עזרה- עזיבת משפחתון

Baloof

New member
מה זה "ילדת ידיים" ?

תינוקות מקומם על הידיים, מחובקים ואהובים.
הגיע הזמן שיפסיקו כל החוכמולוגים עם טכניקות החינוך הדוקטור ספוקיות שלהם לפחד מלקלקל את הילד.
99% מההשפעה על העתיד של הילד זה מעובדת היותו אהוב, פיזית, לא בדמיון.
קצת חיבור לאינטואיציה, כן, תינוק לא אמור לבכות ולהתלונן (באופן קבוע, לא בימים הראשונים כאשר ההסתגלות קשה, דרך אגב להורים לא פחות), אלא לקבל חום ואהבה מהמטפל.
מטפלת שמכנה את התינוקת בשמות כנראה לא באמת מעניקה חום (גם אם זה נראה מבחוץ, יש דברים שעוברים בתחושה ואי אפשר להסוות אותם).

יפה עשית שהוצאת משם. ולגבי השיקים... חסרות לך הזדמנויות להידפק בחיים? אל תתנדבי לשלם סכומים כאלה אם לא סגרתם מראש. היא מנהלת עסק, אז שתנהל עסק. תודה ושלום...

אז אני מניח שאת תקחי מטפלת "אחד על אחד"

זכותך.
אבל אם לא, - אז למה שרק הילד שלה יהיה על הידיים של המטפלת? אין עוד 4 אחרים שצריכים את תשומת הלב שלה?

Baloof

New member
על גאווה ודעה קדומה

לא מאוד עקרוני אבל אני גבר.
זה אחד.

שניים. מה פתאום אחד על אחד. גם במעון (ובתי האהובה מבלה במעון) כל תינוק מקבל את הזמן שלו על הידיים של המטפלות. הכוונה היא לא שהתינוק יהיה כל הזמן על הידיים, קשה לי להאמין שתינוק שחש אהוב ובסביבה נעימה יבקש להיות כל הזמן על הידיים - הוא ירצה לזחול, לשחק וכו'.
הכוונה היא לא לחסוך ממנו - "שיתרגל" אלא פשוט להעניק.
אני בכל מקרה עוד לא ראיתי תינוק שבאמת רוצה כל הזמן על הידיים. זה קורה רק אם חסר לו משהו. (אלא במקרים נדירים? אולי...)

מהתיאור שראינו אני לא מתרשם שהמטפלת ההיא - היא טיפוס מעניק במיוחד (לדחוף אוכל, לכנות בשמות, "ילדת ידיים" כמו שמורה יקרא לתלמיד מפונק, או עצלן).

מקומם, מקומם מאוד...

סליחה על התיוג כאישה, אבל הכינוי לא מלמד הרבה

אי אפשר ממש לקבל תמונת מצב לגבי מה שקורה במשפחתון מביקור קצר כזה או אחר. אני מניח גם שאת טיבה של מערכת היחסים או האופי של הגננת איננו יודעים, ואני מניח שבכינוי "ילדת ידיים" היא התכוונה לתאר מצב ולא כינוי גנאי.
אתה יכול להתקומם על זה, כמובן, אבל אל תסתכל על זה בצורה ברורה וחד משמעית. כמו שצריך להיזהר מטיפול רשלני בילד, צריך להיזהר מטיפול אקסטרה-מחבק.

momolig

New member
מסכימה איתך מאוד

לגבי החום והאהבה הפיזיים וכמה שהם חשובים ונחוצים לתינוקות.
גם אני לרגע לא חושבת שתינוק צריך להיות כל היום על הידיים, ברגע שאין חסך בחום וקירבה פיזית יש הרבה רגעים של משחק עצמאי, סקרנות ולמידה שהולכים ומתארכים- אני רואה את זה יום יום עם התינוקת שלי.
הבלבול לגבי האם המטפלת מעניקה לה מספיק חום לא עזב אותי... כי באמת כשהייתי מגיעה היה נראה שכן... אבל המציאות כשהייתי נכנסת בבוקר וישר מתחיל בכי, ועוד משהו ועוד משהו כל יום שלימדו אותי על הגישה שלה הראו לי שכנראה שלא. כשסיפרתי לה שאני וביתי נהנות להסתובב לעתים עם מנשא כשאני עושה סידורים בבית או בחוץ ושביתי (וגם אני) מעדיפה מנשא על עגלה, היא קבעה שבגלל זה התינוקת מפונקת...

תודה על העצה

אביבקיץ

New member
מנשא זה נהדר!

טוב שלא הושפעת ממה שהיא אמרה.

גם אנחנו הלכנו הרבה עם מנשא.
זה נפלא.
התינוקת קרובה אלייך - מה שמאד נעים גם לה וגם לך,
והידיים חופשיות לעיסוקייך.

