עזרה עזרה עזרה...

odedgil

New member
עזרה עזרה עזרה...

אני רוצה להעביר הרפתקאה לקבוצה של 6 ילדים... אין לי מושג מה עושים,איך בונים וכו'... אשמח אם יש משהו שיוכל לתת לי כיוון התחלתי... שיהיה אחלה יום -עודד

Serpent Axis

New member
יופי

אז לא יזיק לך למשל לציין איזו הרפתקאה אתה רוצה להעביר, בני כמה הילדים, מה בדיוק הם רוצים לשחק, הם יודעים מה זה משחקי תפקידים, האם אתה יודע מה זה משחקי תפקידים (ומההודעה שלך אני מבין שלא). אני גם אנחש ניחוש פרוע ואומר שאתה מעוניין בהרפתקאה בשיטת מבוכים ודרקונים?

odedgil

New member
הסבר הסבר הסבר!!!

ראשית,תודה על התגובות! אני אנסה להסביר כמה שיותר -וכמו שהצלחתם לנחש,אני לא ממש מבין בתחום! יש קבוצה שלי ילדים בני 7-10. אני זוכר שכשאני הייתי בגילם (היו זמנים) שיחקנו DND וזה היה גדול!!! מאז עבר הרבה זמן ודי שכחתי איך ה"משחק" מתנהל! אני מאמין שאצליח "להרכיב" הרפתקאה מהדמיון אבל אצטרך קצת רקע לגבי חוקים ואיך "המשחק" עצמו מתנהל! במידה ויש משהו שיכול לעזור - אשמח! עודד

ננסק

New member
אז בעצם אתה רוצה פרטים על המשחק

לא רעיונות להרפתקה. אני ממליץ להסתדר עם מה שאתה זוכר, ולבנות לפי זה שיטה בסיסית ופשוטה. באמת שלא צריך את כל ספרי החוקים האלו - לא החוקים חשובים, אלא ההנאה מהמשחק. נתחיל בכך שכל אתגר ראוי לשמו נפתר על ידי גלגול קובית ק20. אם הדמות טובה במה שהיא עושה, למשל בחור חזק שמנסה להרים אבן, היא תקבל תוספים לגלגול בהתאם לכמה שהיא מוצלחת. בחור חלש יקבל מחסר 1-, בחור רגיל לא יקבל תוסף, בחור חזק יקבל 1+, מישהו שקרוב יותר לסופרמן יקבל 5+. וכן הלאה. מעבר לכך ישנן גם מיומנויות, כלומר תחומי פעולה שבהם הדמויות כישרוניות יותר מהרגיל. למשל, יכולת האזנה גבוהה, שמשפרת את הסיכוי של הדמות לשמוע אויבים מתקרבים, או ידע רב באלכימיה, שמאפשר לה לזהות עשבים ואת השימושים שלהם. מיומנויות מתבטאות פשוט על ידי תוספים נוספים. אם מכשף מנסה לקרוא בספר עתיק, הוא מוסיף את תוסף התבונה שלו (נגיד 2+, כי הוא מכשף חכם), וגם את תוסף מיומנות פיענוח הכתבים שלו (נגיד 2+, כי הוא למד הרבה את התחום). זה, בגדול, הרעיון הבסיסי. הקרבות קצת מתוחכמים יותר מזה, ואני מציע שתבנה משהו לפי היכרותך עם המושגים של דרג"ש ונק"פ. אם אתה רוצה משהו יותר קבוע ורציני מזה, כדאי שתפנה כבר לספרים.

odedgil

New member
ווואוו תודה -ושאלה:

ראשית תודה! זה עזר! שנית,אהבתי את ה"חתימה" בסוף ההודעה....מצחיק! ולשאלה-רק אם יש לך כוח\רצון\זמן וכו' ייקח לי קצת זמן לפתוח ולפתח את הדמיון (אני כבר "זקן")-בקיצור ייקח לי זמן להכנס לזה... תהיתי אם תוכל לכתוב לי עוד מיומניות ורעיונות מהסוג שנתת... אם לא,אבין תודה ויום קסום לכולם (נראה לי מתאים) עודד

odedgil

New member
ועוד שאלה:

כל דמות "מקבלת" את המיומנות שלה בתחילת הדרך או עם הזמן? תודה

ננסק

New member
ככה וככה

השיטה הזאת מבוססת על קונספט של דרגות (שיטות אחרות לא משתמשות בדרגות, אלא באמצעים אחרים). בכל פעם שדמות עולה דרגה, היא משתפרת בכמה מהיכולות שלה. למשל, מקבלת נקודות מיומנות נוספות, או לחשים נוספים ליום (אם מדובר במכשף, למשל), או מתחזקת ביכולת הלחימה שלה.

