עזרה עם ביצים

deotcom

New member
עזרה עם ביצים

שלום לכולם אני חדש בפורום, אני צריך קצת מידע לגבי הדגרת ביצים. לפני כמה שנים הייתה לי הצלחה די טובה. אבל השנה יש לי כמה בעיות. הביצים הוטלו לאורך כל החודש כמעט, כל פעם ביצה אחת או שתיים. אני מדגיר אותן בורמקולית לחה אבל לאחר כמה ימים יש סימנים של ריקבון וריח רע מהביצים,לפחות לכמה מהן. חלק מהן גם התקשה(לאחר שפתחתי את הביצה ראיתי שהיא פורייה אבל היא לא נוזלית אלה מוצקה כמו ביצה קשה. הנחש בשלבי התפתחות מוקדמים). ככה זה קרה לי ב 4-7 ביצים כבר. מקווה שלמישהו מהמבינים הרציניים יש מידע על זה. הביצים הם של: vipera palestina בתודה מראש.

naja

New member
אם הביצים הוטלו לאורך כל החודש....

כנראה שהנחשה שלך סובלת מבעיה כלשהי(סטרס, חוסר סידן, יובש....). מאחר ומדובר בבע"ח מוגן וגם מסוכן, אני ממליץ שפשוט תשחרר אותה כדי שאת ההטלה של שנה הבאה היא תעשה היכן שהיא צריכה לעשות.

deotcom

New member
לא עזרת לי

אני ביקשתי עזרה ומידע לגבי הביצים. אם אתה יודע אז בבקשה. לא ביקשתי עצות לגבי מה מותר ומה אסור. הייתי אמור לשחרר אותה כבר אבל היא התחילה להטיל ורציתי להתנסות קצת בריבוי והדגרה של ביצים. את הצעירים אני משחרר. אני מגדל גם כמה פיתונים ובואות. אבל עד עכשיו לה התנסתי בריבוי.

naja

New member
לא היה לי שום עניין לעזור לך.

אם הכל היה בסדר עם הנחשה, היא היתה מטילה ללא בעיה. לפי מה שאתה מתאר,הנחשה נמצאת בבעיה מסויימת ואתה עדיין מתעקש להחזיק אותה אצלך(תן לי לנחש-לא לקחת אותה לוטרינר שיבדוק אם היא לא סובלת מכליאת ביצים).

deotcom

New member
תודה לך

לגבי הביצה הכלואה, אני בספק כי עובדה שהיא כן ממשיכה להטיל. יש לך מושג משהו לגבי הביצים? אולי יש מישהו שיכול כן לעזור עם הביצים. או כל מידע אחר יתקבל בשמחה

אילון פ

New member
הטלה בקבוצות קטנות

ולא הטלה של כל התטולה ביחד היא סימן נפוץ לכליאת בייצים.

dreaming h

New member
לפעמים אני תוהה..

אם אנחנו באמת עושים רושם של מטומטמים. אנשים כמוך מקלקלים לנו את הסיכוי להשתלב במערכת באופן רציני. מאחורי הקלעים נעשית עבודה לא פשוטה שכרגע לא ממש מורגשת, כדי ליצור הזדמנויות לחברי הפורום בלקיחת חלק בפעילויות עתידיות בענייני זוחלים ישראלים, אבל איך אנחנו אמורים להתמודד עם שכמותך? אחת לכמה זמן צץ כאן איזה טרול שמשחק אותה גבר, שמבין יותר מכולם, שבטוח שאף אחד לא צריך להגיד לו מה לעשות, מנפנף בביצים שלו, ונעלם, כי אף אחד לא אוהב להרגיש ננזף. יש כאן כל כך הרבה חבר'ה רציניים, ולפעמים מספר מצומצם של כאלו שלא, מקלקל את כל העבודה הקשה. עזבו את הישראלים בשקט, על אף הסקרנות! אם אתה רוצה להתנסות בישראלים, לך להתנדב איפשהו. באוניברסיטה, במעבדות, אצל חוקרים, ברשות, לא יודעת, תהיה יצירתי, ותנתב את הביצים שלך למקום רציני, ולא לשואו אוף שאתה עושה כאן. ודבר נוסף לחיים, אם אתה שואל שאלה, ומקבל תשובה רצינית, מן הראוי שתתייחס אליה בהערכה. גם אם היא לא מה שרצית לשמוע. (ואגב, מ"מבין רציני" שכמוך, הייתי מצפה לאיית נכון בלטינית..)

