עזרה עם הבורי

udiway

New member
עזרה עם הבורי

מי מוכן לסייע באוסף טיפים לדייג בורים? יכול להיות שאני עושה משהו לא טוב...

אוריא

New member
בורי בורי איפה אתה?

2 דברים חשובים בדייג בורי: 1. לעבוד עם חוט דק. מקסימום 0.25. כאן זה לא מסיבות של דייג ספורטיבי וכוליי. כאן זה פשוט קריטי. חוט יותר עבה פשוט לא עובד. התלאי צריך שיהיה דק יותר בסביבות 0.20 וארוך מהרגיל, לפחות חצי מטר וכדאי יותר. 2. לרסס. או כמו שלייזר אומר - אם לא תרסס על מה יבוא הבורי? בנוסף, כל הריג צריך להיות עדין ככל שניתן. אם אתה דג בתוך מרינה (מים עומדים), מצוף עפרון זה רעיון טוב. בורי אוכל מאוד עדין. המצוף יורד לאט לאט. הוא פשוט מוצץ את הבצק. אל תצפה לראות הטבעה של המצוף כמו בקרסים. זה בורי - דג מפונק, יש לו זמן לאכול. הבצק - מסטיק.

איציק3333

New member
בורים-טיפים

ימי שישי + שבת על החומה ליד אריאנה,הרבה דייגים עם מלכודת פיתה אך ללא הרבה הצלחה. כשהתחלתי לרסס החלה התנפלות של בורים,הורדתי את המצוף לגובה אפס והחלו אכילות יפות אם כי לא אינטנסיביות מספיק.החלטתי להוריד את כל המשקולות ואכן מאז ועד סיום הדיג היו אכילות מטורפות. לסיכום, בכל אחד מימי הדיג כ-30 בורים נחמדים.מסקנה-רצוי לנסות להוריד את המשקולות ולנסות לא לפספס את תנועת החטיפה שכה אופיינית לבורי. בברכת דיג מוצלח-איציק

natiii

New member
טיפים מהמומחה לבורים../images/Emo6.gif

אז ככה אם אתה דג ממרינות תשמע לי אם יש לך רולר תכין קפיץ תחפש בחיפוש קפיץ זה לא מסובך בכלל או אפילו אם לא הולך אז פקק זה יותר פשוט פשוט לוקחים פקק מטיחים עופרת על הגז כמוץ קטנה ושופכים לתוך פקק עושים מהצד חור בפרר ומכניסים איזה 6 קרסים מספיק, קרסים קטנים7-9 ועוטפים את הקפיץ בבצק או שמכניסים בפקק וזורקים ועכשיו סבלנות אתה תראה שיבוא החתיכה הלא רעה הראשונה של הבורי היפה ואז תגיד ואללה צדקת תנסה ואשח לשמוע ממך
איזה דו"ח דייג נחמד בכבוד רב נתי בהצלחה בדייג

אסף ברק

New member
תנועת החטיפה

בדרך כלל כשהבורי אוכל הוא לא משקיע את המצוף (כמו סרגוס או סיכן) אלא מנסה "לחטוף" את הפתיון הצידה. גם אני אוהב לדוג בורי בלי משקולת, כשהמצוף נמצא חצי מטר עד מטר מעל לקרסים. כשהבורי לוקח את הפתיון זה נראה כאילו המצוף "רוקד" על המים ואז הרמה עדינה של המקל (חשוב מאוד לא לתת מכה חזקה - לבורי פה עדין ומכה חזקה פשוט תקרע לו את השפתיים) והבורי נתפס. לפעמים כשיש אטרף של אכילה המצוף בכלל לא מספיק להגיע למים והדג חוטף את הפתיון ברגע שהוא פוגע במים. צריך להתרגל לשיטה הזו של דיג בלי משקולת, אבל היא נותנת לך רגישות רבה יותר לכל אכילה הכי קטנה. השיטה הזו בעייתית כשאתה זורק נגד הרוח או במקום גלי במיוחד, אבל בים שקט יחסית היא מצוינת.

alonps

New member
../images/Emo110.gifשיטת הקפיץ

שיטת הקפיץ הינה מלכודת ידועה ומוכרת בקרב דייגי מרינות (בעיקר). בשיטה זו, לוקחים סליל של חומר אלסטי שבקצהו לולאה, וקושרים אליו צמה של חוטים הקשורים לקרסים. את הקפיץ ממלאים בבצק הצמיג יותר מבצק מסטיק. את הקרסים מטביעים קלות בתוך הבצק כאשר החוד בולט מעט החוצה, ומשתדלים שהחוט לא יבצבץ ויבלוט. הקפיץ שומר על הבצק מפני התפוררות, ומפני נגיסות לא רצויות של דגים. אל הקפיץ (או סליל נכון יותר לומר) מחברים משקולת קטנה וזורקים לעומק. בהצלחה

