עזרה עם כלב דני

kishonN

New member
עזרה עם כלב דני

שלום,יש לי כלב דני,גור בן חודשיים וחצי שלוש,אין לי מושג אם גזעי אבל אני רואה עליו (בעיקר אנשים שמכירים את הסוג הזה) שהגן של הדני הוא הדומיננטי אצלו.רציתי לדעת איזה מזון ובאיזו תדירות אני אמור לתת לכלב כזה על מנת שיתפתח ויגדל כמו שצריך והי חשוב,יהיה בריא. יש עוד דברים מיוחדים שאני צריך לדעת בקשר לגזע הזה?

kishonN

New member
אין לאף אחד פה דני?

אין לכם מושג כמה הדבר הזה אמור לאכול? :p

galizoe

New member
אוכל טוב לגורים מגזע ענק, לפי הכמות הרשומה על

האריזה... יש את סבתא ני"לי שמגדלת דנים... (לי יש דני אבל אימצתי אותו בוגר) ד"א - מה שהרבה פעמים נראה כמו גור דני מסתבר כלברדור כהה... הדנים די נדירים בארצנו (ולפיכך גם העירובים שלהם) ברר אצל וטרינר!

kishonN

New member
לפי חבר שלי שלאבא שלו היה דני

זה כמעט בטוח דני,אין לי בעיה גם שיהיה לברדור למען האמת,גם כלב מדהים,פשוט זה דני לפי כף היד הענקית שכבר יש לו בגיל כזה,הבליטה הבולטת בראשו,"העניבה" הלבנה בחזהו והאוזניים הארוכות. בקיצור,הוא נראה בדיוק,כמעט אחד לאחד,לתמונה המצורפת.

שלום

ברוך הבא לפורום
קצת חומר רקע מה זה גזעי ומה זה תעודות, הכלב שלך לא גזעי. איך רואים שהגזע הדני דומיננטי אצלו? האם אפשר לראות תמונה? כמה הוא שוקל? בכל מקרה, יש אוכל מיוחד לגורים מגזע גדול / מגזע ענק. אתה באמת צריך להאכיל בענק אם הוא מתקרב לדני. יש פה בפורום אנשים שמגדלים דנים, חכה שיתנו לך עוד מידע... זה גזע מקסים! מאיפה הגור דרך אגב?

kishonN

New member
התמונה שצירפתי

היא קופי כמו הגור שלי,לצלם יהיה חסר טעם,כי במבט שיטחי כמו תמונה הם נראים אותו דבר בדיוק.הוא שוקל 17 קילו. הגור נטוש,הגיע לנו לחצר בגלל הכלבה שלי אני מנחש,שתמיד מושכת אחריה כלבים בבריחות שלה,הבאנו לו קצת אוכל אחרי שלוש ימים שהוא לא עזה את מפתן הדלת החלטנו לאמץ אותו,וכן לא ברור לי איך גור כזה נזרק. אני הולך עוד כמה דקות לווטרינר נעדכן במה ומו,מי יודע אולי יש לו צ'יפ.