deotcom

New member
מצטער שהרגזתי אתכם

אני בסך הכל רציתי עזרה! לא התיימרתי להיות מבין רציני. זה שאני מגדל כמה נחשים לא הופך אותי למומחה. ולכן ביקשתי עזרה. זה לא היה למטרת שאו אוף. אך מכיוון שאף אחד בפורום לא מעוניין לעזור לי עם הבעייה. אני אצטרך לעשות ניסוי ותהייה. כמו כן מצטער על הטעויות כתיב שלי אני דיסלקט.

weinman

New member
מצטער? ואת המסר הבנת?

אף אחד פה כועס על שאלות מכל סוג ובטח שלא מכאלה ששואלים כדי לשפר הבנה. אבל הפורום הזה אינו תומך בכל אופן בעידוד עברה על החוק בכלל או בסיכון זוחלי א"י בכל צורה ואופן. המסר הזה עובר כחוט השני בפורום בצורה גלויה ובצורה עקיפה. אם אחד המשתתפים אינו מבין זאת בדרך הפשוטה, הוא יחטוף על הראש בצורה בוטה. ויפה שעה אחת קודם! ולעצם העניין, כאשר אתה פונה את הפורום בבקשה לעזרה שמעודדת עברה על החוק (זוחלי א"י אסורים האחזקה, גידול או סחר מכל סוג ואופן), הפורום, כלומר מנהליו או משתתפיו אינם חייבים לך מאום ובטח לא תשובות שיתנו לגיטימציה לעברה. מחקר זוחלי א"י סובל מחוסר מתמיד של כוח אדם מיומן, מנוסה ומבין. ולכן יש לחובבי זוחלים חשיבות רבה בתרומה לידע הזה, כאשר התרומה נעשית במסגרת החוק ובשיתוף פעולה עם גורמים היכולים למנף את המידע לטובת כולם וביוחד שימור התחום. מאידך חובבי הזוחלים מקבלים תמורה רבה בחשיפה והשתתפות בפעילויות שכרגיל קשה מאוד להגיע אליהם. כל חריגה מהנורמה ופגיעה בחוק ובכללים הכתובים והלא כתובים, גורמת לקצר תקשורתי ופעילותי בין חובבי זוחלים שרוצים ויכולים לתרום, לבין מוסדות שונים שזקוקים לעזרה וזאת בתנאי שהכללים ישמרו בקפדנות. בקיצור, מדובר באמון טהור. כל פגיעה באמון פוגעת בכולם. כפורום שמייצג לא מעט חובבי זוחלים שרוצים לתרום, כל חריגה מנורמות וכללי הפורום פוגעת בדו-שיח הזה ומספקת כלים לאלה שלא מעוניינים לשתף פעולה (מסיבות שונות). אין פה לא ידעתי, לא הבנתי, רק רציתי לעזור, אכלו לי שתו לי. כל אדם שאינו פועל במסגרת הכללים, לא יקבל כל צידוק ותמיכה. ואם לקחת את זה אישית, טוב מאוד. כי גם הזוחלים לוקחים את הפגיעה בהם אישית ופיזית.

naja

New member
יש לי רעיון מצויין.

את הניסויים שלך תעשה על הביצים שהנחשים שלך יטילו ולא על ביצים של נחשים ישראלים(ועל הדרך גם על הנחשים עצמם). אני מבטיח לך שכשיהיו לך ביצים של נחשים שאתה מגדל אתה תקבל את כל העזרה שתצטרך.

למעלה