עזרה + סקר

LEATHER REBEL

New member
המחקרים הם מגמתיים

מה זאת אומרת מגמתיים? זה שמי שערך אותם, כבר החליט מראש שיש שם נאציזם. או מה שלא יהיה. היה פעם מערכון של טוביה צפיר, בו הוא מגלם דמות של אחד שכל-כל-כל מה שהוא רואה, מזכיר לו אירועים אנטישמיים. לדוגמה, מראים לו תמונה של ישבן (או בשפת העם, "תחת"), והוא זועק: "זה מזכיר לי את גזירות ת"ח ות"ת...". נראה לי שהמערכון הזה עשוי להוות תשובה לשאלה שלך. מי שמחליט מראש מה הוא רואה, סביר להניח שהמחקר שלו יוכיח את זה, אפילו שלא היו דברים מעולם. אתה יודע... יש לי גם כמה תקליטים, שטוען מי שטוען, כי יש בהם "מסר שטני" נסתר. צר לי, אבל אני לא קונה את הרעיון, ואני סבור שמי שמאמין בזה צריך טיפול פסיכולוגי דחוף. אפילו אם אלה שמאמינים בזה, מספרם נמדד באלפים... אני עדיין לא קונה את התירוץ הזה.

LEATHER REBEL

New member
ועוד משהו חשוב לא פחות...

זה שעשו מחקר על מה שאתה מספר, זה נחמד. יכול להיות אפילו שעשו אלף מחקרים כאלה, ואולי אף יותר... אבל אסור לשכוח פרט חשוב מאוד: בחיים, כמו במתמטיקה, האחד שואב את הכוח ממספר האפסים העומדים לימינו. זה שיש אלפי מחקרים, לא זה מה שישכנע -אותי-. בכדי לשכנע -אותי- בעניינים כאלה, יש צורך באמצעים אחרים. ומה קורה אם הטוען יאמר "אבל כולם אומרים ש..."? אני מבקש ממנו את שמות האנשים השייכים לקבוצת "כולם". סמוך עלי, שבקטע הזה, כל הטוענים, ללא יוצא מן הכלל, מתחילים לגמגם, לגלגל עיניים כלפי שמי מרום, להתפתל, לעשות שמיניות באוויר... רק לא להודות שטעו באופן בו הם מציגים את הדברים. בשורה התחתונה: אז מה אם יש אלפי מחקרים? עובדה זו, גם אם נכונה, אינה רלוונטית... ומכאן שאינה משכנעת אותי. ומי שאותו היא כן משכנעת? אני מאחל לו בהצלחה בחיים.

LEATHER REBEL

New member
יש דעות ויש עובדות

אבל מי שכל כך משוכנע, נוטה ביותר שלא להבדיל בין השתיים. וזו לא דעתי, כי אם עובדה. יש דברים שבהם פשוט -אין- "לדעתי". שתי דוגמאות קטנות, ברשותך: 1. כשמישהו אומר "לדעתי המעשה הזה לא חוקי"... הוא טועה. מדוע הוא טועה? כי הרשות המחוקקת היא שקובעת אם משהו הוא חוקי או לא, ולא דעתו של זה או אחר. 2. כשמישהו אומר "לדעתי הזמר הזה הוא לא מפורסם", המשפט הוא מוטעה. במיוחד אם ידוע שלאותו זמר יש בבית קיר מלא תקליטי זהב, ושהוא מאוד עשיר. "אני לא מכיר" ו/או "אני לא אוהב את זה", אין פירושו "לא היה ולא נברא". מה הקשר של הדוגמאות למה שהבאת? כשאת כל כך משוכנעת בסממנים המושתלים באותם סרטים, די טבעי שרק מחקרים ש"מוכיחים" זאת יהיו לטעמך. אינני חולק על הרעיון שיש הרבה מחקרים התומכים ברעיון שהעלית... אבל יש גם המון מחקרים שמוכיחים בדיוק ההיפך, ומהם את מתעלמת, כי תוצאותיהם אינן עולות בקנה אחד על דעתך. לא, המשפט פה הוא לא "לדעתי יש מחקרים". יש מחקרים שמוכיחים את ההיפך, נקודה. ושוב, מה שכתבתי כאן זה לא דעתי. אני מתייחס לעובדות מוצקות... שהרצון להתעלם מהן בכל מחיר, הוא זה שבגללו אנשים נוטים לחשוב, בטעות, שזו דעתי האישית.