אני בכלל לא אוהבת את הביטוי "תינוק מפונק".
הוא תינוק. רוצה אהבה ובטחון.

(אם יש לך יום עצוב ואת מבקשת מבעלך חיבוק, הוא יגיד שהוא לא יחבק אותך כי זה יעשה אותך אישה מפונקת?
)

מבלי להתייחס לשאלה לגבי השיקים...

הודעתך נגעה לליבי...בעיקר ההודעה האחרונה.מאוד כאב לי לקרוא לגבי העצות שקיבלת מהמטפלת ביחס לבכי והטיפול בביתך התינוקת.

שולחת לך מסר עם טלפון של מטפלת ארגנטינאית מקסימה שיש בביתה משפחתון.

בהצלחה,ותחבקי ותנשקי את התינוקת הרבה,ואל תורידי אותה מהידים כל עוד זה נעים לה ולך
"ילדי הידים" הם הילדים המתוקים ביותר ואלה שמחזירים הכי הרבה אהבה...

or ganuz

New member
סתם שאלה

האם במקרה הפוך היית מרגישה אחרת?

נניח שהיא הייתה פונה אלייך ואומרת לך שלצערה היא חייבת להוציא ילד אחד מהמשפחתון ( נניח בגלל בעיית שכנים ולא משהו שקשור באיכות הטיפול)
ושהיא עשתה הגרלה וילדתך יצאה בגורל למרות שהכל טוב והיא אוהבת אותה מאוד וגם הילדה אוהבת אותה.

במקרה כזה- האם היית מצפה שלפחות תיתן לך התראה של חודש על מנת להתארגן ולמצוא מקום חליפי?
אם כן, אז יש לך כבר את התשובה אצלך בלב...לא צריך הרבה...קצת יושר הגינות והתחשבות.
ואם לא, אז לא ושלום על ישראל.

אני הייתי מוכנה לתת לה פיצוי קטן

נכון שלא חתמת חוזה ונכון שיש לך סיבות מוצדקות להוציא את הילדה,
אך עדיין זו הפרנסה שלה (ולא נכון שנשארו שבועיים - אם הוצאת אותה ב 26.2 זה בדיוק לפני סוף החודש).

מאחר ובכל ענף במשק מקובל לתת איזשהי התראה מראש ומאחר והיא לא פגעה חלילה בילדתך, הייתי מציעה לה סכום קטן כמחווה של רצון טוב (לא 2500 כמובן, אבל כן משהו בין 500 ל 1000), כך מקובל וכך נראה תקין והוגן לטעמי.

momolig

New member
כן נשארו שבועיים

מכיוון שהתחלנו באמצע החודש והצ'קים הם לא לתחילת החודש אלא לאמצע. יש לה צ'ק עד כמעט אמצע מרץ.

momolig

New member
לגבי התגובות שעוסקות בהתראה מראש למטפלת.

אתם באמת חושבים שזה חכם להודיע למטפלת מראש על כך שאני מעוניינת לעזוב ולהשאיר בינתיים את הילדה שם??
אני מתכוונת במובן של ההשקעה בה ותשומת הלב- זה בעייתי בעיניי...
אני מסכימה עם כך שהיא נשארה בפתאומיות עם תינוק אחד פחות (דרך אגב ביתי הייתה אצלה רק חצי יום ולא עד 16:00- והמחיר בהתאם) ולכן זה לגמרי הגיוני בעייני שהיא תקבל את השבועיים שנותרו.

תודה רבה לכל המגיבים, אתם מעלים לי נקודות חשובות למחשבה...
תודה גם למי ששלח מסרים עם המלצות על מטפלות- החיפושים בעיצומם.

אביבקיץ

New member
אם את לא סומכת על המטפלת

שתטפל בבתך כשורה אם תודיעי שאת עומדת לעזוב - זו מטפלת שמלכתחילה לא כדאי לשלוח לשם את הילדה.

גילה2244

New member
לדעתי יצאת בסדר גמור מכל הענין

בתך נמצאת אצל המטפלת 4 חודשים. מספיק זמן כדי לדעת אם טוב לה או לא. אם היה מדובר בשבוע, שבועיים, הכי הרבה חודש, הייתי אומרת מילא, צריך לתת לה להתרגל. אבל 4 חודשים?! לילדה לא טוב בגן והיא הולכת בבכי, זו הסיבה הכי טובה להוציא אותה משם.
לגבי הודעה מראש של חודש - אם החלטת שאת רוצה להוציא את הילדה מהגן כי היא סובלת, אין טעם להשאיר אותה עוד חודש בגן על מנת שתמשיך לסבול, ובנוסף מי יודע איזה יחס היא תקבל עתה מהמטפלת.
ולבסוף אני חושבת שאת הוגנת מאוד כלפיה כשאת משלמת לה על חצי חודש, שזה סכום לא מבוטל, כשהילדה לא נמצאת כלל בגן.

למעלה