא נכנסתי לכל הקישורים (אני לא מבינה את הרלוונטיות של חלקם, לא מבינה איך צורות קטיף קוקוס רלוונטיות אלא אם כן יש שם נתונים על כמה נפוץ השימוש בכל אחת מהשיטות).

בקשר לתמונה בתמונה השלישית? זה נחשב נמוך? איך זה נוח לבני אדם?

- כמו ברוב תחומי החקלאות הקטיף הוא רק חלק מהעבודה. אף אחד לא טען שקופים מחליפים בני אדם בשאר העבודה במטע.
- "חלק גדול מהקטיף דורש מומחיות מיוחדת, ויש קוטפים שמתמחים בדברים האלה." שמעתי טענות שקופים לא טובים בזיהוי קקוקוסים בשלים, וגם טענות שקופים לא מספיק חזקים לקטוף חלק מהקוקוסים.
לזה אתה מתכוון?
- העובדים במטעי הקוקוס מקבלים משכורת נמוכה יחסית. לעומת זאת, מי שמגדל קופים לקטיף קוקוס מקבל משכורת על זה שהוא מביא את הקופים איתו. אז הפער לא כל כך גדול.
לא מבינה את המשפט הזה.

בכל מקרה אני לא מבינה את הרלוונטיות של הטענות האלו.

-סיפור בהודו דווקא היה ב2012 לא נראה שהוא היה בעקבות שביתה אלא בעקבות ירידה בתעשיית הקוקוס של הודו ומחסור בעובדים. ומה שעוצר\עצר את ההצעה זאת התנגדות להתעללות בבעלי חיים. ואני לא יודעת מה נסגר עם העניין.
http://www.telegraph.co.uk/news/wor...3/Monkeys-to-be-trained-to-pick-coconuts.html

http://www.ibtimes.com/kerala-may-train-monkeys-pick-coconuts-due-labor-shortage-413364

http://www.freshplaza.com/article/95765/India-Pay-coconuts-and-get-monkeys

לפי מה שקראתי בכתבות אלו ואחרות מדובר בבעיה אמיתית בהודו, ולא בבעיה שאיזה טייקון המציא בתור ספין כדי לשבור שביתה. העבודה קשה, מסוכנת ולא מתגמלת (ולא ראיתי ששוקלים להפוך אותה ליותר מתגמלת, אבל בכתבה כלשהי קראתי על רעיון להפוך אותה ליותר קלה ובטוחה. מקווה שזה מה שיאמצו\אימצו).

הכתבה מ2006, הנתון מדבר רק על תאילנד (בעצם רק על חלק מתאילנד). למה יש לו אינטרס להציג מספר מנופח? זה רק רע לדימוי של תאילנד, ושל תעשיית הקוקוס שלה.

אני חושבת שהתופעה עלולה להתרחב כאשר מדינות שמגדלות קוקוס שהרבה מהן לא הכי מפותחות, מתפתחות ופחות אנשים רוצים לעבוד בעבודות מסוכנות וקשות. ובמקביל צריכת הקוקוס עולה. למעשה אני די בטוחה שאם אין (לא יודעת עד כמה רציניים דברים שקראתי עליהם) או לא ימצאו בעתיד פתרונות טכנולוגיים השימוש בקופים ייתרחב. לכן יעזור לבחור במוצרי קוקוס ללא ניצול.

כשבהודו, שמגדלת משהו כמו 18% מהקוקוס בעולם (לפי המפה שלך), יש בעיה אמיתית שרק הולכת ומחמירה עם גידולי קוקוס. וכל הזמן שוקלים ומעלים שם הצעות להשתמש בקופים והדבר היחיד שמפריע להצעות הוא התנגדות בגלל זכויות בעלי חיים. אז זה מאוד חשוב להמשיך ולהתנגד.

gs1234

New member
יש בינינו הסכמה די רחבה

בסוף הדברים שלך כתבת: "בהודו, שמגדלת משהו כמו 18% מהקוקוס בעולם (לפי המפה שלך), יש בעיה אמיתית שרק הולכת ומחמירה עם גידולי קוקוס. וכל הזמן שוקלים ומעלים שם הצעות להשתמש בקופים והדבר היחיד שמפריע להצעות הוא התנגדות בגלל זכויות בעלי חיים. אז זה מאוד חשוב להמשיך ולהתנגד." אני מסכים לגמרי, ובהחלט צריך לעשות את כל מה שיכול להועיל כדי שהאפשרות הזו לא תהיה על הפרק.

אישית אני לא מחרים מוצרי קוקוס כי אני חושב שזה לא מועיל למטרה הזו, אבל אשמח לעזור בכל דרכי המחאה האחרות.

eietmo

New member
אני בד"כ יוצרת קשר עם החברה באימיל

ובודקת אם משתמשים בקופים למוצרים שלהם. לרוב צריך רק לבדוק חברה אחת או שתים.

vg04285

New member
כן, חשבתי שאולי מישהו כבר עשה את זה

ויוכל לחסוך לי את הטירחה.

natnat12

New member
לגבי שמן קוקוס

השמן של ג'מוקה מיוצר במקסיקו ולא בתאילנד ושם אין שימוש בקופים. אני גם שלחתי שאלה לשירות הלקוחות והם ענו שעובדים אצלם רק אנשים. לגבי קרם/מי קוקוס עוד לא מצאתי כזה שלא מיוצר בתאילנד.

vg04285

New member
לא כל מה שמיוצר שם עושה שימוש בקופים

בנוסף קראתי שבמקומות אחרים שוקלים לאמץ את השימוש בקופים או שאולי כבר עושים את זה. אז כדאי לשאול חברות, בעיקר חברות עם הצהרות מוסריות שונות לגבי המוצרים ומקור הקוקסים (אורגני\ סחר הוגן וכו'), כי הרבה חברות פשוט לא יודעות איפה ואיך גידלו את הקוקוסים שלהם.

הבנתי שהרבה מזמינים דברים מ vitacost וiherb אז אם את קונה שם שווה לבדוק מה הם מוכרים.

vg04285

New member
מנצלש"ת את עצמי. שאלה על מוצרים בחו"ל.

נכנסתי לאחד הקישורים של יוצרת אני, ומשפט תפס את עייני "גבינות במחירים שפויים וגלידות כמו שיש בveganz בברלין! נקניקים וכו"

ההורים שלי כרגע באיסלנד ואחרי זה יהיו בגרמניה. לא חשבתי על לבקש מהם להביא לי משהו, אבל כנראה שהייתי צריכה. יש המלצות? ומה זה veganz ?

diday

Member
רשת סופרים טבעונית

יש חנויות בברלין, בפרנקפורט וודאי בעוד מקומות

למעלה