לוייד

New member
אהמ...מותר לי......./images/Emo13.gif

אוקיי חברים,אני חיכיתי קצת עם ההודעה מפני שבעבר כתבתי הודעה אחת ארוכה מאוד לגבי איזו זיטה ולא הייתה תגובה בכלל,היא פשוט נעלמה לה לדפים אחרים כתוצאה מהבהלה לקיאק.אני כותב את זה על מנת להמשיך שירשור שנראה לי הכרחי מאוד. כמה טיפים לבורי: 1.מומלץ וכדאי לדוג בורים עם בולונז,זאת משום שלפעמים אנחנו נתקלים בבורי גדול שמצריך טיפול מיוחד ולהוציא אותו ועם בוס רגיל זה קצת יותר מדי אתגר, זה עלול להביא לאיבוד של הדג. 2.החוטים איתם כדאי לדוג יהיו דקים מן הממוצע,לדוגמא:0.25 על הרולר ו0.18 על הקרסים(זה הכי עבה,זה המקסימום) אך ריג מומלץ הוא : 0.22 על הרולר ו0.16 על הקרסים.(אני אישית בים לא עכור דג עם 0.22 על הרולר ו-0.14 על הקרסים). 3.גודל הקרסים בדרך כלל נע בין-14 ל-9 .זאת משום שהבורי ,שלא כמו דגים אחרים,אוכל בעדינות בצורת שאיבה.גודל הקרסים הזה מקנה לנו יותר ביטחון שהוא יתפס,כי עם קרס קטנה יותר סיכוי שלא יבחין בה ויתפס מאשר עם קרס גדולה שהוא כן יבחין בה ולא יאכל בכלל. 4. המצופים גם הם די קטנים,מ-1 גרם עד-3 גרם,כמו כן ניתן לדוג גם עם מצוף מאורך אבל אך ורק במים שקטים,כלומר בתוך מרינה או מעגן זה או אחר.המשקולות צריכות להיות בהתאם לגודל המצוף,כך שנוכל להבחין בכל אכילה.כמו כן,על מנת לצמצם את הריג ניתן גם לדוג ללא משקולות,אבל פה נכנסת בעיה מסוימת שיהיה לנו קשה לראותת את האכילות.אני דג מדי פעם ללא עופרת ועם מצוף קטן רק כדי להגיע לריג מצומצם(זה מאוד חשוב לבורי) והרבה פעמים מפספס אכילות,אבל כך האכילות בהחלט מרובות יותר. 5.וזה כלל ברזל בדיג בורי,חייבים לקחת לחם!! הבורי נמשך מאוד ללחם וזה בעצם מה שמאפר לנו לדוג אותו.יש כמובן לשים את הלחם בדלי עם מים ולתת לו לספוג אותם ורק לאחר מכן יש לסחוט את המים ממנו עד לקבלת עיסה ולזרוק לא הרחק מאיפה שאנחנו דגים.אין להגיע למצב בו הלחם יצוף למעלה,יש לדאוג שכולו ישקע ויתפזר על הקרקעים או בגוף המים. 6.רשת הרמה היא אביזר די מחייב בכל הקשור לדיג בורי.הבורי הוא דג חמקמק אשר לא יהסס לנסות בכל דרך לברוח ולהיתנתק מהקרס.הרגע הקריטי בדיג בורי הוא בדיוק מתי שאנחנו מתכננים להרים אותו ולהביא אותו אלינו-זה הרגע שבדרך כלל הוא נופל.אם נשתמש ברשת הרמה אנחנו יכולים להבטיח לעצמנו הבאה בטוחה של הדג.יש לזכור שהשימוש ברשת הוא כזה-אין להביא את הרשת לדג!! יש להביא את הדג לרשת!! 7.סבלנות!!!!!!!!!!!!! רק סבלנות תביא בורי,לעיתים אפשר לחכות יום שלם בשביל אחד,אבל כשהוא בא,ההרגשה,אוההה ההרגשה..... בכל מקרה אני מקווה שלא שכחתי כלום ושעזרתי כמה שאני יכול...כמובן שיש עוד ידע שיכול להתפרס על 6 ספרים לפחות...אבל זה הבסיס פחות או יותר... אני מצרף אתר נחמד וחביב אשר עוסק בדיג של בורי

לוייד

New member
אה...איך שכחתי....

הפתיון.....אז ככה: הכי נפוץ לדיג בורי זה בצק דליל-זו השיטה שעובדת הכי טוב. עכשיו אפשר גם לדוג אותו עם בצק מבושל אבל בתנאי שהוא מאוד מאוד רך. אני רק רוצה לציין שכשאמרתי שאני דג לפעמים בלי משקולת לא התכוונתי לזה שאני דג על פני המים אלא בדרך כלל בעומק(כלומר גוף המים,קרוב לקרקעית)... שיטת הבורי על צף לא הביא לי בורים כל כך גדולים לכן אני לא מרבה להשתמש בה..

למעלה