עזרה עם ישום קוד

AutoDud

New member
עזרה עם ישום קוד

שלום,
אני עושה את צעדי הראשונים בתחום התכנות ומעוניין לעשות בפיתוח אתרים ב MVC ,
אני מעוניין לעשות את הדבר הבא : יש לי תאריכים עבריים שמשתמש מכניס לבסיס הנתונים ,
אני מעוניים לבדוק אם אחד מהתארכים נופל על התאריך של היום ובמידה וכן להציג הודעה ב וויו ,
מתאתי את הדבר הזה שממיר תאריכים לתאריך עברי, והשאלה שלי היא איך אני ממש אותו בפרוייקט מסוג MVC ,
(בקונטרולר או בוויו, ואיך תכלס )
if (addDayOfWeek)
{
// Day of the week in the format " " hebrewFormatedString.Append(anyDate.ToString("dddd", jewishCulture) + " "); } // Day of the month in the format "'" hebrewFormatedString.Append(anyDate.ToString("dd", jewishCulture) + " "); // Month and year in the format " " hebrewFormatedString.Append("" + anyDate.ToString("y", jewishCulture)); #endregion return hebrewFormatedString.ToString(); }
תודה רבה לעוזרים5321

אברהם109

New member
בהצלחה!

אם אתה עושה את צעדיך הראשונים בתחום התכנות, לא הייתי ממליץ לך להתחיל ישר עם ASP.NET MVC.
MVC זו תבנית עיצוב לבניית אתרי אינטרנט, ובשביל זה אתה צריך קודם לדעת את שפת התכנות, ובמקרה זה C#.
אחרי שתדע את השפה, תוכל לדעת להשתמש בפלטפורמות שמממשות את השפה: WPF (לתוכנות חלונאיות) ASP לווב וכן על זה הדרך.
MVC זו בכלל תבנית כיצד לעצב אתרי אינטרנט, ולא שפת תכנות, ושוב זה נושא כבר הרבה יותר מורכב.
לכן המלצתי לך תתחיל מההתחלה, מהיסודות (משתנים, לולאות, תנאים, מחלקות, הורשה וכו'), אחרי שתדע את הבסיס טוב, אתה צריך לדעת HTML וכו' כדי שתוכל לעבור לפיתוח בווב.
בכל אופן שיהיה לך בהצלחה!
לעצם השאלה: נראה שציטטת כאן קוד חלקי ולא שלם של כמה מתודות. כמו כן, מדבריך ניכר שאתה צריך קודם ללמוד בכלל מה זה מתודות/פונקציות וכו'.
לכן נראה לי שלא ענו לך, כי אין כ"כ מה לענות.
אחרי שתדע מה זה מתודות ואיך משתמשים בהם, ממילא תבין שאם יש לך מתודה מסוימת אתה פשוט קורא לה מהקוד שלך והיא מבצעת את מה שאתה צריך. וממילא השאלה כיצד מממשים את זה בMVC כלל איננה מתחילה, כי אין לזה מימוש שונה בMVC מאשר בWPF או בסתם consoleApplication.
שוב, אם טעיתי - באר דבריך ואולי נוכל לעזור לך.

AutoDud

New member
אופס... לא הדבקתי אות כל הקוד, טעות שלי

public static string GetHebrewJewishDateString(DateTime anyDate, bool addDayOfWeek) {
System.Text.StringBuilder hebrewFormatedString = new System.Text.StringBuilder();
// Create the hebrew culture to use hebrew (Jewish) calendar CultureInfo jewishCulture = CultureInfo.CreateSpecificCulture("he-IL"); jewishCulture.DateTimeFormat.Calendar = new HebrewCalendar(); #region Format the date into a Jewish format if (addDayOfWeek) { // Day of the week in the format " " hebrewFormatedString.Append(anyDate.ToString("dddd", jewishCulture) + " "); } // Day of the month in the format "'" hebrewFormatedString.Append(anyDate.ToString("dd", jewishCulture) + " "); // Month and year in the format " " hebrewFormatedString.Append("" + anyDate.ToString("y", jewishCulture)); #endregion return hebrewFormatedString.ToString(); }
אברהם, תודה על העיצה, אני מתחיל ב MVC , אבל נראה לי שיש לי כבר ידע בסיסי + בנושאים שהמלצת .

לא בקונטרוללר ולא בוויו

אלא בתיקיה נפרדת שנקראת Helpers. שם אתה מכניס כל מיני מחלקות [סטטיות בדרך כלל] העושות כל מיני פעולות וחישובי עזר.
אתה יכול לקרוא למחלקות האלו מכל מקום: מהקונטרוללרים מהוויו וכו'.

למעלה