LiRoNi93

New member
...

אז אני אשמח אם תביא לי את המחקרים האלה כי אין אותם באינטרנט.. או שלפחות אני לא מצאתי..:\

LEATHER REBEL

New member
תגובתך נראית לי תבוסתנית

אבל את בחברה טובה. ואני אסביר מדוע: כמעט כל פעם ששניים מתווכחים... הראשון אומר "מעניין שבכל מקום שאני מגיע אליו, כולם חושבים בדיוק כמוני" והשני אומר "ואללה? מעניין... כי גם בכל מקום שבו אני מסתובב, אני פוגש רק כאלה שחושבים כמוני". ככה זה. אף אחד מהמתווכחים לא פגש מעולם אנשים שלא מסכימים אתו. את לא מוצאת, כי את רוצה בכל מאודך להאמין שאת צודקת ושהאמת שלך היא האבסולוטית. ואני אומר: ברגע שתרצי למצוא, גם תמצאי. את יודעת... פעם, לפני שנים רבות, היה למשפחה שלי משחק וידאו. מהדור של שנות השמונים. אחת מידיות ההיגוי (מה שבלועזית קוראים "ג'ויסטיק") היתה פועלת רק כשהיתה בידיים שלי. לא, אין פה כל טעות. כשאחרים היו רוצים לשחק, הידית היתה מסרבת לשתף פעולה, והדמויות על המסך לא זזו. וברגע שהידית עברה לידיים שלי, פתאום -פלא פלאים!- הדמויות על המסך החלו לזוז. לא, אני לא חושב ששאני מכשף או קוסם. בכל אופן, עניין הידית ההיא נותר, לפחות מבחינת המשפחה שלי, בגדר תעלומה. אם תרצי באמת לחפש מחקרים הנוגדים את האמת האבסולוטית שלך, תמצאי אותם. אבל כנראה שאת לא ממש רוצה לחפש, כי את לא מעוניינת שהבועה שלך תתנפץ. רק שתדעי, שמי שמשוכנע כי האמת שלו היא האבסולוטית, לא יבוא כל כך מהר לפורומים באינטרנט לכתוב בקשות מסוג "תוכיחו לי שאני טועה". מי שמשוכנע באמת האבסולוטית שלו/שלה, לא חוקר ולא דורש. כי ברור לו שהוא צודק ושכל מי שחושב אחרת טועה. אבל מה? אם באת לכאן, כנראה שבכל זאת ידוע לך שיש מצב שאת טועה ושהמחקרים עליהם דיברת, טועים ומוטעים. אבל מה? אפילו שהצלחתי להפיח חיים באותה ידית, אני חושב שלמצוא את המחקרים שמראים אחרת, את יכולה בכוחות עצמך. אין "לא יכול/ה". בקטע הזה יש רק "לא רוצה". מי שמחפש להיעלב, ייעלב. מי שמחפש פרובוקציות, אנטישמיות או לא, ימצא אותן בכל מקום. כולל מקומות שאנשים לא חיים בהם. את יכולה, כמובן, אם תרצי, לפרש את חוסר הרצון שלי לעשות לך את החיים קלים, בכך שתיאחזי שוב באמונתך כי המחקרים לא קיימים, וזו זכותך המלאה... אבל עדיין זה לא הופך אותם ל"לא קיימים".

שקדיה11

New member
צריך להביא בחשבון את זוית ההסתכלות

כמו שכתבה נועה- אפשר להתעסק בכל מיני חומרים לא נעימים, השאלה אם אתה בעדם או נגדם. אם נלך על "מלך האריות", אזי ברור לגמרי שרוצח האח מוצג באור שלילי לחלוטין, וגם בא על ענשו אח"כ. היתום אמנם יוצא לגלות עמוס תחושות אשמה, אבל פוגש שם חברים חדשים ובסופו של דבר חוזר. ילד שיחשוש ממות אביו בעקבות הסרט (אגב, כל ילד חושש ממות הוריו בגיל מסוים), הרי שהוא גם ילמד שאפשר להתגבר ולהמשיך את השושלת. "דיסני" לא ממציאים שום דבר. אפליה, בדידות, רצונות לא ממומשים ובגידות היו קיימים תמיד. אי אפשר- ולדעתי לא כדאי- להתעלם מכך ולגדל ילד בבועה. מה שכן, אפשר לצפות עם הילד בסרט ולדון במשמעויות השונות שלו.

למעלה