עזרה עם חתול "סורר"

• פותח הנושא Kerp
  • פורסם בתאריך

Kerp

New member
עזרה עם חתול "סורר"

הי,
אחד החתולים שלנו "התחרפן" בשבוע האחרון והתחיל לעשות צרכים בבית. הוא כמעט ולא מוכן להשתמש בארגז, למרות שהחלפנו לארגז חדש (כן נכנס אליו כמה פעמים אבל את הרוב עושה בחוץ, גם מוך העיניים שלנו).
יש לי ילד חדש בבית (ילד ראשון) אבל הוא כבר כמעט בן 3 חודשים ולא היו שום בעית של "קבלה חתולית" מההתחלה, לפחות לא כאלו שאפשר היה לראות, לכן אני לא בטוחה שזה קשור אליו.
בכל מקרה, אני כמובן רוצה לקחת אותו לוטרינר כדי לבדוק אם יש בעיה פיזית וכאן מבקשת את עזרתכם עם המלצה לוטרינר בראשל"צ אם מישהו מכיר...
חוץ מזה, איך נפטרים מהריח הנוראי של השתן? ניסיתי עם חומץ וזה ממש לא משפיע, הריח כאילו עומד באויר גם כשמאווררים את הבית 24 שעות

ארמורגם

New member
סליחה שאני לא עונה על רוב השאלות

אבל אולי הפסקת השימוש בארגז נובעת עקב החלפתו לחדש?
מעבר לכך נא ציינו היכן בבית הארגז ממוקם, באיזה חול אתם משתמשים, ובאיזו תדירות אתם מנקים.

Kerp

New member
הבעיה התחילה עוד לפני שהחלפנו את הארגז

חשבנו שהחלפה תעזור, אבל זה לא מזיז לו.
הארגז ממוקם כבר שנים באותו המקום במרפסת הכביסה, הוא חולק אותו עם עוד חתולה.
משתמשים בחול מתגבש (גם בו אין שינוי) ומנקים פעמיים בשבוע.
אני רק אציין שלא היה שום שינוי בתנאים כשהבעיה התחילה לפני כשבוע. השינוי היחיד בבית הוא הילד, אבל כמו שציינתי הוא כבר לא ממש "חדש"

ארמורגם

New member
הבנתי

אם כך להלן המלצתי:

שימו 2 ארגזים בבית בחדרים שונים, אפילו באופן זמני כדי לראות אם יש שיפור. באופן כללי מרפסת הכביסה אינה מקום אידאלי עבור הארגז, מכיוון שמכונת הכביסה עשויה להפחיד את החתול. כמו כן 2 חתולים על ארגז אחד יכול לעבוד במקרים מסויימים, אך לא באחרים. חתול זקוק לתחושת ביטחון בעת מתן צרכים, כי אז הוא פגיע וחשוף לסכנות. אם הוא לא מרגיש בטוח מספיק, הוא יחפש מקום אחר להתפנות בו.

כמו כן ההמלצה היא על ארגז פתוח (ולא סגור), ועל חול מתגבש איכותי כדוגמת Ever Clean או Canada Litter.

העובדה שדברים עבדו במשך שנים אינה רלוונטית. עכשיו הם כבר לא עובדים, ויש לבצע הערכת מצב חדשה. ייתכן שהתרחש שינוי משמעותי (הולדת ילד) או שרמת התסכול של החתול הצטברה באופן הדרגתי אפילו במשך שנים ועכשיו עברה את הסף.

אשמח לשמוע עדכון אם עצתי עזרה.

Kerp

New member
תודה!

ננסה את ההמלצות + ניקח לוטרינר ונחזור לדווח

dimitrygo

Active member
מנהל
שני חתולים, ארגז אחד ואתם מנקים אותו פעמיים בשבוע?

אתם צריכים לנקות את הארגז לפחות פעמיים ביום.
מעבר לזה מצטרף להמלצה לנסות שני ארגזים בשני מקומות שונים.
&nbsp
את המקומות שהוא השתין עליהם הכי טוב לנקות עם תמיסה של אבקת כביסה ביו ומים פושרים, כף אחת של אבקת כביסה על 9 כפות מים.
&nbsp
בקשר לוטרינר בראשון - תקראו את השרשור הזה http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/16/178057397/

Yukita

Well-known member
מנהל

בהחלט לנקות את הארגז יותר. הרבה יותר.

למעלה