אהמ...מותר לי......./images/Emo13.gif
אוקיי חברים,אני חיכיתי קצת עם ההודעה מפני שבעבר כתבתי הודעה אחת ארוכה מאוד לגבי איזו זיטה ולא הייתה תגובה בכלל,היא פשוט נעלמה לה לדפים אחרים כתוצאה מהבהלה לקיאק.אני כותב את זה על מנת להמשיך שירשור שנראה לי הכרחי מאוד. כמה טיפים לבורי: 1.מומלץ וכדאי לדוג בורים עם בולונז,זאת משום שלפעמים אנחנו נתקלים בבורי גדול שמצריך טיפול מיוחד ולהוציא אותו ועם בוס רגיל זה קצת יותר מדי אתגר, זה עלול להביא לאיבוד של הדג. 2.החוטים איתם כדאי לדוג יהיו דקים מן הממוצע,לדוגמא:0.25 על הרולר ו0.18 על הקרסים(זה הכי עבה,זה המקסימום) אך ריג מומלץ הוא : 0.22 על הרולר ו0.16 על הקרסים.(אני אישית בים לא עכור דג עם 0.22 על הרולר ו-0.14 על הקרסים). 3.גודל הקרסים בדרך כלל נע בין-14 ל-9 .זאת משום שהבורי ,שלא כמו דגים אחרים,אוכל בעדינות בצורת שאיבה.גודל הקרסים הזה מקנה לנו יותר ביטחון שהוא יתפס,כי עם קרס קטנה יותר סיכוי שלא יבחין בה ויתפס מאשר עם קרס גדולה שהוא כן יבחין בה ולא יאכל בכלל. 4. המצופים גם הם די קטנים,מ-1 גרם עד-3 גרם,כמו כן ניתן לדוג גם עם מצוף מאורך אבל אך ורק במים שקטים,כלומר בתוך מרינה או מעגן זה או אחר.המשקולות צריכות להיות בהתאם לגודל המצוף,כך שנוכל להבחין בכל אכילה.כמו כן,על מנת לצמצם את הריג ניתן גם לדוג ללא משקולות,אבל פה נכנסת בעיה מסוימת שיהיה לנו קשה לראותת את האכילות.אני דג מדי פעם ללא עופרת ועם מצוף קטן רק כדי להגיע לריג מצומצם(זה מאוד חשוב לבורי) והרבה פעמים מפספס אכילות,אבל כך האכילות בהחלט מרובות יותר. 5.וזה כלל ברזל בדיג בורי,חייבים לקחת לחם!! הבורי נמשך מאוד ללחם וזה בעצם מה שמאפר לנו לדוג אותו.יש כמובן לשים את הלחם בדלי עם מים ולתת לו לספוג אותם ורק לאחר מכן יש לסחוט את המים ממנו עד לקבלת עיסה ולזרוק לא הרחק מאיפה שאנחנו דגים.אין להגיע למצב בו הלחם יצוף למעלה,יש לדאוג שכולו ישקע ויתפזר על הקרקעים או בגוף המים. 6.רשת הרמה היא אביזר די מחייב בכל הקשור לדיג בורי.הבורי הוא דג חמקמק אשר לא יהסס לנסות בכל דרך לברוח ולהיתנתק מהקרס.הרגע הקריטי בדיג בורי הוא בדיוק מתי שאנחנו מתכננים להרים אותו ולהביא אותו אלינו-זה הרגע שבדרך כלל הוא נופל.אם נשתמש ברשת הרמה אנחנו יכולים להבטיח לעצמנו הבאה בטוחה של הדג.יש לזכור שהשימוש ברשת הוא כזה-אין להביא את הרשת לדג!! יש להביא את הדג לרשת!! 7.סבלנות!!!!!!!!!!!!! רק סבלנות תביא בורי,לעיתים אפשר לחכות יום שלם בשביל אחד,אבל כשהוא בא,ההרגשה,אוההה ההרגשה..... בכל מקרה אני מקווה שלא שכחתי כלום ושעזרתי כמה שאני יכול...כמובן שיש עוד ידע שיכול להתפרס על 6 ספרים לפחות...אבל זה הבסיס פחות או יותר... אני מצרף אתר נחמד וחביב אשר עוסק בדיג של בורי