עזרה + סקר

LiRoNi93

New member
עזרה + סקר

היי... אז ככה: אני צריכה לעשות עבודה בנושא מסויים ולחקור אותו. אז אני החלטתי לעשות על מסרים בסרטי דיסני. אז אם למישהו יש סרטים בנושא, או לפחות השמות שלהם (שמעתי שעשו על זה סרטים דוקומנטריים), או מקורות מידע, או סקרים, או כל משהו אחר שקשור לנושא... אני מאוד אשמח אם תעזרו לי בכל דרך אפשרית. ותודה לכל העוזרים.:) ושאלה קטנה: אם הייתם יודעים שבסרטי דיסני מועברים מסרים סמויים אלימים ובלתי חינוכים (כגון זיקפה בבת הים הקטנה, אישה עירומה בסרט ברנארד וביאנקה, פמניזם, נציזם, אנטישמיות, מוות של הורה, מלחמת אחים וכ'ו), הייתם מרשים לילדיכם לצפות בזה?

פלגיה

New member
מצטרפת לשאלה

ותוהה גם איפה יש נציזם בסרטי דיסני, ואיפה יש שם פמיניזם בכלל?

LiRoNi93

New member
...

ילד קטן שרואה מוות של הורה זה לדעתי מסר בלתי חינוכי... ובסרט מלך האריות יש נציזם וכמעט בכל סרטי דיסני יש פמניזם, תמיד הבנות הן מקופחות.. אבל כל אחד והדעה שלו..:) תודה על התשובות :]]

פלגיה

New member
אשמח לקבל פירוט

ילד שרואה מוות של הורה עשוי לחשוש או לפחוד, אבל אין כאן דבר לא חינוכי. לא ראיתי נציזם במלך האריות, אשמח לשמוע איפה בדיוק. ואם תמיד הבנות מקופחות - אז אין פמיניזם...

אם כבר נאציזם

בשאלתיאל קוואק באמת יש. אבל בצורה חינוכית להפליא, ברור לכל הילדים הצופים ש"דולף" הוא הרע ובסוף הוא מפסיד מבלי שהצליח לבצע את זממו ולגרש את כל הברווזים שטוחי הרגל (או מה שזה לא היה). גם אין מלחמה או משהו, הוא פשוט מפסיד בבחירות (ועוד לברווזה נקבה, אם כבר פמיניזם
). אני זוכרת שזה היה קצת אחרי הבחירות האמיתיות הראשונות שנחשפתי אליהן (92), אז ידעתי כבר מה זה בחירות (ומה זה ניצחון בבחירות, שכן ב92 "אנחנו" ניצחנו בגדול) אז זה בכלל היה לי מאוד מרגש. בכלל לא מובנת לי המודה הזאת של לחשוף את הילדים רק לתכני פוצימוצי וטלטביס (או שגם טלטביס זה כבר לא בסדר כי יש שם יותר מדי פוצימוצי וזה יגרום לילדים לזקפה מוקדמת ועוד כלפי בני מינם...).

פלגיה

New member
כן, את זה ראיתי

כשקישרו לך בפורום "חינוך לגיל הרך", ומה אגיד לך? לא השתכנעתי. אגדות עם רבות נכתבו על נושאי איבוד הורה ואשמה בעקבות כך - פשוט, כי אלה דברים שמטרידים כל ילד (אם כי יש מבוגרים שמעדיפים להתעלם מהחרדות האלה) גם סיפורים על מלך אינם חייבים בהכרח לגרור פשיזם ונציזם, כי אם כן - נצטרך למחוק 90% מסיפורי האגדות, ואת רוב סיפורי התנ"ך. זה נכון שיש מסרים גזעניים בסרטי דיסני, למשל בליהוק של ספר הג'ונגל. אבל מבחינתי זה יותר ברמת קוריוז, ופחות מטריד אותי כמסר שילדי עלולים חלילה לקלוט. הנשיקות בסרטים מטרידות אותי הרבה יותר.

r i n i

New member
יש תמונה קצת "מטרידה" במלך האריות

שבה סקאר (אחיו של מופאסה) נואם לצבועים כאשר ברקע רואים את הצלליות שלהן צועדות במצעד עם רגליים ישרות וקסדות כמו שצעדו הנאצים. מזה ועד להפוך ל"מסר נאצי" הדרך רחוקה. דוקא שם אין קיפוח של הבנות והלביאות, כדרכן של כל הלביאות בטבע, אחראיות על הבאת הציד ללהקה. כל נושא קיפוח הבנות בא מסיפורי עם מלפני 100-200 שנה (שמהם בנויים סרטי דיסני) שאז הבנות היו מקופחות, תמיד אפשר להגיד שהיום זה לא כך. זיקפה בבת הים?????? תאמיני לי שראיתי את כל הסרטים של דיסני 300 אלף פעם ועכשיו אני רואה אותם שוב, איפה יש זיקפה? מכירה עבודות מחקר רבות שנעשו בנושאי סרטי דיסני, בציבעי הדמויות מול האישיות שלהן (הרעים כהים ומכוערים מול הטובים הבהירים והיפים). ואם את מחפשת מסרים סמויים תראי את "דירה להשכיר" ו"הכינה נחמה" (מתוך הקלטת "מיץ פטל" של קלאסיקלטת) שם תמצאי שלל אוצרות, כל תמונה עולה על קודמתה.

LiRoNi93

New member
תשובה...

