עזרה עזרה בבקשה

עזרה עזרה בבקשה

שלום ביתי בת ה8 חודשים עולה יפה במשקל היא כבר אוכלת מוצקים אך לא בתאווה רבה היא משלימה כול ארוחה עם המאכל החביב עליה ציצי.הציצי משמש גם משענת להירדמות אם אני מנסה להרדימה אצל אחרים אין כלל בעיה היא נרדמת בדקות.ברצוני להתחיל להרדימה ללא ציצי ולתת לה ארוחותמלאות יותר כך להגיע למצב בו תאכל 3 פעמים ביום מוצקים והיתר ציצי. זה היום השני שאני מסה לגמול אותה ולא לתת לה ציצי אחרי ארוחה ולפני השינה אך ללא הואיל עליי היא לא מפסיקה לצרוח ולחפש אתהציצי..אני ממש מיואשת וקרובה להישבר...האם יש דרך אחרת יותר קלה לגמול אותה מלהירדם עם ציצי?? מה עליי לעשות כדי לעודד אותה לאכול 3 ארוחות מלאות של מוצקים..הבעיה עם הציצי נעוצה בעובדה שהיא משלימה אתהחסר עם ציצי דבר שאני מנסה להימנע ממנו....אשמח לשמוע כול עצה ועוד משהו קטן היא לא אוהבת ככ לשתות מים מה לעשות??

Revili

New member
לא ברורה לי המטרה...

למה החלטת שהגיע הזמן לשלוש ארוחות "מלאות" של מוצקים? על סמך מה קבעת שזה בדיוק העיתוי המתאים לתינוקת שלך? מי אמר שכעת היא בשלה לכך? מדוע את חושבת שארוחת המוצקים שלה כעת בתוספת יניקה לאחריה הוא משהו שצריך לשנות או להגמל ממנו? מה קרה לעיקרון של "התינוק הוא זה שקובע את קצב אכילת המוצקים"? נראה לי שאת מנסה לכפות על התינוקת דפוסי אכילה שהיא אינה מוכנה אליהם כרגע והיא בצדק מתמרדת. אם היה מדובר על תינוקת בת שנה וחצי אולי הייתי מבינה את ההתעקשות, אבל בגיל 8 חודשים....ממש מיותר לדעתי. חלב אם מהווה וימשיך להוות חלק עיקרי בתזונה שלה עוד מספר חודשים. חלב אם מהווה מקור תזונתי רב ערך, שאין לו תחליף בשום מזון מוצק שהיא אוכלת. אלא אם יש סיבה, שאיני מודעת אליה, לצעדים שאת נוקטת, המהלך הזה נראה לי מיותר בשלב זה.

האמת היא שדי התלבטתי אם לשתף

בפורום כיוון שהגישה כאן היא מוצדקת אבל לא מתאימה לי... אני מגדלתאותה לבד בעלי עובד עד שעות מאוחרות אין לי יום ואין לי לילה אני מרגישה צורך להחזיר לעצמי את השדיים לפחות לכמה שעות ביום...בגלל שאני כול הזמן איתהזה דיי מתיש וקשה היא ילדה מקסימה אבל אני על סף התמוטטות אני לא אוכלת ולא שותה מרוב עייפותותשישותאין לי עזרה ולכן רציתי לנסות לספק לה ארוחות יותר מלאות כדי שתרד לי קצתמהציצי

Revili

New member
בהחלט מובן לי...

העייפות היא באמת אחת הבעיות הקשות ביותר של אימהות לתינוקות צעירים...אבל גם אימהות שלא מניקות כלל יספרו לך שהן מותשות ומתות לישון. כי ככה זה תינוק צעיר, לא בהכרח קשור למה הוא אוכל וכמה, הוא קם בלילה, ישן פרקי זמן קצרים במהלך היום ולא ממש מתחשב באמא שלו. אי אפשר להחליט יום בהיר אחד שהתינוקת אמורה לאכול כמות מסויימת בארוחה מסודרת ולא לינוק אח"כ...זה פשוט לט עובד ככה ואם תתעקשי אני חושבת שגם התינוקת וגם את תהיו אומללות וזה לא מתכון טוב לשינה ארוכה או לתינקת שמחה שמבקשת פחות לינוק. בד"כ זה עובד הפוך....ככל שמתעקשים לא להניק, ככל ש"מרחיקים" את התינוק, הוא רק הופך תלותי יותר, מתעקש לינוק ו"נדבק" יותר. את כמובן יכולה וצריכה להציע לתינוקת מזון מוצק עשיר ואיכותי - בננה, אבוקדו, בטטה, עוף....אבל אין לך דרך להכריח אותה לאכול וכל נסיון לגרום לה לאכול יותר ממה שהיא רוצה יביא רק לבעיות חמורות יותר בעתיד. נסי לקבל עזרה ואפילו בתשלום, אם בעלך אינו נמצא כדי לסייע אז אולי סבתא או בייביסיטר שתשחרר אותך לשעתיים-שלוש כדי שתוכלי לנוח או לצאת.

תמיד טוב לשתף

האמת היא שלא משנה עד כמה "הגישה כאן היא מוצדקת", מכיוון שמעורבת פה מישהי נוספת- התינוקת שלך. ברורים לי הקשיים, הרי כולנו חווינו אותם, אולם לכפות שינוי זו דרך שלרוב לא עוזרת, ומייצרת מצוקות חדשות. את מדברת על שני נושאים: מעבר למוצקים, והירדמות על הציצי. אילו שני נושאים שונים לגמרי ויש להתייחס אליהם בצורה נפרדת. אי אפשר לשנות הכל בבת אחת. בחרי לך את התחום שמפריע לך ביותר והתמקדי בו, בצורה הדרגתית ועם הרבה הקשבה לבתך. לצערי, גם אם משהו מתאים לך- זה לא אומר כי בתך מוכנה לכך בעצמה. אני מסכימה עם מה שכתבה רבילי. בתך עדיין קטנה ועזרה חיצונית (בישולים, כביסות, נקיונות) יעזרו לך הרבה יותר בשלב זה, לדעתי, מאשר קרבות על שינויי התנהגות. גם שיחה עם בעלך בנושא אולי תבהיר לו מה אמור להיות חלקו בגידול בתכם. גם אם הוא עובד שעות רבות- הוא חלק מהמשפחה וצריך לתרום את חלקו. גם את עובדת קשה 24 שעות ביממה. בהצלחה

למעלה