ננסק

New member
אין בעיה לענות לך על השאלות

אבל זה רק חלקים קטנים משיטה גדולה. במו"ד הדמויות צוברות נקודות ניסיון בכל אתגר עליו הן מתגברות. הבסתם מפלצת חזקה? קיבלתם נקודות ניסיון. השלמתם משימה? קיבלתם נק"נ. שכנעתם את המלך לא לצאת למלחמה? קיבלתם נק"נ. התנהגתם בהתאם לאופי של הדמות, ושיחקתם באופן ששיעשע את כולם? קיבלתם נק"נ, מגיע לכם. כל כמות נק"נ מוגדרת כלשהי, הדמות עולה דרגה. בחבורות רבות משחקים עם נק"נ "ערטילאי". במקום לתת נקודות רשמיות, המנחה מחליט מתי החבורה עולה דרגה, לפי התקדמות הסיפור.

ננסק

New member
אני פשוט אפנה אותך הלאה

האתר הבא מציע לך את כל המידע שאתה צריך. אומנם הוא לא מאוד נוח להבנה, אבל הוא מסודר היטב. http://www.d20srd.org/ תסתכל במיוחד באזורים של skills ו-feats, כדי לקבל רעיונות. והכי חשוב, תזכור שהשחקנים אוהבים לשחק גיבורים עם הרבה יכולות ואפשרויות, ושאתה לא האויב שלהם. אתגר אותם, ואל תגיד אף פעם "לא". כמו כן, עצה לא קשורה: אין באמת צורך בכל המרכאות שאתה מכניס להודעות... אפשר גם בלעדיהן.

odedgil

New member
אחלה תודה!

מיד אסתכל באתר! שיהיה לך ולכולם יום קסום ובלי מרכאות...(-:

odedgil

New member
אווו-אנגלית....יש משהו בעברית שיהיה

יותר קל להתמודד? (אני מוכן להתאמץ קצת,אבל אם יש...) עודד

ננסק

New member
את החומר החינמי יש רק באנגלית

בעברית יש את ספר החוקים לשחקן של מהדורה שלישית, מומלץ לקנות אותו אם אתה מתכנן להשקיע במו"ד ברצינות. זאת השיטה היחידה שמשווקת כיום בארץ בעברית באופן מסודר.

מירטל

New member
אתה מתעקש על מו"ד?

כי באתר של האגודה יש הפניות לכמה שיטות אחרות של משחקי תפקידים בעיברית. כולל קריאתו של קת'ולהו בעיברית. < גילוי נאות : כותבת הודעה זו תרגמה את חוקי הפתיחה המהירה של קריאתו של קת'ולהו>

odedgil

New member
טוב יש לי וידוי:

מה זה מו"ד??? כן כן אני עודד ואני לא יודע... ובלי קשר,החלטתי "לבנות" לבד הרפתקאה-אבל אשמח לקבל רעיונות (שלא לומר לגנוב-חח) לכן,אני לא מתעקש על מו"ד (?) ואם יש משהו בעברית שיכול להוסיף רעיונות -אשמח!!! תודה על העזרה! באמת!! עודד והילדים!

מירטל

New member
מו"ד היא מבוכים ודרקונים :

היא שיטת משחקי תפקידים שממוקמת בעולם פנטסטי ומשווקת כרגע ע"י מכשפי החוף ובארץ ע"י ספורטל וכ"ך ( באנגלית זה גם לא נשמע טוב). היא נחשבת לשיטה הנמכרת ביותר והתוצאה היא שמבוכים ודרקונים הפכה בארץ לשם למשחקי תפקידים באופן כללי. יש כמובן עוד שיטות שמאפשרות לך לשחק בצורה שונה : חלקן אפילו לא דורשות השקעה ראשונית של 160 שקל. אני אפנה אותך שוב לחוקי ההתחלה המהירה של קת'ולהו : אני בספק אם תבחר לשחק בשיטה הזו, אבל היא נותנת דוגמא פשוטה יחסית למכניקה של משחקי תפקידים ומצורפת אליה גם הרפתקאה לדוגמא, תקרא ותחזור לכאן אם יש שאלות http://www.the-orc.com/resource/cthulhu/

מירטל

New member
אני בטוחה שהחבר'ה מהפונדק

או מכ"ך ישמחו לעזור לך לקבל הרפתקאה תמורת כמה עשרות שקלים...

The Evil Rabbit

New member
תגיד, אם זאת לא חוצפה, בן כמה אתה?

כי לא נראה לי שאתה בן 26 כמו שכתוב בכרטיס האישי שלך...

odedgil

New member
למה לא נראה? אני נשמע מפגר???

אני פשוט לא מבין בזה כל כך! גם כילד לא הייתי מחובבי הז'אנר... ואני בן 26

למעלה