עזרה עם הטסת לילה

chen132

New member
עזרה עם הטסת לילה

שלום אנשים קניתי היום את השרוול המואר הזה בלדים ( LED ) אדום וצהוב... אניר וצה לחבר אותו לטיסן שלי השאלה שלי זה כמו חוט דק וארוך... איך אני מחבר אותו לשפת ההתקפה שלי בכנף מבלי לפגוע באוירודינמיקה של הכנף ? האם יש דרך לעשות זאת בדבר קבוע על הכנף ? האם יש דרך לעשות זה חיבור כל פעם מחדש ? אשמח אם יש למשהו תמונה ויראה לי איך הוא עשה את זה בתודה חן

PlagueWielder

New member
משהו פשוט יותר

אהלן,דרך נוספת יותר פשוטה היא לעשות את הדבר הבא: קח בלוק קטן מבלזה קשה או דיקט ותדביק אותו לקצה הכנף (בערך בשורש). תקדח בו חור כך שיהיה מקביל למיתר. תשחיל שם אזיקון קטן ותקשור איתו סטיקלייט לקצה הכנף בצורה אנכית, שים לב שיראו את הסטיקלייט גם מלמעלה מגם מלמטה - יהיה לך הרבה יותר קל בטיסה. תהדק את האזיקון מספיק חזק כך שהסטיקלייט לא יפול אבל לא יותר מדי כדי שתוכל פשוט למשוך אותו החוצה ולהחליף. צירפתי ציור שיסביר.

chen132

New member
אחי לא הבנת אותי נכון

יש לי שרוול דק כזה של לדים ממש דק כמו של מסוקים .. לפי מה שאמרת זה לא מתאים אשמח להעזר בך.. תוכל להשאיר לי דרך ליצור איתך קשר ?( טלפון ICQ מסנגר או כל דבר אחר ) תודה

bhfc

New member
השמח עם תגיד

לי איפה קנית או קונים את המערכת הזו

chen132

New member
קניתי מבן אדם ...

כי לא מצאתי חניוית שיש להם את זה

sagife

New member
דרך נוספת,שהוכיחה את עצמה-

קיימת דרך אלגנטית להשתלת תאורת לילה בכנף, שאינה פוגעת כלל בביצועים, וכמו כן אינה מצריכה מתקון מחודש בכל פעם- יש לפתוח את הציפוי בשליש הקידמי של הכנף ולהעביר את שרשרת הלדים דרך חורים קטנים שאתה יוצר בפרופיל, לאחר מכן סוגרים את העסק עם ציפוי שקוף, או פשוט נייר דבק שקוף ורחב. מצורפת תמונה להמחשה.

chen132

New member
אבל אחי ...

אתה הוספת רק לדים.. אין תמונה של הפס נאון .... הרי אם אני אשים את הפס בפנים זה לא יתן לי כלום .. חובה שהפס יהיה מקדימה שאוכל לראות אותה בנחיתה אחרתפרופיל הכנף מסתירה את זה ...

sagife

New member
למיטב הבנתי,

פס הניאון מפיץ אור לכל הכיוונים. אם אכן כך, מיקומו בתוך הכנף יהיה (לטעמי) האלגנטי והיעיל ביותר. אגב, לאחר שעות לילה רבות,אני יכול לומר בוודאות שחשוב לוודא שאתה רואה את התאורה מחלקו התחתון של הטיסן.בהטסה, אתה מסתכל עליו בעיקר מכיוון זה... מיקום התאורה רק בשפת ההתקפה/בכל תצורה אחרת, מביאה לקשיים בזיהוי בחלק גדול ממצבי הטיסה. בהצלחה!

chen132

New member
צודק אבל

בתוך הכנף יש לי 12 לדים מפוזרים כבר ברדום וירוק לכן אני רוצה זאת בשפת ההתקפה

GOSFRABA

New member
אם אתה מתעקש

ניתן לבצע חיתוך קל וליצור תעלה בקדמת שפת ההתקפה. תפוס את פס הניאון, וצפה את האזור בציפוי שקוף. רק שים לב שהתעלה שתיצור תהיה כזו שכאשר הניאון מוחדר, צורת שפת ההתקפה תחזור לקדמותה. ואל תשכח לבצע חיזוקים מתבקשים.. הייתי מוסיף איזו נורה בתחתית הטיסן כדי לראות את גובה המסלול לעומת הטיסן בנחיתות... עדיף מכלום..
והערה, מהתמונות ניתן לראות כי הורדת חלק נרחב מציפוי הכנף. נראה שיש שם ציפוי שקוף או מסקינגטייפ. דאג לכך שהציפוי ששמת יהיה מתוח כיאות. אחרת הכנף מאבדת מחוזקה כנגד פיתולים. ורוצי גם לוודא כי לאחר השינויים שערכת, והציפוי המחודש- אין פיתול בכנף. ושוב אחזור ואדגיש, את טיסות הלילה הראשונות עשה עם מישהו מנוסה. איבוד אורינטיציה קל בהרבה, וקשה יותר לצאת ממנו.

chen132

New member
מכתב

אחי אומנם הורדתי את הציפוי , והכנסתי לשם לדים אבל הציפוי החדש זה לא מסקנטיפ אלא ציופי חזק שקוף ... הטסתי ככה כברכמה פעמים הכל טס חלק השאלה היא אם אני עושה חור בשפת ההתקפה ושם את הנאון ... זה לא מחליש רצח את הכנף ???

GOSFRABA

New member
לא מחייב, אך ציינתי כי יש לחזק

ברוב רובם של הטריינרים, קיימת קורה ראשית מסוג I. וכפי שהאות האנגלית נראית כך גם הקורה. שני קורות ראשיות מאורן בדר"כ וחציצים בין לבין לחיזוק עיקר העומס שבכנף מופעל שם, שפת הזרימה וההתקפה הם בדר"כ דקות יחסית. בכנפים בעלי מבנה D, שם העומס מתחלק על שפת ההתקפה, והקורות הראשיות. המבנה שיוצר את צורת הD בחזית. (בדר"כ קורות בלזה בעלות חציצים בשורש הכנף). ובכל מקרה, אין בעיה אמיתית לבצע חיתוך בקורה של שפת ההתקפה, החיתוך צריך להיות עדין וקטן ככל האפשר. צור תעלה שתתאים לחוט (כמובן שאם החוט בקוטר של הקורה אין על מה לדבר). לאחר מכן, הייתי מריץ קורה נוספת (מבלזה דחוסה) לאורך השפה מהצד הפנימי לחיזוק.

למעלה