Ultra marine

New member
מזל טוב על הגורון

כשאני צריכה לחשוב אילו עצות, דווקא הראשונות שעולות לי בראש לא ממש קשורות לדנים. אלא דברים שקשורים לחינוך לגורים, משמעת וכו'. מה שאני כן יכולה להגיד לך, שדנים הם כלבים מאוד מאוד חכמים ורגישים מה שחשוב בחינוך שלהם הוא שימוש בחיזוקים חיוביים ולא שליליים! זה אומר שאם הוא עושה משהו שהוא לא בסדר במקרים מסויימים עדיף להתעלם לחלוטין ולתת רק חיזוק חיובי כשהוא עושה מה שאתה רוצה שהוא יעשה (או נמנע מדבר שלילי). בלי קשר בכלל לדנים - לא להכות!גם לא פליקים על האף או על התחת או משהו כזה. עוד דבר חשוב - לחשוף אותו וכמה שיותר. לטייל במקומות הומים באנשים, בים, בעיר, בשוק לא יודעת איפה. לחשוף אותו גם לכלבים וגם לאנשים, המולה ורעש. חשוב להדגיש שעם זה שחשוב לחשוף אותו צריך לעשות את זה הדרגתי. דנים הם חששנים מטבעם, וחששנות קל להפוך לפחדנות וכלב כזה גדול עם פחדים בגודל שלו זה לא הכי בריא... חשוב לא להפעיל אותו יותר מידי, אמנם הוא גדול, אבל הוא בגדילה מתמדת. דנים גדלים בממוצע 1 ק"ג בשבוע וכיוון שהגדילה כ"כ מהירה חשוב לא להפעיל אותו יותר מידי. לא לתת לא לעלות או לרדת מדרגות (אין מה לעשות - חייבים להרים, גם אני התמודדתי עם זה). כשהוא גדל קצת אני ממליצה לקנות לו קערת מים ואוכל מוגבהות.(כשתראה שהוא כבר צריך ממש להתכופף לקערת האוכל/מים). רצוי לחלק ל- 3 ארוחות ביום ואם אתה יכול תמשיך לשמור על זה, אם אתה לא יכול אתה יכול לעבור לשתי ארוחות ביום כשהוא יגדל קצת (עכשיו הוא ממש תינוק) בנוגע לאוכל ומים רצוי לדאוג שהוא לא יתנפל על האוכל / מים ולא להאכיל אחרי פעילות או לפניה. רצוי לחכות לפחות חצי שעה בין פעילות לבין הארוחות או שתיית מים. זה מה שעולה לי על רגל אחת. תשאל כשהשאלות עולות, ותקרא הודעות של ניל"י שהיא בעלת דנים שנים.

Ultra marine

New member
ושכחתי להתייחס לאוכל....

כדאי לקנות אוכל שמתאים לגודלו של הכלב בכל החברות הטובות יש אוכלים שמוגדרים עבור גור מגזע גדול. מבחינת חברות של מזון, אני יכולה להמליץ לך על אוכל שאני אישית ניסיתי אבל יש המון המון חברות טובות בשוק. חשוב לתת אוכל איכותי מה שנקרא "סופר פרימיום" לכלב מגזע ענק כיוון שחשוב שהוא יקבל את כל התוספים ויגדל/יתפתח כמו שצריך. מניסיון אישי שלי חברות כמו פרו פלן, נוטרו צ'ויס הן מצויינות ועם זאת כמויות האכלה *מאוד* גדולות. רויאל קנין נמצא איפשהו באמצע מבחינת כמויות האכלה (בקרוב יוצא להם אוכל המיועד לדנים) ובאופן אישי הוא לא עשה טוב לכלבים שלי (לא משקף שום דבר לכלבים אחרים..) חברות שאני האכלתי והייתי מרוצה - פרופאק, פרופורמנס.

kishonN

New member
תודה רבה!

סליחה על התגובה המאוחרת,בהחלט הבהרת לי כמה דברים.הגור עוד לא יומיים בבית וכבר הוא מתחיל "להתמרד" נגדי,אתמול בזמן שהוצאתי אותו החוצה,עינו קלטה כלב אחר,הוא מאוד רצה ללכת אבל לא הרשתי לו,ופתאום הוא החליט לשבור את הכלים,התיישב,ולא זז.ניסיתי למשוך אותו עם הרצועה וכלום,הוא בשלו.אחרי כמה שניות שהפסקתי לנסות למשוך אותו הוא התרצה והמשיך.מה זה אומר? איך אני אמור לנהוג כלפיו פעם הבאה שהוא מסרב כך? מה עוד שאני מנסה לגמול אותו אבל לצערי הוא לא ממש עושה את צרכיו בטיולים,רק בבית :/

למעלה