עזרה עם דמויות....

• פותח הנושא MrDZ
  • פורסם בתאריך

MrDZ

New member
עזרה עם דמויות....

אני כותב עכשיו הרפתקה עם 4 הדמויות הבאות: גמד לוחם - כוח: 19 כושר: 17 זריזות: 16 חוכמה: 14 תבונה: 15 כריזמה: 11, אבל הגמד פציפיסט - אבא שלו אסר עליו לשפוך דם (אז הוא יוכל להשתמש בשוט או באגרופים אם הוא ירצה). עלף קוסם (Wizard) - התכונות לא חשובות, אבל לסיכום, הוא יפה מאוד, אבל ממש ממש ממש ממש מעצבן (כריזמה 6!!!) אדם כוהן (Cleric) - עדיין לא החלטתי למה, אבל הוא חי בבועה (תבונה 6). ננסון (Halfling) גנב - אני גם עדיין לא סגור על סיפור, אבל הוא ממש טיפש (חוכמה 6). רוב ההרפתקה לא כוללת קרבות, אבל בחלקים שכן, נראה לכם שהם יצליחו להלחם כמו שצריך ולשרוד? כל הדמויות דרגה 7, ורוב הקרובות יתנהלו כנגד באגברים, והקרב הסופי ככל הנראה כנגד Succubus ועוד שניים שלושה שדים (עוד לא החלטתי איזה, מהסיבה הפשוטה שאני לא יודע מול מה הם יחזיקו מעמד...) עצות ותגובות יתקבלו בברכה!

רמץ

New member
הם יסתדרו

א. באגברים (תורגמו כ-דובלינים) הם הקובולדים של דרגה 5. החברה' שלך יסתדרו יופי. ב. המפלצות בשליטתך. במקרה הכי גרוע - תקוף תמיד את הבריא ביותר או פשוט זייף את התוצאות (בשביל זה יש מסך לשה"מ). ג. מה שגם אני תמיד שוכח כשאני מודאג לגבי יכולתן של הדמויות לשרוד הוא שהשחקנים הם ארבעה והסקובוס היא אחת (אלא אם תוסיף באמת עוד שניים שלושה שדים. שים לב ל-Damage reduction הם אולי עלולים לפעמים להיות קצת בלתי-מנוצחים...) בקשר לדמויות - הן די חמודות... * הגמד - מאיפה הוא השיג את הנסיון בלחימה אם הוא רק נמנע מקרבות כל החיים? * הקוסם האלפי - אהבתי
* הכוהן - בעייה. לחיות בבועה זו בדיוק ההגדרה של חוכמה נמוכה, לא תבונה נמוכה. אם תשים לב למיומנויות הנגזרות מהחוכמה, תראה שהן קשורות לעירנות. למרבה הצער, כוהן שחי בבועה (עיוור להתרחשויות סביבו ומרוכז לחלוטין בענייניו) לא יכול להיות כוהן טוב לפי חוקי D&D והתכונה הזאת נפוצה יותר בקרב קוסמים. אבל אני כן יכול לדמיין את הכוהן החולמני הקדוש שלך שעבורו דבר אינו חשוב מלבד האמונה. עבורו כל הקולות מסביב מרוחקים ועמומים כנגד שירי הכנסיה בראשו וכל המראות מעורפלים כנגד להבת הקודש המדריכה אותו. ולכן הרשה לי להמליץ לך לעקם פה את החוקים, לתת לכוהן את החוכמה 6 שמגיעה לו ולהכריז שבמערכה שלך לחשי כוהנים מקורם בכריזמה (18). לחלופין, אתה יכול להחליף את הכוהן במכשף ואז הכל יסתדר מעצמו (מלבד היעדר המרפא החבורתי). * הגנב - שוב - להחליף חוכמה בתבונה. טיפשות היא תבונה נמוכה. זה נחמד אבל בעייתי. גנב היא הדמות שהכי צריכה תבונה מיד אחרי הקוסם. תבונה = מיומנויות ומיומנויות = גנב.

MrDZ

New member
עוד קצת עזרה....

בקשר לגמד - זה שהוא פציפיסט לא סותר את העובדה שהוא ממש חזק... להפך, אם אני הייתי פוגש גמד כל כך חזק שמחייב אותי לא להלחם, אני חושב שהייתי מקשיב לו...
... בקשר לכוהן - שיניתי אותו. לא חוכמה 6 ולא תבונה 6. יש לי סיפור חדש וקצת יותר נחמד בשבילו... גם את הגנב אני אשנה, איך אני עדיין לא יודע... אני עובד על זה....

MrDZ

New member
שכחתי לכתוב...

עוד רעיונות וכדומה בקשר לדמויות יתקבלו בברכה...

רמץ

New member
יש כוח ויש מיומנויות לחימה

כח גבוה יכול להיות לכל דמות. יכולות לחימה מרשימות הן ההתמחות של הלוחם. זה לא בלתי אפשרי ללמוד לחימה מבלי ללחום ממש באף אחד, אבל זה הרבה פחות יעיל. דמות שאולי תתאים יותר לאופי שאתה מציע היא הנזיר (Monk) שמתאמן באינספור קרבות ידידותיים או סתם על אויר (קאטות). אני חושב שרוב אומנויות הלחימה ה"עמוקות" בימינו גורסות שאמן לחימה אמיתי הוא כזה שלעולם לא משתמש באומנות הלחימה. בנוסף, נזירים מתמחים בלחימה לא חמושה - מה שהולך יפה עם הרעיון שלך של "לא להקיז דם (כן בטח...)". כמובן שהנזיר הצדקן הוא דמות פחות משעשעת מהלוחם הפציפיסט, ואיכשהו קיבלתי את הרושם שהמטרה היא לשעשע - אז איך שבא לך...
הרעיון של הדמות החולמנית הוא באמת חמוד. אולי תרצה ליצור באמת מכשף שכזה: גבירת פיות קלת דעת; מכשף רציני בעל מטרה גדולה אחת ויחידה וכל שאר העולם יכול לקפוץ לו; נסיכת ירח סהרורית וקרה המדברת בחידות...

MrDZ

New member
נכון...

המטרה היא שהדמויות יהיו משעשעות, למרות שהעלילה לא... זה כדי לאזן את הדברים...
... ותודה על הרעיונות, אני נראה לי אשתמש בכמה...

נבטכהן

New member
לא כל כך מסקים.

אם אתה עושה דמויות הומוריסטיות, אז ההרפתקאה צריכה ליהיות גם הומוריסטית. כיום מטרתה של אומניות לחימה היא לא לפגוע, אבל במקור המטרה היתה להרוג. גם שוט יכול להקיז דם, וגם אם לא, זאת התחכמות טפשית. אני חושב שאם אתה רוצה לעשות גמד פצפיסט, תעשה אותו פצפיסט עד הסוף.

DDN

New member
רגע,

לא הבנתי. אתה המנחה? אתה גם קובע לשחקנים מה הם משחקים ואת הרקע? האם זה דמויות שלהם? עצור. חכה. דבר.

MrDZ

New member
I'm afraid so...

זה אכן נכון. אני נותן לכל שחקן דמות שהוכנה מראש + רקע דוקומנטרי מתועד להפליא, המסביר איך לכל הרוחות הדמות הזו קשורה לסיפור.

למעלה