מזל טוב על הגורון
כשאני צריכה לחשוב אילו עצות, דווקא הראשונות שעולות לי בראש לא ממש קשורות לדנים. אלא דברים שקשורים לחינוך לגורים, משמעת וכו'. מה שאני כן יכולה להגיד לך, שדנים הם כלבים מאוד מאוד חכמים ורגישים מה שחשוב בחינוך שלהם הוא שימוש בחיזוקים חיוביים ולא שליליים! זה אומר שאם הוא עושה משהו שהוא לא בסדר במקרים מסויימים עדיף להתעלם לחלוטין ולתת רק חיזוק חיובי כשהוא עושה מה שאתה רוצה שהוא יעשה (או נמנע מדבר שלילי). בלי קשר בכלל לדנים - לא להכות!גם לא פליקים על האף או על התחת או משהו כזה. עוד דבר חשוב - לחשוף אותו וכמה שיותר. לטייל במקומות הומים באנשים, בים, בעיר, בשוק לא יודעת איפה. לחשוף אותו גם לכלבים וגם לאנשים, המולה ורעש. חשוב להדגיש שעם זה שחשוב לחשוף אותו צריך לעשות את זה הדרגתי. דנים הם חששנים מטבעם, וחששנות קל להפוך לפחדנות וכלב כזה גדול עם פחדים בגודל שלו זה לא הכי בריא... חשוב לא להפעיל אותו יותר מידי, אמנם הוא גדול, אבל הוא בגדילה מתמדת. דנים גדלים בממוצע 1 ק"ג בשבוע וכיוון שהגדילה כ"כ מהירה חשוב לא להפעיל אותו יותר מידי. לא לתת לא לעלות או לרדת מדרגות (אין מה לעשות - חייבים להרים, גם אני התמודדתי עם זה). כשהוא גדל קצת אני ממליצה לקנות לו קערת מים ואוכל מוגבהות.(כשתראה שהוא כבר צריך ממש להתכופף לקערת האוכל/מים). רצוי לחלק ל- 3 ארוחות ביום ואם אתה יכול תמשיך לשמור על זה, אם אתה לא יכול אתה יכול לעבור לשתי ארוחות ביום כשהוא יגדל קצת (עכשיו הוא ממש תינוק) בנוגע לאוכל ומים רצוי לדאוג שהוא לא יתנפל על האוכל / מים ולא להאכיל אחרי פעילות או לפניה. רצוי לחכות לפחות חצי שעה בין פעילות לבין הארוחות או שתיית מים. זה מה שעולה לי על רגל אחת. תשאל כשהשאלות עולות, ותקרא הודעות של ניל"י שהיא בעלת דנים שנים.