לדעתי את צודקת במה שאמרת על הלביאות, אבל לא אמרתי שכל סרטי דיסני הבנות מקופחות... אבל תודה על התשובה... ואם את רוצה לראות איפה יש זיקפה בבת הים הקטנה אז הנה קישור: http://www.youtube.com/watch?v=73fCLx-mFLg

LEATHER REBEL

New member
מטושטש וגם מגמתי.

ראיתי את הקליפ... ומה שאמור להיות זיקפה, הוא מטושטש מדי. צר לי, המסך של המחשב שלי הוא תקין. מי שכל כך רוצה לראות זיקפה, יראה אותה אפילו אם אף אחד אחר שמביט, לא רואה אותה. הקליפ שהבאת יכול לשכנע אך ורק את מי שממילא משוכנע. ומדוע? כי מה שהבאת זה קטע מהסרט, אבל לא לקוח ישירות מהסרט אלא עבר "שיפוץ" אצל מישהו שמנסה להוכיח דברים. בטכנולוגיה של היום, כל אחד יכול, בבית שלו, להוריד סרט מהנט או לקחת קטע מסרט די וי די, ולשנות בו קטעים כאוות נפשו. פעם היה צריך להיות גאון בכדי לעשות את זה, אבל היום כבר לא. והחוקרים המגמתיים, כמו גם השקרנים המגמתים, מנצלים זאת לטובתם, כי הם חושבים שכל מי ששומע אותם הוא טיפש. וגם הפעם, זו לא דעתי. זוהי עובדה! הנסיון נחמד, אבל עלוב מאוד. ...אלא אם יש בידך להוכיח שמסך המחשב שלי אינו בסדר, ושאני היחיד שרואה את זה מטושטש. בכדי לשכנע, צריך לעבוד קשה. לא עבד. מצטער.

KallaGLP

New member
../images/Emo6.gif קשה להאמין על איזה שטויות

בני אדם מבזבזים את זמנם. צריך להיות סוטה כדי לחפש את הדברים האלה עם זכוכית מגדלת ועם דמיון ממש פורה (בייחוד בקטע של מלך האריות צריך כל הזמן לראות סקס מול העיניים כדי לקשר בינו לבין הענן המרחף שהראו שם). אנשים נורמליים, כולל ילדים, אפילו לא היו חושבים בכיוון אם קומץ סקס מניאקים לא היו באים ומקיפים להם בעיגול את כל המקומות שצריך לחפש בהם ואומרים להם מה בדיוק צריך לחפש.

זה אולי מעציב וגורם לילד לבכות

ואולי אפילו יכול לגרום לפחד שאולי גם ההורה שלו ימות אם זו הפעם הראשונה שהוא נחשף לקונספט של הורה שמת, אבל "לא חינוכי"? נציזם במלך האריות, הא? פמיניזם? שטו? אם יש סרטי דסני שבהן הבנות מקופחות זה קיפוח או יחס רע רק מבנות אחרות (די דומה למציאות סה"כ...).

מלמלה

New member
במלך האריות יש תככנות

בגידה ואלימות . לא הבנתי איזה עזרה את רוצה? שנחפש עבורך מקורות מידע? שניתן לך תשובות או שנגיד איך אנחנו נוהגים בבית? סרטי דיסני מבוססים על סיפורים קיימים. רבים מהם סיפורי האחים גרים שהיו קיימים הרבה לפני דיסני וכך גם האלימות, השקרים, ומסרים מיניים (כיפה אדומה) בסיפורי ילדים. -

אביבקיץ

New member
בדיסני "עיבדו" את האגדות, לפעמים לבלי הכר

אצל אנדרסן בת הים הופכת לקצף בדיסני היא מתחתנת עם הנסיך ובחלק השני בכלל נולדת לה ילדה

KallaGLP

New member
../images/Emo2.gif מוות של הורה לאר חינוכי?

אצלך כנראה כל מסר שיש בו כאב או קושי הוא לא חינוכי. לחלוטין לא מקבלת את זה. ובכלל, למה אננות צריכה להיות חינוכית ודידקטית? אמנות בעיני צריכה לשקף את המציאות מבחינת המהות שלה (כלומר אפילו אם מדובר בפנטזיה, צריכה להיות בה אמת קיומית פנימית).

LiRoNi93

New member
....

זאת דעתך ואני מקבלת את זה.. לא כל אחד חייב לחשוב כמוני.. ואני הבאתי את השאלה שלי על פי מחקרים שעשו על סרטי דיסני...

אור2221

New member
מקורות מידע תחפשי לבד - לא חסר

המסרים הסמויים (שגם אני שמעתי עליהם) - במיוחד המיניים, היו כל כך סמויים שאף פעם לא שמתי לב אליהם עד שקראתי כתבה בעיתון, וראיתי את בת הים הקטנה כל כך הרבה פעמים, גם אחרי שידעתי מה זו זקפה (יש לי אחיות קטנות). לגבי מוות של הורה ומלחמות אחים - לא זוכרת שהסרטים האלו גרמו לי לחששות שאחותי תעיף אותי מהר ללהקת תאו דוהר או משהו. בכיתי במלך האריות דמעות תמרורים, אבל זה לא גרם לי לחששות.

LiRoNi93

New member
תודה

אוקיי תודה על התשובה :) זה נורא חשוב לי שתענו איך שאתם חושבים...:) תודה זה ממש עזר לי :]]

למעלה